Naletio sam i ja na jedan koncert u Gospicu, dosta prije 39. rodjendana.storm je napisao/la: ↑02 jul 2025, 05:31 Bio sam na koncertu Thompsona.
Mislim da ima tome i dvadesetak godina, na Korčuli.
Mada ono i nije bio klasični koncert za njegove uvjete, uglavnom su tu bili turisti, koji eto da nije dosadno, idu na ono malo što se nudi.
Zbilja nije tu bilo ni crnih majica, ikonografije koja ga obično prati, ali rekoh, turistička zanimacija.
Muzika čak i donekle ok, na momente žestoko rokanje...
Pokrao je neke sekvence i od iron maiden![]()
Čak i stilski se kroz neke povijesne epove pokušava približiti.
No patetika je strašna.
Čavoglave mu čak razumijem, rat je bio.
Otvoreno veličanje NDH, e tu prestaje onda sve.
Nikad se nije ogradio, a da to preferira, ne mora ni izjaviti, jer u niz pjesama jasno pjeva o tome...
Spominje se gusta magla ( poznata ustaška koračnica) onu crnu košulju pripremi, valjala je djedu, valjat će i meni....
To samo iz glave što znam, a vjerojatno ima toga još hrpa.
Vješto ubaci poneku ljubavnu, malo manipulacije niskim strastima i eto recepta za rulju niske inteligencije, a bogu hvala u nas barem toga ne manjka....
Kako god, lik je dobro naplatio domoljublje.
Ok muzika i dogadjaj. Jedino bi je scenski nastup i one fore sa macevima i nekim vitezovima vise licilo kao djelo povjese nedonoscadi.
Da nije i kic, bilo bi samo amaterski.
Sredina bas za ocekivati, sto se tice ustastva, ali zacudo ni jednu kapu nisam vidio. Prosto mi doslo krivo jer je namam, da novinari ljevice imaju sta slikati...
Zna se ko su bike ustase i sta je bila NDH i znamo za stradanje Srba i Zidova u Jasenovcu. Naravno da toliko svi danas vole i Srbe i Zidove, da im je mnogima jos zao.
Ne mislim da je bilo ko duzan vise davati isprike za ono sto se cinilo.
Bio sam na bezbroj svadbi i nigdje nije bila neka ustaska pjesma. U svakom momentu, pred svakom mogu reci da je bio zlocin i da je Pavelic najveci zlocinac cak i protiv svoga naroda. Rat je bio izgubljen, a da nije kako rece Trump-svi bi govorili njemacki da nije bilo Amera...
Ali bez problema ja se mogu udariti par puta u prsa da pocrnim...ne treba mi ni crna kosulja.
Od Hrvata se ocekuje stalno da ponavljaju da im je zao za Jasenovac i da su se zarobljenici nakon II WW u stvari i trebali poklati bez suda.
To je sve bitno za Thompsona poslije Cavoglava.
Veliki plus je bila zabrana njegovih koncerata. Jer ako si zabranjen u prednosti si.
O ukusima se ne raspravlja bas, ali o kvaliteti tekstova i opcenito o kvaliteti muzike se i moze.
Analazirali su i njegove stihove praveci Thompsona i one koji ga slusaju manje inteligentnim -seljoberima i piculjcima iz rualnih sredina...
Ja sam ostao zadovoljan , jer isti nisu analizirali Jesenjina. Ali procitao sam ih, nakon citanja analiza.
Jer:
Na Balkanu postoji jedan problem sa onima sto se smatraju nekom elitom, inteligencijom itd.
Oni su sebi sami proglasili takvima.
Superiorna inteligencija, kao Ja npr-zna da ih je velika vecina u stvari goli k. kao i vecina thompsonovaca, koji desetljecima k. sviraju.
To je samo neki sukob copora i stada. U tom sukobu je muzika:kme ,kme, jasenovac, za dom spremni, kme, kme, smrt fasizmu,domovina, kme kme, ljubav, pederi...
Nisam iznenadjen svim ovima, jer su oni inteligentniji shvatili u cemu je stvar.
1.zabranjen je.
2. Hrvati vole Hrvatsku
3.Vjernici su i...(ako ne znaju da ce ih pola u pakao zbog golotinje, mrznje i sto samo jedu i piju, pa se debljaju).
4.Mnogi vole te spektakle ( ja ne-pogotovo u sredini ljeta).
malo muzike nakon onoga sa Tvrtkom...
sto se tice inteligencije:
(prepisano)
Inteligencija se obično definira kao sposobnost razumijevanja, učenja, rješavanja problema, prilagođavanja novoj situaciji i korištenja znanja i različitim kontekstima. Postoji više načina na koje se inteligencija može odrediti:
1. **IQ testovi**: Standardizirani testovi za mjerenje inteligencije, kao što su Wechsler-ovi ili Stanford-Binet testovi, procjenjuju različite aspekte kognitivnih sposobnosti, uključujući verbalne i neverbalne sposobnosti, logičko razmišljanje, i brzinu obrade informacija.
2. **Emocionalna inteligencija**: Ovo se odnosi na sposobnost prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama, kao i emocijama drugih. Postoje različiti alati za povećanje emocionalne inteligencije.
3. **Praktična inteligencija**: Ovo je najbolji način za rješavanje svakodnevnih problema u prilagođavanju životnim situacijama.
4. **Kreativna inteligencija**: Ova inteligencija se mjeri sposobnošću generiranja novih ideja i inovativnog razmišljanja.

2