Atomic je napisao/la: ↑10 nov 2020, 14:34
Ariel je napisao/la: ↑10 nov 2020, 13:58
Sta mislite o osobama koje su drugacije seksualne orijentacije od vas?
Sta rade izmedju 4 zida me ne zanima,javno ne podrzavam.
Da bi se tukao s njima,ne dolazi u obzir.
Usvajanje djece istopolnog para takodje nije zdravo niti to podrzavam.
Ja koji sam i sam roditelj, koji radi sa djecom plus jedan dio mojih slobodnih aktiviteta je također sa djecom i mladima ću ti reći šta ja mislim da je zdravo a šta nije.
Zdravo nije kada neistopolni roditelji (ono što se eto smatra ko biva zdrava i prava porodica) ubiju svu volju za životom kod djeteta.
Zdravo nije kada se otac pijan vrati kući pa ubije boga u materi dok dijete to gleda.
Zdravo nije kada majka toliko ubije u pojam svoje dijete da ono nije vrijedno življenja.
Zdravo nije kada dijete udaš za nekog starkelju koji daje najveći iznos novca.
Zdravo nije kada djetetu kupiš pun q-rac materijalnih stvari a nećeš da odvojiš vrijeme da ga saslušaš ili ga makar zagrliš i poljubiš.
Kada djetetu pružiš ljubav, pažnju, ono najpotrebnije i podršku u nečemu što radi iz ljubavi - to je gotovo zagarantovan put za bolju budućnost tog djeteta.
Pa sad bilo to da su istopolne ili neistopolne porodice.
Zamisli situaciju da sjediš na sastanku i zatomljavaš osjećanja a najradije bi uzeo stolicu ispod guzice i ubio kruh u oba roditelja.
A homoseksualci ili bilo koji - njihova stvar. Ja svakodnevno viđam dvojicu koji se drže za ruke i povremeno ljubakaju. Ne smeta mi, reagujem isto kao da vidim momka i curu kad se ljube. Štaviše, drago mi je.
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.