Slični smo ili različiti?
Re: Slični smo ili različiti?
Da. Tocno se vidi ko se drogira i ko ne moze izaci na kraj ni sa samim sobom.
1
1
Stvar je u tome sto postoje objektivni razlozi zbog kojih ne mogu kliknuti sa nekim. Ok neka usputna veza,avantura, ako postoji privlacnost, ali zajednicki zivot trazi puno vise od toga i potrebno je vise stvari da se poklopi.MunDzi je napisao/la: ↑20 dec 2025, 11:52 Matere mi, vi se svi drogirate.
Kad sam bila mlada govorila sam ne bi mogla s nekim ko je ovakav...., ko je onakav....., ko radi ovo...., ko radi ono......, itd.
Ali kad kliknes s nekim kliknes. Nema nikakvih spiskova.
Tek kasnije nekad skontas da su ti neki tvoji spiskovi pali u vodu onog momenta kad si klikno sa svojim partnerom/partnericom. Smijes se sam sebi kad vidis koliko tacaka tvoj partner/partnerica ispunjava sa onog spiska "ne bi mogao sa ovim ili onim".
Upravo kad sam bio mlad o nekim od tih stvari nisam razmisljao, ali sad iz ovog ugla sam siguran da ne bih mogao preci preko nekih stvari.
0
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2317
Fakat ima tih stvari.
Ljudi se zamaraju bezvezarijama poput rase, religije, jezika, da ne nabrajam dalje, ali kad na sabahu udjes u kupatilo i vidis tubu paste za zube nehajno pritisnutu tacno na sredini i nonsalantno ostavljenu u takvom stanju... brate...
0
John Cleese je napisao/la: ↑20 dec 2025, 14:19Fakat ima tih stvari.
Ljudi se zamaraju bezvezarijama poput rase, religije, jezika, da ne nabrajam dalje, ali kad na sabahu udjes u kupatilo i vidis tubu paste za zube nehajno pritisnutu tacno na sredini i nonsalantno ostavljenu u takvom stanju... brate...
0
A šta ako mu je u kupatilu ostavila poruku:
Izvini zbog tube
Oprala sam zube
Meni je sto puta gore kad potrosi toalet papir, a ne stavi novu rolnu…koji kreten
Izvini zbog tube
Oprala sam zube
Meni je sto puta gore kad potrosi toalet papir, a ne stavi novu rolnu…koji kreten
0
-
John Cleese
- Moderator

Ma dilbrejker - klasicni.Spock je napisao/la: ↑20 dec 2025, 14:27John Cleese je napisao/la: ↑20 dec 2025, 14:19
Fakat ima tih stvari.
Ljudi se zamaraju bezvezarijama poput rase, religije, jezika, da ne nabrajam dalje, ali kad na sabahu udjes u kupatilo i vidis tubu paste za zube nehajno pritisnutu tacno na sredini i nonsalantno ostavljenu u takvom stanju... brate...To sam zaboravio, to je prvi i osnovni kriterij.
![]()
Samo za ruku i na vrata: kuci, materi, pa maltretiraj pastu za zube.
1
1
De ba, nasmijavate me. 
To su obicne budalastinje koje vi navodite. Obicne sitnice.
I kod jednog i kod drugog je strah od commitment.
To su obicne budalastinje koje vi navodite. Obicne sitnice.
I kod jednog i kod drugog je strah od commitment.
1
1
-
John Cleese
- Moderator

Ili potpuno odsustvo elementarne ljudske uvidjavnosti i empatije:
Prica iz rata, ziva istina...
Vratio se covjek s linije, iz nekakve pripizdine na obroncima Bjelasnice, premoren, prljav, gladan, nikakav, ali, eto, ziv... a hanuma zalegla na seciju i blene u plafon, na celu joj mokra platnena maramica, boli je, biva, glava, pa ce mu i ne pogledavsi ga kako treba:
-De mi malo vode, kad si vec na nogama
Covjek spusti ruksak na pod, zatvori kucna vrata, nasu vode u casu i prinese.
-De mi i te tablete, kad si vec na nogama
Covjek se sagne, uzme i prinese i tablete.
-Kad si vec na nogama...
I tu je covjek, konacno, prekide u izlaganju:
-Kad sam vec na nogama, mog'o bi' te ja i materi odvest.
Prica iz rata, ziva istina...
Vratio se covjek s linije, iz nekakve pripizdine na obroncima Bjelasnice, premoren, prljav, gladan, nikakav, ali, eto, ziv... a hanuma zalegla na seciju i blene u plafon, na celu joj mokra platnena maramica, boli je, biva, glava, pa ce mu i ne pogledavsi ga kako treba:
-De mi malo vode, kad si vec na nogama
Covjek spusti ruksak na pod, zatvori kucna vrata, nasu vode u casu i prinese.
-De mi i te tablete, kad si vec na nogama
Covjek se sagne, uzme i prinese i tablete.
-Kad si vec na nogama...
I tu je covjek, konacno, prekide u izlaganju:
-Kad sam vec na nogama, mog'o bi' te ja i materi odvest.
0
Kao da se zene natrag materama vode. :face
Moze se samo razvesti od nje ako mu ne odgovara vise.
Moze se samo razvesti od nje ako mu ne odgovara vise.
0
Čitam vas i pade mi napamet pitanje da li bi trebao jedan od kriterija biti i mogući prekid veze i kako se osoba ponaša za vrijeme prekida.
Meni se čini da je bila jedna Seinfeld epizoda oko toga. Ja sam binge watched Seinfeld za vrijeme korone.
Anyway, djevojka iz onog mog posta i ja smo morali još neko vrijeme živjeti zajedno, jer nije dolazilo u obzir da ona odjednom završi "na ulici" i da sama sebi traži stan.
Nije bilo nikakvih premotavanja trake unazad, ni emotivnih ni seksualnih, kao što to često zna biti u slučajevima raskida. Nije bilo histeričnih scena, ni seciranja veze i raskida u najsitnije detalje. Ni u nagovještajima nisam osjetio ono "vratićeš se ti kada shvatiš da si pogriješio" jer oboje smo znali da je sve konačno. Bilo je awkward silences. I tihih suza.
Na kraju podijelimo zajedničke stvari i ja se našalim da ako bih u budućnosti birao osobu za raskid da bi to uvijek bila ona. Ona se i nasmije i par suza joj krene niz obraz.
I još jedno pitanje. Da li mi kao adolescenti učimo od roditelja i drugih bliskih autoriteta kako birati partnera, itd? Ovdje ne mislim na direktni ciljani utjecaj, nego učenje kroz gledanje.
Ja sam imao skoro savršene uzore.
Anyway, djevojka iz onog mog posta i ja smo morali još neko vrijeme živjeti zajedno, jer nije dolazilo u obzir da ona odjednom završi "na ulici" i da sama sebi traži stan.
Nije bilo nikakvih premotavanja trake unazad, ni emotivnih ni seksualnih, kao što to često zna biti u slučajevima raskida. Nije bilo histeričnih scena, ni seciranja veze i raskida u najsitnije detalje. Ni u nagovještajima nisam osjetio ono "vratićeš se ti kada shvatiš da si pogriješio" jer oboje smo znali da je sve konačno. Bilo je awkward silences. I tihih suza.
Na kraju podijelimo zajedničke stvari i ja se našalim da ako bih u budućnosti birao osobu za raskid da bi to uvijek bila ona. Ona se i nasmije i par suza joj krene niz obraz.
I još jedno pitanje. Da li mi kao adolescenti učimo od roditelja i drugih bliskih autoriteta kako birati partnera, itd? Ovdje ne mislim na direktni ciljani utjecaj, nego učenje kroz gledanje.
1
1
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 20 dec 2025, 20:58, ukupno mijenjano 4 puta.
Tražili smo se po prethodnim životima
-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

Ukratko, ne i ne.Socrates je napisao/la: ↑20 dec 2025, 16:52 Čitam vas i pade mi napamet pitanje da li bi trebao jedan od kriterija biti i mogući prekid veze i kako se osoba ponaša za vrijeme prekida.Meni se čini da je bila jedna Seinfeld epizoda oko toga. Ja sam binge watched Seinfeld za vrijeme korone.
Nije bilo nikakvih premotavanja trake unazad, ni emotivnog ni seksualnog, kao što to često zna biti u slučajevima raskida. Nije bilo histeričnih scena, ni seciranja veze i raskida u najsitnije detalje. Ni u nagovještajima nisam osjetio ono "vratićeš se ti kada shvatiš da si pogriješio" jer oboje smo znali da je sve konačno. Bilo je awkward silences. I tihih suza.
I još jedno pitanje. Da li mi kao adolescenti učimo od roditelja i drugih bliskih autoriteta kako birati partnera, itd? Ovdje ne mislim na direktnii ciljani utjecaj, nego učenje kroz gledanje.
0
Pa sad. Mnogi psiholozi smatraju da ljudi podsvjesno teze da biraju partnere koji su karakterom slicni roditeljima.
0
-
John Cleese
- Moderator

Mnogi psiholozi pojma nemaju.
Inace, zadnji psiholog koji mi je dosadjivao je najebao.
I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.
2
2
Hannibale jesi li to ti?John Cleese je napisao/la: ↑20 dec 2025, 17:09Mnogi psiholozi pojma nemaju.
0
-
John Cleese
- Moderator

At your service, Miss StarlingMunDzi je napisao/la: ↑20 dec 2025, 17:14Hannibale jesi li to ti?John Cleese je napisao/la: ↑20 dec 2025, 17:09
Mnogi psiholozi pojma nemaju.
1
1