Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 741

Re: Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Post Postao/la Spock »

medvjed23 je napisao/la: 23 aug 2025, 13:01 Ja sam, nekako, ni tamo ni vamo. Jeste, važno je biti svoj, ne odustajati od života kakav ti prija. Al s druge strane, ako nekog zaista voliš i ako znaš da će određena promjena u tvom životu tom nekom prijati, onda ti ta primjena djeluje poželjno.

Valjda bi trebalo naći neki balans. Mijenjati se, ali do neke razumne mjere. I ostati, u jednom bitnom dijelu, svoj.
Slazem se, balans je vazan, odredjene promjene i prilagodjavanja su OK i potrebne su da bi dvoje ljudi moglo funkcionisati, pogotovo kad pocnu zivjeti zajedno. Samo je po meni bitno da to budu neke sitne stvari, a ne neke sustinske koje nekog cine onim sto jeste, jer ako je to potrebno mijenjati onda se te dvije osobe nisu nasle i nisu kompatibilne.

Ima slucajeva kada se jedna osoba svjesno ili ne prilagodjava drugoj, a ima i kada jedna osoba ciljano pokusava da promijeni drugu osobu, udje u vezu sa osobom koja mu/joj ne odgovara i onda pokusava prekrojiti po svom.
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17290

Post Postao/la Polaris »

medvjed23 je napisao/la: 18 aug 2025, 01:00 Jesi li se ti, zbog svojih veza, mijenjao/mijenjala? Znaš li nekoga ko jeste? Kako gledaš na takve promjene? Sa odobravanjem? Ili ne?
Nisam primjetila
0
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25117

Post Postao/la Lana »

Russki je napisao/la: 24 aug 2025, 09:57 Nakon dva braka vam mogu reći..vama muškim.

Nemojte braćo, ne padajte pod naletima zla!
Sto ti je reci iskusan covjek :valja
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25358

Post Postao/la Russki »

Lana je napisao/la: 25 aug 2025, 12:33
Russki je napisao/la: 24 aug 2025, 09:57 Nakon dva braka vam mogu reći..vama muškim.

Nemojte braćo, ne padajte pod naletima zla!
Naravno, a i ti si me jaranski posavjetovala da više ne ulazim u brak bgm. I hvala ti što si mi oči otvorila.
1
1 slika
abysmal depths are flooded
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

Nas muškarce mijenjaju žene.

Za sve loše postupke ili promjene u ponašanjima na gore krivicu treba prebaciti na partnericu po automatizmu :meha3

Za sve dobre postupke ili promjene na bolje nemojte im se ni slučajno zahvaljivati, jer će vam onda u svađi stalno spominjati kako bi bez njih bili ovo ili ono :meha3
2
1 slika 1 slika
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25117

Post Postao/la Lana »

Russki je napisao/la: 26 aug 2025, 09:30
Lana je napisao/la: 25 aug 2025, 12:33

Naravno, a i ti si me jaranski posavjetovala da više ne ulazim u brak bgm. I hvala ti što si mi oči otvorila.
Pa dobro,nisam bas mislila da ces ozb shvatiti :valja
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

Desperado je napisao/la: 26 aug 2025, 11:08 Nas muškarce mijenjaju žene.

Za sve loše postupke ili promjene u ponašanjima na gore krivicu treba prebaciti na partnericu po automatizmu :meha3

Za sve dobre postupke ili promjene na bolje nemojte im se ni slučajno zahvaljivati, jer će vam onda u svađi stalno spominjati kako bi bez njih bili ovo ili ono :meha3
moja mama govori babi da mu nije bilo nje da bi spavo pod mostom
3
3 slika
1811
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Sto jest jest, ima muskaraca svakakvih i nekima je stvarno potrebna zena da ih dovede u neki red. Od toga da ne znaju sebi ama bas nista napraviti za jelo, da ne kazem nesto konkretno napraviti i skuhati, ne znaju upaliti masinu za sudje ili za ves... Onda ih ima sa bas losim navikama kad su sami, bez ikakvog reda i discipline u bilo cemu, udjes im u kucu kao da je bomba pala. :oo
Takvima je zena stvarno potrebna, samo je problem sto zene takve uglavnom ne promijene u smislu da oni stvarno promijene lose navike, vec najcesce one rade za njima i tako odrzavaju neki red, ali svejedno ih odrzavaju u kakvom takvom zivotu.
To je problem naseg drustva i nacina odgoja zenske i muske djece.
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25358

Post Postao/la Russki »

Lana je napisao/la: 26 aug 2025, 11:14
Russki je napisao/la: 26 aug 2025, 09:30

Pa dobro,nisam bas mislila da ces ozb shvatiti :valja
neka ti

sve si ti upravu
2
1 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Post Postao/la Moonlight »

Ljudi se neminovno mijenjaju kako vrijeme prolazi, a na te promjene utječu ljudi, okolnosti, dogadjaji
Sasvim je normalno da i veza ili brak potaknu neke promjene. Sve dok su pozitivne, to je super
2
2 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

eh da su pozitivne ne bismo mi otvarali ove teme
3
2 slika 1 slika
1811
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Kad su negativne, ide razvod 😅
4
1 slika 1 slika 1 slika 1 slika
Control + Alt + Delete
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17522

Post Postao/la Ommadawn »

Moonlight je napisao/la: 26 aug 2025, 21:00 Ljudi se neminovno mijenjaju kako vrijeme prolazi, a na te promjene utječu ljudi, okolnosti, dogadjaji
Sasvim je normalno da i veza ili brak potaknu neke promjene. Sve dok su pozitivne, to je super
Je.
Onog dana kad vidis da nesto nije u redu - sjednes i razgovaras.
Ako vidis da je i dalje isti problem, sjednes, dogovoris se oko ceg se moze dogovoriti, potpises papire i svako svojim putem.
Mucno jeste ali otvara novo poglavlje u knjizi koja se zove zivot.
2
1 slika 1 slika
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Tako je, sve su to, po meni, normalni tokovi zivota.
Nije mi normalno da se neko mora mijenjati kako ne zeli ili nesto u partnerstvu da trpi.
Niti mi je normalno ocekivati da se partner promijenji.
Ako ti se neko ne svidja onakak kakav jeste, nadji nekoga ko ti se svidja, a ne ocekivati da ces odraslu osobu prevaspitati.

Sto bi moja nana rahmetli rekla, gledaj kakav mu je bio i pra dedo jer geni su geni :hehe
0
Control + Alt + Delete
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Znam bas za takav primjer para, on je znao neke stvari o njoj koje mu bas i nisu odgovarale, ali je ocekivao da ce uticati na nju i da ce se ona promijeniti kad se vjencaju, ona je ostala onakva kakva je i bila i naravno nije dugo potrajalo. Sreca pa su na vrijeme prije nego sto je doslo do djece skontali da nisu jedno za drugo i mirno se razisli, svako svojim putem.
Sve je puno teze i komplikovanije kad se parovi zalete sa djecom i tek onda skontaju da nisu jedno za drugo, ostaju cijeli zivot vezani na neki nacin.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10393

Post Postao/la WhiskeyPete »

Definitivno sam u domenu gdje mogu dopustiti sebi vanbračnu zajednicu, ne želim se vezivati toliko, što manje to bolje, odsustvo partnerke bi mi svakako prijao da svako dobije prostora i vremena za vlastiti razvoj. Ja sam osoba koja voli da se bez izvinjenja jednostavno išeta iz kuće usred mraka sa foto.opremom i odem uživati u zvijezdama i da razmišljam o tim ili sličnim stvarima satima. Mi koje su životne okolnosti jako uzdrmale u temelju, obično ne dopuštamo da vrijeđamo ljude jer smo svijesni koliko nam znače, pustit ćemo ih kada uvidimo da im ne možemo pružiti što bi im druge osobe to mogle. To ne treba uopšte smatrati tragedijom, niti na rastanak sa nekim treba gledao kao umanjenje kvalitete i gubitka smisla života. Mi nikoga ne posjedujemo, niti neko posjeduje nas. Nas su naši prethodnici učili lošim društvenim navikama i veza i brakova, kako biti ovisan o nečemo i nekome, navučeni pod svaku cijenu na nešto i nekoga, a ne kako postati čovjek i voljeti. Sada smo mi sami primorani da to ispravljamo na sebi. To je istina i jedina čovjekova tragedija.
3
2 slika 1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

haj ti ubijedi zenu brt da si se iseto u 2 ujutru da slikas. svaka ce mislit da se kurvas, a ti negdje na livadi slikas mjesec.
3
3 slika
1811
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”