Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Zašto neki muškarci (ne)svjesno dijele žene na svetice i kurve?

Post Postao/la Max »

Socrates je napisao/la: 12 mar 2021, 16:33 Pa onda je jedino objasnjenje da ljudi sebe i partnera lazu prije ulaska u ozbiljnu vezu.

Ili lazu po pitanju svoje seksualnosti, ili sebe lazu da ce moci "promjeniti" nekompatibilnog partnera. Tj. nekako pomiriti razlicitost.

Ja razumijem da postoje aseksualni ljudi, ali mislim da je moguce pronaci i aseksualnog partnera ako si vec takav.
ma kako je do jednog tako je i do drugod, na tom polju, možeš ti biti aseksualan ali sam uvjeren da postoji mogućnost da se to update-a u blažu sliku...

Neki jednostavno ili ne slušaju drugu stranu ili ne znaju prilaz tom problemu pa sile....
0
I say what I think, I think what I say
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Max je napisao/la: 12 mar 2021, 16:07
Dina je napisao/la: 12 mar 2021, 15:45 Nije pravilo, ali obično kada dođu djeca, neke stvari se promijene... kod nekoga na bolje, kod nekoga na gore :zbunj

Da se ne lažemo, ima i žena koje se toliko posvete toj ulozi majke da potpuno zapostave sebe kao suprugu, individuu, ženu...
Jedna moja prijateljica, godinama je bila bukvalno opsjednuta svime što se ticalo djece, nije se ustručavala reći da ona spava s djecom u sobi, a muž sam u spavaćoj, i tako godinama :sok
To postepeno distanciranje njih dvoje primjetilo je cijelo društvo... Na kraju su se razveli, ona je dobila stan, kuću, djecu, on se ispalio sa djevojkom u neku stranu zemlju...
Očekivano :zbunj
to je do osoba, neke žene i muškarci se jednostavno tako rode asexualni....
ja sam znao par gdje je ona bila kao drvena marija a on stalno željan.... i njihovi životni planovi se nikako nisu podudarali, njoj je jedini cilj bio da završi fakultet (koji btw 6 godina od razvoda nije završila) a njemu potomstvo....

helem bili smo poprilično uvučeni u svu tu priču (htjeli ili ne, kako smo se družili pričali su nam o svojim problemima) i na kraju smo mi najgori ispali u svemu tome.

Od tad me mrzi da budem bilo čiji sudija za bilo šta po pitanju veza....
Tako sam ja u startu uletila u društvo od nekoliko bračnih parova koji su se već dobro poznavali međusobno...
I sve supruge su bile poprilično starije od mene...
One pričaju, a ja :sok
:crni
Naučila sam od njih svašta, ali iskreno, održavala sam te kontakte zbog muža... nikada se nisam u potpunosti uklopila :zbunj
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Ne mozes biti pametan,zapravo mozes.
Bjezi od zenidbe :valja
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Dina je napisao/la: 12 mar 2021, 16:37
Max je napisao/la: 12 mar 2021, 16:07

to je do osoba, neke žene i muškarci se jednostavno tako rode asexualni....
ja sam znao par gdje je ona bila kao drvena marija a on stalno željan.... i njihovi životni planovi se nikako nisu podudarali, njoj je jedini cilj bio da završi fakultet (koji btw 6 godina od razvoda nije završila) a njemu potomstvo....

helem bili smo poprilično uvučeni u svu tu priču (htjeli ili ne, kako smo se družili pričali su nam o svojim problemima) i na kraju smo mi najgori ispali u svemu tome.

Od tad me mrzi da budem bilo čiji sudija za bilo šta po pitanju veza....
Tako sam ja u startu uletila u društvo od nekoliko bračnih parova koji su se već dobro poznavali međusobno...
I sve supruge su bile poprilično starije od mene...
One pričaju, a ja :sok
:crni
Naučila sam od njih svašta, ali iskreno, održavala sam te kontakte zbog muža... nikada se nisam u potpunosti uklopila :zbunj
ma ovi su bili naših godina ali smo mi imali puno više bračnog staža, pa su se osjećali slobodnim pričati o tim stvarima nama...
Nije ni nama baš bilo ugodno, jer smo oboje onako po tom pitanju pričanja o intimnom životu povučeniji... al et nemreš ti nekom zabranit šta će ti pričat, još pogotovo kada je to u poslednje vrijeme preraslo u ogroman problem...
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14892

Post Postao/la Socrates »

Sto vise citam, ja se zapravo divim ljudima u duzim brakovima.

Ja razumijem do nekih pet godina veze. Sve preko toga mi je apsolutno nerazumljivo.

Ne uzimam ovdje u obzir druge stvari, nego striktno ljubavno-seksualni odnos dva ljudska bica. Brak je, naravno, mnogo vise. I ekonomska je zajednica. I dodju djeca. Itd.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Socrates je napisao/la: 12 mar 2021, 16:45 Sto vise citam, ja se zapravo divim ljudima u duzim brakovima.

Ja razumijem do nekih pet godina veze. Sve preko toga mi je apsolutno nerazumljivo.

Ne uzimam ovdje u obzir druge stvari, nego striktno ljubavno-seksualni odnos dva ljudska bica. Brak je, naravno, mnogo vise. I ekonomska je zajednica. I dodju djeca. Itd.
A ne znam brt

Kod nas jos uvijek strast postoji, s tog aspekta...

Druga stvar je sto sad evo nako 17 godina (jbt u augustu 18) ne bih znao disat bez nje...
3
3 slika
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6198

Post Postao/la exliberal »

Socrates je napisao/la: 12 mar 2021, 16:45 Sto vise citam, ja se zapravo divim ljudima u duzim brakovima.

nije to nista posebno...predje ti u naviku mislim ako si/ste normalni obadvoje.

A sto se tice djece, mnogo njih opstaje samo radi djece inace mada sad sve vise vidim parova koji se rastavljaju kako su djeca odrasla.

Ja i moja gospoja...samo nas dvoje i mirna bosna tj italija :)
0
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Ja se uopšte ne slažem sa tekstom. Možda neki muškarci prave podjelu ali pitam se kako :ovaj
Vide ženu u oskudnoj odjeći i odmah shvate, to je ta tigrica u krevetu ? Možda neku, samo što je zakopčana do grla, smatraju balvanom u krevetu ?
Karikiram malo, ali tako nekako se čini. Skoro sve žene mogu savršeno odigrati ulogu i svetice i kurve i u isto vrijeme biti i dobre majke, to uopšte nije problem većini žena. Neke možda nemaju interes za seks iz nekih zdravstvenih razloga ili jednostavno nemaju kvalitetnu hemiju sa partnerom kojeg su odabrale.
Nikako ne bih pravila podjelu na ove i one, jer svaka žena u datom momentu može biti to sve u jednoj osobi.
Zabluda je i da u dugogodišnjem braku nema seksa ili da je loš, on može biti loš i prije braka ili u kratkoj vezi i obratno. Najbitnije i jeste pronaći osobu koja ti paše u svakom pogledu a u seksualnom posebno, samim tim su prognoze za dobar početak veze pa i braka povoljnije. No, nema pravila ni uputa, ko želi probat će ko ne želi i neće, a zamišljati i na osnovu toga donositi zaključke je površno.
2
2 slika
"Treba otimati radost danima što bježe".
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član

Joj što mi je sve usporeno, nikad postati napisano :lupa
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Žena ne treba igrati uloge svetice i kurfice, treba jednostavno biti žena, a preduslov je da sebe i druge žene ne klasificira sveticama i kurficama.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Čuvarkuća je napisao/la: 12 mar 2021, 17:19 Ja se uopšte ne slažem sa tekstom. Možda neki muškarci prave podjelu ali pitam se kako :ovaj
Vide ženu u oskudnoj odjeći i odmah shvate, to je ta tigrica u krevetu ? Možda neku, samo što je zakopčana do grla, smatraju balvanom u krevetu ?
Karikiram malo, ali tako nekako se čini. Skoro sve žene mogu savršeno odigrati ulogu i svetice i kurve i u isto vrijeme biti i dobre majke, to uopšte nije problem većini žena. Neke možda nemaju interes za seks iz nekih zdravstvenih razloga ili jednostavno nemaju kvalitetnu hemiju sa partnerom kojeg su odabrale.
Nikako ne bih pravila podjelu na ove i one, jer svaka žena u datom momentu može biti to sve u jednoj osobi.
Zabluda je i da u dugogodišnjem braku nema seksa ili da je loš, on može biti loš i prije braka ili u kratkoj vezi i obratno. Najbitnije i jeste pronaći osobu koja ti paše u svakom pogledu a u seksualnom posebno, samim tim su prognoze za dobar početak veze pa i braka povoljnije. No, nema pravila ni uputa, ko želi probat će ko ne želi i neće, a zamišljati i na osnovu toga donositi zaključke je površno.
Pa ja ne pravim podjelu, medjutim, ja nisam nikad bio u braku, a nisam imao ni duzu vezu od dvije i po godine da dodjem u situaciju da mozda dijelim ili ne dijelim.

Zene sa kojima sam imao veze nisam svrstavao ni u kurve ni u svetice. Da bih nekoga I okarakterisao kao sveticu, potrebno je duze poznavanje osobe, a i da mi se desilo, sasvim sigurno ne bih imao ljubavnu vezu sa takvom zenom. Mada, ja sam siguran da nijednu zenu ne bih stavio u takvu kategoriju. Zasto bih to radio?

Nisam nikad zenu okarakterisao ni kao kurvu. Mislim, bezveze mi je pojam. Sto se mene tice, kurva je zena koja prostitucijom zaradjuje za zivot. Ne osudjujem ih, ali i ne razmisljam previse o njima.

Zene koje su seksualno iskusne i uzivaju u seksu ne zovem kurvama. I slazem se, cesto su one koje izgledaju najpristojnije ujedno i seksualno najslobodnije. Mi smo na fakultetu imali salu oko studentkinja matematike pred ispite. Prosto te progutaju da olaksaju pritisak.

Onako kako ja vidim, tema je oko muzeva koji idealizuju svoje supruge (I brak) do te mjere da vise ne mogu biti sa njima do kraja seksualno slobodni, pa moraju traziti neku drugu zenu. Ili je u pitanju samo zasicenje jednom osobom?
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Zene varaju muzeve danas skoro jednako kao i muzevi zene.Ranije zene u manjem broju,jer su bile domacice,smatrale djecu jedinim ciljem.
Ovo sto Frojd rece,nigdje veze.
Cuj neko gleda zenu kao majku,nije li teza da zene traze muza slicnog ocu.Nisu li ove teze malo incestoidne ?
Zasto varaju,zavisi od para.Manjak seksa,manjak vremena s muzem/suprugom i sl.
Onog momenta kada neko nekoga prevari,pao je na samo ljudsko dno.
Odoh popit kafu 🤣
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Da li zene varaju iz istih razloga kao muskarci?

Nepobitno je da varaju, ali zasto, to je druga tema.
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Varaju iz istih razloga kao i muskarci.
Ovo s Frojdom je glupost.Dok nisam procitao tekst,nisam ni pomislio da je takvo nesto moguce 👎
0
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član

Jasno mi je šta želiš reći Soc.

Razumjeli smo valjda da naslovom nije doslovno upućeno na prostitutke a ni okarakterisalo žene kao takve, već kako se na određeni način prave podjele žena.

Ima i žena i muškaraca kojima slobodniji seks u braku nije prihvatljiv iz vjerskih razloga, npr. pričešće koje se uzima na usta itd. Mada mi nije jasno, kako onda to mogu raditi van braka a u vjeri su, mislim da se to kosi sa nekim načelima :ovaj
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Atomic je napisao/la: 12 mar 2021, 17:50 Varaju iz istih razloga kao i muskarci.
Ovo s Frojdom je glupost.Dok nisam procitao tekst,nisam ni pomislio da je takvo nesto moguce 👎
Pa prije svega moras uzeti u obzir da je Frojd pisao kada polozaj zene u drustvu nije bio isti kao danas.

Eventualno mozda da raspravimo da li je mijenjanje polozaja zene u drustvu jedan od razloga zasto danas zene varaju iz istih razloga kao i muskarci. Ako varaju iz istih razloga.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

I slazem se, cesto su one koje izgledaju najpristojnije ujedno i seksualno najslobodnije.
Kako "izgledaju" najpristojnije?
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”