Sta je potrebno da se zaista “vodi ljubav”
Sta je potrebno da se zaista “vodi ljubav”
Za mene je vodjenje ljubavi:
Voditi ljubav nije samo čin – to je stanje potpune bliskosti i povjerenja. To je trenutak kada si s nekim toliko siguran i slobodan da nema straha, nema zadrške, nema potrebe da se braniš.
Prava bliskost može postojati samo tamo gdje te druga osoba nikada nije povrijedila na način koji ruši tvoje dostojanstvo. Kada te neko duboko povrijedi, nešto u tebi se zatvara. Tada više nije riječ samo o ljubavi, nego i o časti i poštovanju prema samome sebi.
Jer voditi ljubav znači predati se nekome bez straha. A predati se možeš samo onome ko je dokazao da tvoju bliskost zna čuvati.
Sta vi mislite o ovom stavu?
Voditi ljubav nije samo čin – to je stanje potpune bliskosti i povjerenja. To je trenutak kada si s nekim toliko siguran i slobodan da nema straha, nema zadrške, nema potrebe da se braniš.
Prava bliskost može postojati samo tamo gdje te druga osoba nikada nije povrijedila na način koji ruši tvoje dostojanstvo. Kada te neko duboko povrijedi, nešto u tebi se zatvara. Tada više nije riječ samo o ljubavi, nego i o časti i poštovanju prema samome sebi.
Jer voditi ljubav znači predati se nekome bez straha. A predati se možeš samo onome ko je dokazao da tvoju bliskost zna čuvati.
1
1
Re: Sta je potrebno da se zaista “vodi ljubav”
Ljubav je izmislila sirotinja da bi se lakše došlo do pičke.
5
4
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
malo se plaknuti ..
2
2
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5681
Fak mi if aj nou.
2
1
1
1
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Adise stiže pomoć:
Ljubav između dvoje ljudi nije samo još jedan odnos među mnogima; ona je poseban prostor u kojem važe drugačija pravila. U svakodnevnom svijetu – na poslu, među poznanicima, u prolaznim odnosima – ljudi mogu pogriješiti, iznevjeriti, pa čak i postupiti podlo. To je dio nesavršenosti ljudskih odnosa i ponekad se takve stvari mogu prešutjeti, zaboraviti ili oprostiti.
Ali odnos dvoje koji se vole počiva na nečemu dubljem od običnog povjerenja. U njemu čovjek svjesno spušta svoje odbrane i dopušta drugome da mu se približi do najosjetljivijeg dijela njegove ličnosti. To je prostor potpune bliskosti u kojem čovjek prestaje da se štiti.
Zato podlost nema mjesta u “vodjenju ljubavi”.
Ljubav između dvoje ljudi nije samo još jedan odnos među mnogima; ona je poseban prostor u kojem važe drugačija pravila. U svakodnevnom svijetu – na poslu, među poznanicima, u prolaznim odnosima – ljudi mogu pogriješiti, iznevjeriti, pa čak i postupiti podlo. To je dio nesavršenosti ljudskih odnosa i ponekad se takve stvari mogu prešutjeti, zaboraviti ili oprostiti.
Ali odnos dvoje koji se vole počiva na nečemu dubljem od običnog povjerenja. U njemu čovjek svjesno spušta svoje odbrane i dopušta drugome da mu se približi do najosjetljivijeg dijela njegove ličnosti. To je prostor potpune bliskosti u kojem čovjek prestaje da se štiti.
Zato podlost nema mjesta u “vodjenju ljubavi”.
0
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5681
Jesam, brt. Što, opet, znači da sam jeban.
Ne valja...
Ne valja...
3
3
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Vazda pogresan najebeŠabović Adis je napisao/la: ↑13 mar 2026, 19:40 Jesam, brt. Što, opet, znači da sam jeban.
Ne valja...
2
2
Malo sam konfuzna, seksamo se sa istom odobom dok ista faza pređe u fazu vođenje ljubavi.Pekmeza je napisao/la: ↑12 mar 2026, 22:55 Za mene je vodjenje ljubavi:
0
Moj omiljeni pisac Hunter S Thompson je jednom izjavio
“Love without sex is ridicilous and hollow as sex without love”.
I bio je u pravu.
“Love without sex is ridicilous and hollow as sex without love”.
I bio je u pravu.
3
1
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem