Slazem se da ce opstati, iako ja to ne vidim kao nesto pozitivno, mislim da ce opstati jer ce se na silu nametati kao standard koji mora da se odrzi.Desperado je napisao/la: ↑13 okt 2025, 15:14 Brak nikad neće u potpunosti biti prevaziđen ma šta bude dolazilo sa zapada, jer to uglavnom i dolazi sa zapada. Nekad treba povući crtu po pitanju pretjeranog forsiranja progresa, promjena i ostalog na štetu nečeg dobrog čisto da bi se to što je dobro očuvalo i zaštitilo što vrijedi čuvati i štititi.
Nešto što je tako dugo funkcionisalo i opstalo ne treba dirati. Svakako da će biti nekih prilagođavanja i slično, ali brak nikad neće nestati niti će biti prevaziđen.
Sve ostalo su ekstremno liberalna naklapanja koja uništavaju ono što smo toliko dugo gradili i polako vode društva u sve veći sunovrat.
Ne kazem da nema nekih vrijednosti koje treba odrzati, ali ne mislim da je brak jedna od njih, niti da ce neke promjene voditi u bilio kakav sunovrat.
Tamo gdje stvarno ima ljubavi izmedju dvoje ljudi, gdje ima zelje volje da budu zajedno, rjesavaju eventualne probleme i slicno, tu nikakav potpis nije potreban da bi ta veza uspjela.