Najbolji ćevapi u BiH
Re: Umro bosanski kralj ćevapa, čuveni gazda Želje
Sahin prvo unosio drva kod mrkve,pa kasnije poceo raditi za rostiljem, malo po malo pa otvorio svoju cevabdzinicu.
Inace iz moje mahale ,sin mu isao samnom u razred druzili se odrasli zajedno
Nas djecu iz mahale uvjek gotivio, rahmet mu dusi.
Inace iz moje mahale ,sin mu isao samnom u razred druzili se odrasli zajedno
Nas djecu iz mahale uvjek gotivio, rahmet mu dusi.
1
1
ALPHA ET OMEGA
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31156
cevapi su jos zivi, nemoj o njima pricat u proslom vremenu
0
1811
Kod ferhatovica sudjukice beton sa kajmakom 
2
2
ALPHA ET OMEGA
Jesam, i to ponosni.Digla_da_kreči je napisao/la: ↑23 sep 2020, 02:30Ma jesi li to ti Zenicanin![]()
Jela sam cevape kod Beslica jednom i bili su dobri. Salcinovic mi se nije dopalo i restoran je onako sav musav bio.
Odrastao na zenickim cevapima, jer nista drugo nisam htio jesti. Barem to najranije djetinjstvo.
Sad sam se sjetio imena ove jos jedne cevabdzinice. "Kod Seje".
Mi smo tako u krugu cirka 200 metara imali cetiri senzacionalne cevabdzinice - Salcinovic, Vranjes, Beslic i Sejo. S tim da je prije rata i negdje do 1994-e Salcinovic bio najbolji vjerovatno. Ja ga najvise pamtim. Vranjes je negdje odselio po pocetku rata (?). A danas neki spominju i neku cevabdzinicu Piccolo, ali ja se toga ne sjecam.
Moj tata, koji je inace Sarajlija ali je igrom slucaja zavrsio u Zenici, je cak i prije rata tvrdio da su zenicki cevapi bolji od sarajevskih. 2019 moji su dole bili, i tata kaze da to nije vise ni konkurencija. Beslic je najbolji u drzavi. Sejo blizu ali drugi. Za ovog Harija u Travniku tvrdi da kupuje raju kolicinom, a da kvalitet nije ni blizu Beslicevom.
Salcinovic je otvorio negdje etno restoran, koji je navodno fantastican, ali su mu se cevapi pokvarili. Ti si vjerovatno bila u Salcinovicevoj cevabdzinici u Ulici Cevapa (Zenicani su tako zvali Travnicku Ulicu i citav taj potez). Nije ona nikad bila ugledno mjesto. Cudi me da jos nije to promjenio.
Svejedno, Sarajlije su prvi po pitama.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Nisam ja bas sad najsigurniji, al" sve je to na veoma malom prostoru.
Sejo bi trebao biti preko puta Robne Kuce Zenicanka, a to ti je malo iznad (ni 100 metara) pijace. To "iznad" podrazumijeva da hodas od onog Kamenog Mosta gdje se ulazi u taj dio prema Robnoj Kuci. Ostaje mogucnost da su promjenili mjesto pijace, mada sumnjam.
Sejo bi trebao biti preko puta Robne Kuce Zenicanka, a to ti je malo iznad (ni 100 metara) pijace. To "iznad" podrazumijeva da hodas od onog Kamenog Mosta gdje se ulazi u taj dio prema Robnoj Kuci. Ostaje mogucnost da su promjenili mjesto pijace, mada sumnjam.
0
Auuu... Kad se probude sarajlije sadSocrates je napisao/la: ↑23 sep 2020, 03:18Jesam, i to ponosni.Digla_da_kreči je napisao/la: ↑23 sep 2020, 02:30
Ma jesi li to ti Zenicanin![]()
Jela sam cevape kod Beslica jednom i bili su dobri. Salcinovic mi se nije dopalo i restoran je onako sav musav bio.![]()
Odrastao na zenickim cevapima, jer nista drugo nisam htio jesti. Barem to najranije djetinjstvo.
Sad sam se sjetio imena ove jos jedne cevabdzinice. "Kod Seje".
Mi smo tako u krugu cirka 200 metara imali cetiri senzacionalne cevabdzinice - Salcinovic, Vranjes, Beslic i Sejo. S tim da je prije rata i negdje do 1994-e Salcinovic bio najbolji vjerovatno. Ja ga najvise pamtim. Vranjes je negdje odselio po pocetku rata (?). A danas neki spominju i neku cevabdzinicu Piccolo, ali ja se toga ne sjecam.
Moj tata, koji je inace Sarajlija ali je igrom slucaja zavrsio u Zenici, je cak i prije rata tvrdio da su zenicki cevapi bolji od sarajevskih. 2019 moji su dole bili, i tata kaze da to nije vise ni konkurencija. Beslic je najbolji u drzavi. Sejo blizu ali drugi. Za ovog Harija u Travniku tvrdi da kupuje raju kolicinom, a da kvalitet nije ni blizu Beslicevom.
Salcinovic je otvorio negdje etno restoran, koji je navodno fantastican, ali su mu se cevapi pokvarili. Ti si vjerovatno bila u Salcinovicevoj cevabdzinici u Ulici Cevapa (Zenicani su tako zvali Travnicku Ulicu i citav taj potez). Nije ona nikad bila ugledno mjesto. Cudi me da jos nije to promjenio.
Svejedno, Sarajlije su prvi po pitama.![]()
1
1
Ja neki sud, ne mogu dati...
Jeo samo sarajevske.
Nisam još jeo zenicke i travnicke...
Mostarcima bi trebalo uvjetno samo dozvoliti, da u meni napisu cevapi... U derventi zabraniti
Jeo samo sarajevske.
Nisam još jeo zenicke i travnicke...
Mostarcima bi trebalo uvjetno samo dozvoliti, da u meni napisu cevapi... U derventi zabraniti
2
1
1
1
Sad sam saznao da je I Rasim Salčinović umro prije nekih mjesec dana.
Bio je simbol Zenice. Rahmet mu dusi.
Zenicka grupa Nemoguce Vruce ga je spomenula u stihu
Mirise hljeb sto Salčin sprema
A tebe nema....
Bio je simbol Zenice. Rahmet mu dusi.
Zenicka grupa Nemoguce Vruce ga je spomenula u stihu
Mirise hljeb sto Salčin sprema
A tebe nema....
0
Salcinovic - Beslic 400m
Je li i ostalo x2 ili /2

Je li i ostalo x2 ili /2
0
Toliko polemike oko vreće pune holesterola. Svaki ćevap je loš. Nema u njima nista dobro. Obično smeće. Al hajd, nekome je to atrakcija.
1
1
Obicno sam pristojan, ali ne ismijavaj bezveze, kad ne znas o cemu pricas.
Tebi je Google vjerovatno izbacio adresu Salcinovicevog nacionalnog restorana, a njegova cevabdzinica stoji na istom mjestu vec vise od pola vijeka, i to upravo u Travnickoj Ulici (Ulici Cevapa), gdje je i Besliceva cevabdzinica.
1
1
Vrlo rijetko ili cak nikad ne ismijavam nesto ili nekog, uglavnom se zezam, ali nebitno sad.
0
Ne postoji nacionalno jelo, prema današnjim postulatima zdrave ishrane...
To su uglavnom jela krcata ugljikohidratima i masnocama... To je tako.
Dok će mnogi, bez razmišljanja posegnuti za mcd...
0
Jasko
Bilo laf uvijek.
A i sestra mu
Svi su vrijedni, djeca mu al uvijek radili za kasom u radnji, pravi porodični biznis.
Rahmet mu duši
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

I cevabdzinica se zove Kod Rasima, ali nijedan Zenicanin ni u Zenici ni u dijaspori nece je tako zvati nego Kod Salcina.
Tacno si me iznervirao svojom potrebom da me ismijes. Ja jesam dijasporac, ali kad pricam o Zenici znam sta pricam.
Tacno si me iznervirao svojom potrebom da me ismijes. Ja jesam dijasporac, ali kad pricam o Zenici znam sta pricam.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31156
bgm cevapi su legitiman razlog za svadju, pa i neki ban
1
1
1811