al ne fakat... mislim mi koji volimo se zafrkavat oko kuhanja imamo te neke sitnice koje uradimo... npr, ja nešto neki dan sa svojom dvojicom kolega razgovaram o kuhanju, ljudi me blijedo gledaju.. ono wtf... da bi na kraju rekli čovječe ti nama ovo govoriš a ja ni jaje ne znam napravit....storm je napisao/la: ↑10 okt 2020, 11:26Ja na plehu, odozdo izbušenom...da se fino dno zapeče..oni debeli što su uz pećnicu, "kuhaju" tijesto, pogotovo ako je malo više obložena, gljivama i maslinama recimo...
i volim bar jednom za vrijeme pečenja, otvoriti vrata, da vlaga izadje....
uh al kompliciram :face
![]()
Pizza
Re: Pizza
2
1
1
1
I say what I think, I think what I say
Upravo toMax je napisao/la: ↑10 okt 2020, 11:32al ne fakat... mislim mi koji volimo se zafrkavat oko kuhanja imamo te neke sitnice koje uradimo... npr, ja nešto neki dan sa svojom dvojicom kolega razgovaram o kuhanju, ljudi me blijedo gledaju.. ono wtf... da bi na kraju rekli čovječe ti nama ovo govoriš a ja ni jaje ne znam napravit....storm je napisao/la: ↑10 okt 2020, 11:26
Ja na plehu, odozdo izbušenom...da se fino dno zapeče..oni debeli što su uz pećnicu, "kuhaju" tijesto, pogotovo ako je malo više obložena, gljivama i maslinama recimo...
i volim bar jednom za vrijeme pečenja, otvoriti vrata, da vlaga izadje....
uh al kompliciram :face
![]()
0
Nisam citala predhodne komentare,ne znam jeli neko vec napisao za ovu smjesu.Ja uvijek pravim za pizzu sasvim jednostavno tijesto,
Cak napravim nekad vecu kolicinu pa ostavim u frizider.
Sastojak.
250 ml mlijeka,1 zlica secera,1 kocka svjezeg kvasca,500 g glatkog brasna,500 g ostrog brasna,1 prasak za pecivo,2 jaja,2x200 g jogurta,3 zlice ulja,1 zlica soli.
To zamjesim i ostavim nekih mozda 2/3 sata.
Imam ovu sliku nije nesto,ali kad budem pravila slikacu.

Sastojak.
250 ml mlijeka,1 zlica secera,1 kocka svjezeg kvasca,500 g glatkog brasna,500 g ostrog brasna,1 prasak za pecivo,2 jaja,2x200 g jogurta,3 zlice ulja,1 zlica soli.

5
3
2
2
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10068
-Šampinjoni
-Suho meso
-Crne masline
-Mocarela
-Edamer
-Parmezan
-Paradajz sos
-Origano
-Aleva paprika
-Biber

-Suho meso
-Crne masline
-Mocarela
-Edamer
-Parmezan
-Paradajz sos
-Origano
-Aleva paprika
-Biber

10
6
4
4
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15629
Uh jesam se navukla... Eno je u rerni
7
4
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10068
Naprotiv, ovo tijesto nije jednostavnoLana je napisao/la: ↑10 okt 2020, 22:48 Nisam citala predhodne komentare,ne znam jeli neko vec napisao za ovu smjesu.Ja uvijek pravim za pizzu sasvim jednostavno tijesto,
Sastojak.
0
Nekada davno mi je neko rekao za recept 3, 2, 1... ne može jednostavnije
3 mjere (ja uzmem šolju) tople vode, 2 mlijeka, 1 ulja... plus germe, soli, i ja stavim jedno jaje...
Brašno odokativno, i bude extra tijesto za picu
3 mjere (ja uzmem šolju) tople vode, 2 mlijeka, 1 ulja... plus germe, soli, i ja stavim jedno jaje...
Brašno odokativno, i bude extra tijesto za picu
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.

1
1