🍋🍋🍋Diary of a lemon addict🍋🍋🍋
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27273
Re: Diary of a lemon addict
Citrus limon. Sunce medju vocem I povrcem. Mala ovalna loptica osjetljiva na hladnocu 
Moja prva rijec je bila "Jimun"
Bila je to ljubav na prvi pogled I nervni pupoljak. Nesto takvog intenziteta, da ti iskrivi lice I ujedno grli iznutra, se ne zaboravlja tako lako. Kao prava ljubavna prica. Hvala pomelu I citrusu za ukrstavanje.
Ova vitamin C bomba je prvi put datirana prije 3000 godina u indijskim spisima, rijec je arapskog porijekla, a potice iz Kine. Sta reci. Multiethnisch.
Tema nije namjenjena samo za moje izjavljivanje ljubavi, I kako sam pojela osam komada za jedno vece, pa zavrsila u bolnici. Naravno, pozeljni su komentari I clanci o malom suncu

Moja prva rijec je bila "Jimun"
Ova vitamin C bomba je prvi put datirana prije 3000 godina u indijskim spisima, rijec je arapskog porijekla, a potice iz Kine. Sta reci. Multiethnisch.
Tema nije namjenjena samo za moje izjavljivanje ljubavi, I kako sam pojela osam komada za jedno vece, pa zavrsila u bolnici. Naravno, pozeljni su komentari I clanci o malom suncu
4
4
- Heidi
- Lemon Addict

Zapocnite dan sa casom mlake vode I pola iscijedjenog limuna.

Jaca imunitet, prirodni diuretik, cisti kozu I podrzava probavu.

Jaca imunitet, prirodni diuretik, cisti kozu I podrzava probavu.
6
3
3
3
Tokom cijelog radnog vremena od kako dodjem na posao pijem čaj sa cijelim izrezanim limunom, Samo toplu vodu dosipam,
Otprilike to budu 3 šolje vode tj. čaja.
Baš mi prija.
Ako napravim malu pauzu baš osjetim da mi nedostaje.
Otprilike to budu 3 šolje vode tj. čaja.
Baš mi prija.
Ako napravim malu pauzu baš osjetim da mi nedostaje.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Ka ću radije popiti čisti sok ok limuna nego ga cijediti u caj.
Volim limun i imam ga uvijek... salate kiselim limunovim sokom ili javukovim.
A volim ga i u kolačima. U svakom slučaju koristim ga u nekim slučajevima i za čišćenje.
Vive le citron. ❤
Volim limun i imam ga uvijek... salate kiselim limunovim sokom ili javukovim.
A volim ga i u kolačima. U svakom slučaju koristim ga u nekim slučajevima i za čišćenje.
Vive le citron. ❤
2
1
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31156
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Ovo i radim svako jutro
2
1
1
1
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Ja cijedim limun u mlak caj, C vit umire na 40°C
Ne mogu limun u krisci kao neki ljudi, suvise je ljut za mene , ali limunadu kinzumiram svakodnevno.
Ne mogu limun u krisci kao neki ljudi, suvise je ljut za mene , ali limunadu kinzumiram svakodnevno.
1
1
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Ja limun mogu kao jabuku gristi, nikakav problem 
5
3
2
2
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25354
- Heidi
- Lemon Addict

Jedite limun na ovaj način i zaštitite se od raka, depresije i suvišnih kilograma
Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima. Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi vole da ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća.

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća. Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.
Neki od najznačajnijih benefita limuna:
– Sprječava astmu
– Jača imunitet
– Bori se protiv upale
– Detoksikuje jetru i bubrege
– Reguliše krvni pritisak
– Sprječava rak
– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije
Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog crijeva, pluća i dojke. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.
Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom. Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici. Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta
( LijekizPrirode.com )
Jedna od najzdravijih voćki na svijetu je limun, a zbog svojih benefita po zdravlje i izgled koristi se u mnogim receptima. Limun je odličan za detoksikaciju tijela, zbog čega mnogi vole da ispijanje limunade, ali zapravo, sok limuna nije najbolji način da izvučete sve zdrave nutrijente iz ovog voća.

Najbolja varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji dio ovog tropskog voća. Naučnici su otkrili da kora limuna može značajno da poboljša imunitet, a sadrži materije koje sprječavaju rak, regulišu holesterol, liječe infekcije i izbacuju parazite i bakterije iz tijela.
Neki od najznačajnijih benefita limuna:
– Sprječava astmu
– Jača imunitet
– Bori se protiv upale
– Detoksikuje jetru i bubrege
– Reguliše krvni pritisak
– Sprječava rak
– Pomaže liječenju anksioznosti i depresije
Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, limunova kora sadrži 5 do 10 puta više vitamina od samog voća, a dokazano je i da može da uništi ćelije raka debelog crijeva, pluća i dojke. Ono što je najvažnije jeste to što materije iz limuna i njegove kore uništavaju samo maligne ćelije, dok zdrave ćelije organizma ostaju zaštićene.
Ljekar i nutricionista Merilin Grenvil tvrdi da kora mnogih voćki može da vam poboljša zdravlje. Budući da je kora veoma gorka, Grenvil preporučuje da limun zamrznete, a zatim sameljete zajedno sa korom, sjemenkama i pulpom. Tako izrendan limun dodajte u čaj, smuti, supu, salatu, desert i zaštitićete se od opakih bolesti, kažu naučnici. Veoma je važno da limun dobro očistite od prljavštine i pesticida pomoću jabukovog sirćeta
( LijekizPrirode.com )
3
3
- Heidi
- Lemon Addict

- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25354
Pa da...vidiš...gledao sam neke kuhare koji rendaju limunovu koru i to onda dodaju u jela.
Bit će da to zaista i jeste dobro.
Ništa, pokušaćemo
Bit će da to zaista i jeste dobro.
Ništa, pokušaćemo
0
abysmal depths are flooded
- Heidi
- Lemon Addict

Jesam li pisala o akciji kad sam pokrala limun sa tanjira pa nadrljala konobarica 
Limunova kora je mmmm osvjezava jela.
Ili zamrznes limun pa rendas pahuljice
Limunova kora je mmmm osvjezava jela.
Ili zamrznes limun pa rendas pahuljice
1
1

1