Pa, ja se slazem sa tobom. I ne vrijede vise. Nijedan.Russki je napisao/la: ↑22 sep 2020, 17:24Moja greska. Nisam se dobro izrazio. Mislio sam na preporuke telefona ispod milje maraka.Fatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 16:59
A sta onda reci za ove "zadnje sa trake"? Porez na budale. Motorola Edge je jedini koji ima top performance (a ne znam kome to u stvarnom zivotu mnogo znaci, osim mozda kvaliteta kamere), koji se moze naci ispod $500.
A vecina se zaleti odmah po izlasku novog telefona, da bi nekoliko mjeseci kasnije izasao ponovo "jos noviji" za isto para. I tako unedogled, uvijek "imam zadnju rijec tehnike". I puno manje para u dzepu. Snapdragon, ovaj,onaj...procesore su sada poceli zvati i "gold", "silver"...12GB RAM-a. KOME TO TREBA ILI CE TREBATI U NAREDNIH 20 GODINA u telefonu? Igrice? Aaaa..jedino da ti prikacimo neku graficku velicine tog telefona i bateriju kao jos dva...
Elem, svako ima pravo da radi sa svojim parama sta hoce.
Koji smartphone odabrati?
Re: Koji smartphone odabrati?
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Zato sto se vec platio puno vise.
Realno, covjece, kada su ovi zadnji izasli, mogao si za te pare pristojan laptop. Da,jeste malo "aples and oranges" ali brate... ispadne ti negdje sa visine, ode $1200. Mislim, ne zalim se da nemam para. Ali nemam para za nesto sto nema realnu cijenu. Zato sam pomenuo Motorola Edge. Sve super, cijena skoro upola manja.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
i vise nego pristojan laptop za novi note. ali laptop(e) vec imam. i pisije i servere i ostalo. doduse i note vec imam, ali treba ici naprijed, neko ce se i ovom mom starom obradovatiFatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 17:50Zato sto se vec platio puno vise.Realno, covjece, kada su ovi zadnji izasli, mogao si za te pare pristojan laptop. Da,jeste malo "aples and oranges" ali brate... ispadne ti negdje sa visine, ode $1200. Mislim, ne zalim se da nemam para. Ali nemam para za nesto sto nema realnu cijenu. Zato sam pomenuo Motorola Edge. Sve super, cijena skoro upola manja.
kad si kod ispadanja, nekad sam vidio na uniqa.hr ponudu za osiguranje displeja mobitela, to je pravo dobra stvar, ne znam nudi li neko kod nas tu uslugu
0
Zaista ne znam. Ja zdrobim, izgubim....narucim novi. U USA je to osiguranje smijesno jeftino. Kod nas bi nabacili garant pola cijene telefona.dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 17:55i vise nego pristojan laptop za novi note. ali laptop(e) vec imam. i pisije i servere i ostalo. doduse i note vec imam, ali treba ici naprijed, neko ce se i ovom mom starom obradovatiFatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 17:50
Zato sto se vec platio puno vise.Realno, covjece, kada su ovi zadnji izasli, mogao si za te pare pristojan laptop. Da,jeste malo "aples and oranges" ali brate... ispadne ti negdje sa visine, ode $1200. Mislim, ne zalim se da nemam para. Ali nemam para za nesto sto nema realnu cijenu. Zato sam pomenuo Motorola Edge. Sve super, cijena skoro upola manja.
stari je kupljen za novu godinu i u stanju je kakav je i bio kad sam ga izvadio iz kutije.
kad si kod ispadanja, nekad sam vidio na uniqa.hr ponudu za osiguranje displeja mobitela, to je pravo dobra stvar, ne znam nudi li neko kod nas tu uslugu. bez obzira kako cuvas uredjaj, moze se desiti belaj.
1
1
ne znam da li kod nas uopste ima ta usluga, raspitacu se, evo kako je u susjednoj hrvatskoj.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
0
evo ih uporedo, jbg, nek svako procijeni za sebe vrijedi li ta razlika ili ne.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... one2=10355
0
OK, nesto bolje specifikacije. A, na Amazonu je Edge bas sada $499. Koliko ce se ove razlike osjetiti u onome sto zaista neko gleda u telefonu, uz vise nego duplu cijenu Samsunga? I mogao si staviti Edge Plus?dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:07 evo ih uporedo, jbg, nek svako procijeni za sebe vrijedi li ta razlika ili ne.
0
ne znam sta bih rekao, tesko je pricati o realnoj potrebi, onda moze doci u obzir i puno manje od ove motorole. s druge strane, mobitel je uredjaj koji vecina nas ubjedljivo najvise koristi, ne ispustamo ga iz ruku, obavljamo poslove i to prilicno ozbiljne, zabavljamo se, pravimo prilicno kvalitetne fotografije. Ja recimo nemam drugog poroka, ne pusim, ne pijem,... najveci trosak bi mi bio smartphone,... da ga ne dobijem za dz.Fatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:16OK, nesto bolje specifikacije. A, na Amazonu je Edge bas sada $499. Koliko ce se ove razlike osjetiti u onome sto zaista neko gleda u telefonu, uz vise nego duplu cijenu Samsunga?dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:07 evo ih uporedo, jbg, nek svako procijeni za sebe vrijedi li ta razlika ili ne.
0
Pa eto, ovaj Edge+ skoro nikako ne zaostaje za tim Samsungom. Ali kosta opet prilicno jeftinije. Ali de, ima i ta mjesta, sto kazes. Kada nekonesto voli, razumijem ga. I meni je bio dovoljan jedan "top-notch" pistolj. Ali to nikada nije bio slucaj. Posvuda u kuci ih je bilo.dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:19ne znam sta bih rekao, tesko je pricati o realnoj potrebi, onda moze doci u obzir i puno manje od ove motorole. s druge strane, mobitel je uredjaj koji vecina nas ubjedljivo najvise koristi, ne ispustamo ga iz ruku, obavljamo poslove i to prilicno ozbiljne, zabavljamo se, pravimo prilicno kvalitetne fotografije. Ja recimo nemam drugog poroka, ne pusim, ne pijem,... najveci trosak bi mi bio smartphone,... da ga ne dobijem za dz.![]()
1
1
to je to, samo je mali problem sto ovim stvarima drasticno pada vrijednost. Svaki pistolj koji si kupio ako ga cuvas i sad ima slicnu vrijednost, neki mozda i vecu. Ja sam na primjer kupio instrument za elektricna mjerenja prije 7-8 godina, Fluke 289, kosta 550 dolara, mislim da i sad vrijedi toliko isto. Mobitel koji je tada kostao isto toliko, sad ne vrijedi nista. Ali dobro, jednom se zivi, sta je tu jeFatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:31Pa eto, ovaj Edge+ skoro nikako ne zaostaje za tim Samsungom. Ali kosta opet prilicno jeftinije. Ali de, ima i ta mjesta, sto kazes. Kada nekonesto voli, razumijem ga. I meni je bio dovoljan jedan "top-notch" pistolj. Ali to nikada nije bio slucaj. Posvuda u kuci ih je bilo.dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:19
ne znam sta bih rekao, tesko je pricati o realnoj potrebi, onda moze doci u obzir i puno manje od ove motorole. s druge strane, mobitel je uredjaj koji vecina nas ubjedljivo najvise koristi, ne ispustamo ga iz ruku, obavljamo poslove i to prilicno ozbiljne, zabavljamo se, pravimo prilicno kvalitetne fotografije. Ja recimo nemam drugog poroka, ne pusim, ne pijem,... najveci trosak bi mi bio smartphone,... da ga ne dobijem za dz.![]()
![]()
0
Da, elektronika je tu zaista uzas. Dok odneses do kuce, pada cijena.dmr je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:34to je to, samo je mali problem sto ovim stvarima drasticno pada vrijednost. Svaki pistolj koji si kupio ako ga cuvas i sad ima slicnu vrijednost, neki mozda i vecu. Ja sam na primjer kupio instrument za elektricna mjerenja prije 7-8 godina, Fluke 289, kosta 550 dolara, mislim da i sad vrijedi toliko isto. Mobitel koji je tada kostao isto toliko, sad ne vrijedi nista. Ali dobro, jednom se zivi, sta je tu jeFatih je napisao/la: ↑22 sep 2020, 18:31
Pa eto, ovaj Edge+ skoro nikako ne zaostaje za tim Samsungom. Ali kosta opet prilicno jeftinije. Ali de, ima i ta mjesta, sto kazes. Kada nekonesto voli, razumijem ga. I meni je bio dovoljan jedan "top-notch" pistolj. Ali to nikada nije bio slucaj. Posvuda u kuci ih je bilo.![]()
![]()
1
1
@storm , danas stize telefon. Ali, ostecen display. SRECOM. Jer, dzaba bilo gledati slikei sve to...nekako mi je u ruci malo "on the cheap side". Ovako, ide nazad, a narucujem Google Pixel 5.
1
1
Aha..
Čujem za pixel da su fotke i senzori strah...
E... Javljaj onda
0
Svakako. I ja od onoga sto sam procitao, cini se da je logican izbor. Cijena nije "da zakla".
1
1
Mosa iphone
I to onaj od prije par generacija rabljeni....
Jos uvijek bolje radi od tih novih handroida
:mmm
I to onaj od prije par generacija rabljeni....
Jos uvijek bolje radi od tih novih handroida
:mmm
1
1
I say what I think, I think what I say