Ma nije ovo meni zbog eventualne snage, normalno da uz sva tehnološka dostignuća da su nova auta daleko udobnija, sigurnija komfornija, pa i brža.dmr je napisao/la: ↑22 aug 2020, 09:14 a ne znam, ja volim novotarije, tehnicka dostignuca i te stvari. tako da su mi ova stara auta jednostavno prevazidjena. volim ih pogledati u muzejima, na izlozbama, ono tehnicka rjesenja, dok je sve (ili gotovo sve) bilo mehanicko, sve mi je to fino, ali jednostavno me ne privlaci. A koliko je tehnika napredovala i u snazi i ovjesu, ovaj mojaudi s prethodne strane u nabudzenijoj verziji bi pomeo tog i slicne trkace
![]()
Sa tehnološke strane gledano ovo je zastarjelo, ali meni jednostavno ima taj neki štih... volio bih cruise-at sa ovim, koji đir napraviti, onako da malo dušom slušam sirovu snagu i prskanje oktana na auspuh...
Ovo svakako nije auto za svaki dan...
Neki dan npr, naletim na film Ferari vs Ford, obzirom da poprilično znam historiju automobilizma a meni je to baš interesantno, pa sam objašnjavao velikom ko je zapravo Shelby bio, koja je njegova zaostavština i tako.. te sam jedini u kući dočekao kraj filma...
:mmm
Imam npr knjigu o postanku Chevrolet-a i njegovom razvoju kroz GM i uživam čitati o tim stvarima...

1

2