Pretila djeca i mršavljenje

Medicinska dostignuća, iskustva, preporuke, kultura tijela, bolesti... Google dijagnostika zabranjena...
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Re: Pretila djeca i mršavljenje

Post Postao/la Dina »

Moonlight je napisao/la: 02 aug 2020, 22:36 12
168 cm i 84 kg
Sada sam ovo vidjela...
Da pokuša sa nekim sportom? Ja sam svog tjerala godinama, bez pritiska za rezultatima, samo radi zdravlja... Plivanje je ekstra, ali nažalost, kod nas nema te mogućnosti...
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Zejnep
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 686

Post Postao/la Zejnep »

@moonlight a plivanje?
0
Hakuna Matata
Zejnep
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Zejnep »

Dino draga, otkud tebi toliki sin?
0
Hakuna Matata
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31164

Post Postao/la hani_jong_un »

joj plivanje je dobro. ja jednon krenuh na to cudo, poslije 10 min u bazenu bi ogladnijo ocm, jedva bi doceko da izadjem da jedem haha
0
1811
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

168 cm i 84 kg

Pa to su te godine...trebaš nešto.poduzeti, svakako.
Pokušaj smanjiti sokove, gazirano, umjesto toga uvedi mu vodu s par kapi limuna, zasladi mu steviom.
Umjesto grickalica daj mu badem, orahe, po 100 gr i lijepo mu staviš u kesicu, on će imati osjećaj klasicne grickalica a zdravo mu je .
Slatko samo ujutro, namaz,dzem , tek toliko da zadovolji potrebu a jutarnji šećer je produktivni i mozak to začas potroši.
5 obroka dnevno obavezno. Ne smije imati osjećaj da gladuje. Za uzinu voce, obroke mu izbalansiraj, meso-povrce.
Što više fizičke aktivnosti, on je sad pun energije, insistiraj na potrošnji, vremenom će mu ući u naviku.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

ni slucajno mu ne stavljaj steviju, to je za pedere
2
2 slika
1811
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Zejnep je napisao/la: 02 aug 2020, 22:43 Dino draga, otkud tebi toliki sin?
Paaa, to je prednost kad rano postaneš mama, sada nas pitaju šta dođemo jedno drugom :ha
1
1 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15634

Post Postao/la Moonlight »

Pa to je ok, super....
I mi smo naučili da hljeb ne jedemo i nije potreban. Slatkiše svakako ne voli, poneki čokoladni. Ima mjeru i kod čipsa, smokija i sličnih slanih grickalica. Ali to više i ne kupujem, baš rijetko se nađe ako neko donese. Sokove isto tako nemamo u kući.
Ali voli tjesenine bilo da je pita, pasta i slično. Jede puno i brzo, nikako to da promijenimo.
Naučila sam ga i da jede dosa salate, sada sam napravi sebi tuna salatu, pileću, počeo je jesti svo povrće osim krastavaca...Uh...lagano i mukotrpno ali uspjevam. Ipak rezultata slabo imamo. Valja je potrebno i vrijeme.
Sport ne voli. Voli košarku ali nekako imamo problem sa tetrminima koji su kad je on u skoli. A i sve češće je izgovor da niko od drugara ne ide, ne želi sam. Plivanje voli, ali bi dečko na bazen da se brčka, ne bi da ide npr u školu plivanja jer smatra da je to glupo :zid
Druge sportove ne voli. Eventualno bi išao meni za ljubav na kik box ali ne mogu da pronadjem jos nesto sto bi mu odgovaralo.
Sve se svodi na to da ga ja tjeram. A ja bih voljela naći nešto u čemu će uživati i što će voljeti, a ne pod prisilom.
Ovdje su i djeca nekako čudna, nikako se ne druže osim online, preko igrica. Nisam mu to vjerovala, pa svako večer šetamo blizu škole i po naselju, tri mjeseca nikad nijednog druga ili drugaricu nije sreo :kme
Nisam probala sa 5 obroka dnevno, od sutra to uvodim.
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17558

Post Postao/la CocoMa »

Dina je napisao/la: 02 aug 2020, 22:41
168 cm i 84 kg
Sada sam ovo vidjela...
Da pokuša sa nekim sportom? Ja sam svog tjerala godinama, bez pritiska za rezultatima, samo radi zdravlja... Plivanje je ekstra, ali nažalost, kod nas nema te mogućnosti...
Teško je tjerati djete da radi neku aktivnost koja mu se ne dopada.

Ja sam više za opciji da odabere sam nešto što voli, i što će raditi sa zadovoljstvom, mogućnost veća da dođe do željenih rezultata.

Podimo od sebe..
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

joj dok sam igro kosarku jeo sam sve sto ne valja, al bijo izrezan do kraja i imo 5-6 kila vise ocm. trener mi bijo frik, furo se na duleta vujosevica pa bi nas iscijedijo do kraja, po dvije majice bi zamijenio za noc haha
1
1 slika
1811
Zejnep
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la Zejnep »

Moonlight je napisao/la: 02 aug 2020, 22:49 Pa to je ok, super....
I mi smo naučili da hljeb ne jedemo i nije potreban. Slatkiše svakako ne voli, poneki čokoladni. Ima mjeru i kod čipsa, smokija i sličnih slanih grickalica. Ali to više i ne kupujem, baš rijetko se nađe ako neko donese. Sokove isto tako nemamo u kući.
Ali voli tjesenine bilo da je pita, pasta i slično. Jede puno i brzo, nikako to da promijenimo.
Naučila sam ga i da jede dosa salate, sada sam napravi sebi tuna salatu, pileću, počeo je jesti svo povrće osim krastavaca...Uh...lagano i mukotrpno ali uspjevam. Ipak rezultata slabo imamo. Valja je potrebno i vrijeme.
Sport ne voli. Voli košarku ali nekako imamo problem sa tetrminima koji su kad je on u skoli. A i sve češće je izgovor da niko od drugara ne ide, ne želi sam. Plivanje voli, ali bi dečko na bazen da se brčka, ne bi da ide npr u školu plivanja jer smatra da je to glupo :zid
Druge sportove ne voli. Eventualno bi išao meni za ljubav na kik box ali ne mogu da pronadjem jos nesto sto bi mu odgovaralo.
Sve se svodi na to da ga ja tjeram. A ja bih voljela naći nešto u čemu će uživati i što će voljeti, a ne pod prisilom.
Ovdje su i djeca nekako čudna, nikako se ne druže osim online, preko igrica. Nisam mu to vjerovala, pa svako večer šetamo blizu škole i po naselju, tri mjeseca nikad nijednog druga ili drugaricu nije sreo :kme

Joj izvini ...ne postoji mjera kod ćipsa, smokija i ništa na svijetu ne deblja kao to
Platila sam solidno para za svoj personalni plsn prehrane i treninge 1/1. Trener mi je uvijek to govorio. Ne, veliko ne cipsu, smokiju ...
0
Zadnja izmjena: Zejnep, dana/u 02 aug 2020, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.
Hakuna Matata
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Moonlight je napisao/la: 02 aug 2020, 22:49 Pa to je ok, super....
Isto je za djecu i kod nas, vjeruj... Većina ih uopšte ne izlazi vani... Dok su bili manji, i nekako... Sada, slabo. I prije corone je bilo tako...
A da mu nabavis neku spravu?
Biciklo, traku, ili veslo? Ja sam i to radila, još stan, ali sam držala u po dnevnog boravka...
Svaka čast što ne jede slatkiše kod nas je to bio veliki problem...
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

CocoMa je napisao/la: 02 aug 2020, 22:51
Dina je napisao/la: 02 aug 2020, 22:41

Sada sam ovo vidjela...

Ja sam više za opciji da odabere sam nešto što voli, i što će raditi sa zadovoljstvom, mogućnost veća da dođe do željenih rezultata.

Podimo od sebe..

Ali kako da mu nadje nešto što voli kad jije zainteresiran? Na.kosarku bi htio ali nema.s kim. A teško je sam..Ni sama.ne bih mogla sama.
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15634

Post Postao/la Moonlight »

Zejnep je napisao/la: 02 aug 2020, 22:54

Joj izvini ...ne postoji mjera kod ćipsa, smokija i ništa na svijetu ne deblja kao to
Platila sam solidno para za svoj personalni plsn prehrane i treninge 1/1. Trener mi je uvijek to govorio. Ne, veliko ne cipsu, smokiju ...
Slažem se. Ono što sam mislila je da to ukoliko jede, to je onako usput uzme sa stola 2-3 i ode....Ne često, samo ako su gosti ili mi negdje u gostima. Npr ako izadje vani i trazi novac, obično ga potroši na sok ili vodu. Eventualno će ljeti kupiti sladoled. Slatkiš ili grickalicu nikad neće, nije sada neki ovisnik. Ako se baš nudi, uzet će, ali da traži ili ima potrebu... ne.
Po meni je problem ljenost i preobilne porcije.

Sada ide samnom na treninge 3x sedmično. Treninzi su više kondicioni i nimalo lagani.
Od septembra ćemo ganjati košarku. I ovo sam ga natjerala. Ponudila sam mu opciju trening, a kad ne trenira šetnja 3-4 kilometra. Ili kompijuter ide na smeće.
Hjoj jesam okrutna :kme
2
2 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Moonlight je napisao/la: 02 aug 2020, 22:59
Zejnep je napisao/la: 02 aug 2020, 22:54

Slažem se. Ono što sam mislila je da to ukoliko jede, to je onako usput uzme sa stola 2-3 i ode....Ne često, samo ako su gosti ili mi negdje u gostima. Npr ako izadje vani i trazi novac, obično ga potroši na sok ili vodu. Eventualno će ljeti kupiti sladoled. Slatkiš ili grickalicu nikad neće, nije sada neki ovisnik. Ako se baš nudi, uzet će, ali da traži ili ima potrebu... ne.
Po meni je problem ljenost i preobilne porcije.

Sada ide samnom na treninge 3x sedmično. Treninzi su više kondicioni i nimalo lagani.
Od septembra ćemo ganjati košarku. I ovo sam ga natjerala. Ponudila sam mu opciju trening, a kad ne trenira šetnja 3-4 kilometra. Ili kompijuter ide na smeće.
Hjoj jesam okrutna :kme

Nisi. Samo vodis račun o njegovom zdravlju. Najteže je animirati djecu, a sad će on i u pubertet ako već nije, pa će sam pceeti da se zagleda...mozda dobije motivaciju tada.
0
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17558

Post Postao/la CocoMa »

Iskra je napisao/la: 02 aug 2020, 22:57

Podimo od sebe..

Ali kako da mu nadje nešto što voli kad jije zainteresiran? Na.kosarku bi htio ali nema.s kim. A teško je sam..Ni sama.ne bih mogla sama.
Postoje košarkaški klubovi..jos bolje..ako mu se dopada košarka ..znaci ipak da je zainteresiran za nešto, i to je već ok.
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit

Post Postao/la Dina »

Iskra je napisao/la: 02 aug 2020, 22:57

Podimo od sebe..

Ja sam znala, kad je bio mali, prvo ga navući na npr "karate kid" film, pa je onda trenirao karate godinama... Fudbal, zbog raje, kosarku kad je postao previsok za karate, rukomet kad je usporio s trčanjem, čak je i na tenis išao dva mjeseca...
Ništa posebno ne voli, a sve mu je išlo, osim tenisa :D
Kupovala sam ga nagradama - nova grafička, npr., izazovima...
Da nisam, ne znam bi li ikada izašao iz kuće!

Sad sam odgovornost prebacila na njega...
Ali kupim mu užu majcu, da ga motiviše :oo
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Zdravlje, medicina, bolesti...”