Sada sam ovo vidjela...
Da pokuša sa nekim sportom? Ja sam svog tjerala godinama, bez pritiska za rezultatima, samo radi zdravlja... Plivanje je ekstra, ali nažalost, kod nas nema te mogućnosti...
Sada sam ovo vidjela...

Paaa, to je prednost kad rano postaneš mama, sada nas pitaju šta dođemo jedno drugom :ha

Teško je tjerati djete da radi neku aktivnost koja mu se ne dopada.

Moonlight je napisao/la: ↑02 aug 2020, 22:49 Pa to je ok, super....
I mi smo naučili da hljeb ne jedemo i nije potreban. Slatkiše svakako ne voli, poneki čokoladni. Ima mjeru i kod čipsa, smokija i sličnih slanih grickalica. Ali to više i ne kupujem, baš rijetko se nađe ako neko donese. Sokove isto tako nemamo u kući.
Ali voli tjesenine bilo da je pita, pasta i slično. Jede puno i brzo, nikako to da promijenimo.
Naučila sam ga i da jede dosa salate, sada sam napravi sebi tuna salatu, pileću, počeo je jesti svo povrće osim krastavaca...Uh...lagano i mukotrpno ali uspjevam. Ipak rezultata slabo imamo. Valja je potrebno i vrijeme.
Sport ne voli. Voli košarku ali nekako imamo problem sa tetrminima koji su kad je on u skoli. A i sve češće je izgovor da niko od drugara ne ide, ne želi sam. Plivanje voli, ali bi dečko na bazen da se brčka, ne bi da ide npr u školu plivanja jer smatra da je to glupo![]()
Druge sportove ne voli. Eventualno bi išao meni za ljubav na kik box ali ne mogu da pronadjem jos nesto sto bi mu odgovaralo.
Sve se svodi na to da ga ja tjeram. A ja bih voljela naći nešto u čemu će uživati i što će voljeti, a ne pod prisilom.
Ovdje su i djeca nekako čudna, nikako se ne druže osim online, preko igrica. Nisam mu to vjerovala, pa svako večer šetamo blizu škole i po naselju, tri mjeseca nikad nijednog druga ili drugaricu nije sreo
Nisam probala sa 5 obroka dnevno, od sutra to uvodim.
Isto je za djecu i kod nas, vjeruj... Većina ih uopšte ne izlazi vani... Dok su bili manji, i nekako... Sada, slabo. I prije corone je bilo tako...Moonlight je napisao/la: ↑02 aug 2020, 22:49 Pa to je ok, super....
I mi smo naučili da hljeb ne jedemo i nije potreban. Slatkiše svakako ne voli, poneki čokoladni. Ima mjeru i kod čipsa, smokija i sličnih slanih grickalica. Ali to više i ne kupujem, baš rijetko se nađe ako neko donese. Sokove isto tako nemamo u kući.
Ali voli tjesenine bilo da je pita, pasta i slično. Jede puno i brzo, nikako to da promijenimo.
Naučila sam ga i da jede dosa salate, sada sam napravi sebi tuna salatu, pileću, počeo je jesti svo povrće osim krastavaca...Uh...lagano i mukotrpno ali uspjevam. Ipak rezultata slabo imamo. Valja je potrebno i vrijeme.
Sport ne voli. Voli košarku ali nekako imamo problem sa tetrminima koji su kad je on u skoli. A i sve češće je izgovor da niko od drugara ne ide, ne želi sam. Plivanje voli, ali bi dečko na bazen da se brčka, ne bi da ide npr u školu plivanja jer smatra da je to glupo![]()
Druge sportove ne voli. Eventualno bi išao meni za ljubav na kik box ali ne mogu da pronadjem jos nesto sto bi mu odgovaralo.
Sve se svodi na to da ga ja tjeram. A ja bih voljela naći nešto u čemu će uživati i što će voljeti, a ne pod prisilom.
Ovdje su i djeca nekako čudna, nikako se ne druže osim online, preko igrica. Nisam mu to vjerovala, pa svako večer šetamo blizu škole i po naselju, tri mjeseca nikad nijednog druga ili drugaricu nije sreo
Nisam probala sa 5 obroka dnevno, od sutra to uvodim.

Slažem se. Ono što sam mislila je da to ukoliko jede, to je onako usput uzme sa stola 2-3 i ode....Ne često, samo ako su gosti ili mi negdje u gostima. Npr ako izadje vani i trazi novac, obično ga potroši na sok ili vodu. Eventualno će ljeti kupiti sladoled. Slatkiš ili grickalicu nikad neće, nije sada neki ovisnik. Ako se baš nudi, uzet će, ali da traži ili ima potrebu... ne.
Moonlight je napisao/la: ↑02 aug 2020, 22:59Slažem se. Ono što sam mislila je da to ukoliko jede, to je onako usput uzme sa stola 2-3 i ode....Ne često, samo ako su gosti ili mi negdje u gostima. Npr ako izadje vani i trazi novac, obično ga potroši na sok ili vodu. Eventualno će ljeti kupiti sladoled. Slatkiš ili grickalicu nikad neće, nije sada neki ovisnik. Ako se baš nudi, uzet će, ali da traži ili ima potrebu... ne.
Po meni je problem ljenost i preobilne porcije.
Sada ide samnom na treninge 3x sedmično. Treninzi su više kondicioni i nimalo lagani.
Od septembra ćemo ganjati košarku. I ovo sam ga natjerala. Ponudila sam mu opciju trening, a kad ne trenira šetnja 3-4 kilometra. Ili kompijuter ide na smeće.
Hjoj jesam okrutna![]()
Postoje košarkaški klubovi..jos bolje..ako mu se dopada košarka ..znaci ipak da je zainteresiran za nešto, i to je već ok.
Ja sam znala, kad je bio mali, prvo ga navući na npr "karate kid" film, pa je onda trenirao karate godinama... Fudbal, zbog raje, kosarku kad je postao previsok za karate, rukomet kad je usporio s trčanjem, čak je i na tenis išao dva mjeseca...