Pa.kako ih necu razumjeti pa naocalr su extra modni dodatak ne samo pomagalo
Nosite li naočale?
Re: Nosite li naočale?
0
A boli li te oko, kad izadjes na sunce npr pa.te zabljesne?Ommadawn je napisao/la: ↑11 feb 2021, 14:42I ja na lijevo slabije vidim nego na desno.Dina je napisao/la: ↑10 feb 2021, 17:14
I oftamolog me je na to upozoravao, ali dioptrija mu je bila stabilna, od početka, i kroz tu fazu naglog rasta...
Mislim da je skoro pa završio s rasgom, zato krivim računar, od marta je vazda pred monitorom
Je li normalno da mu je na jednom oko veća nego na drugom, -1 i -1,25?!
Tvoje djevojčice imaju minus ili plus?
Plus sto imam problema sa svjetloscu - sumnjam da je varenje uzrok iako nikada nisam vario bez zastite ociju, pa cak i kad je obicno punktovanje bilo u pitanju.
0
Kako odabrati naočale prema obliku lica – kakve vam naočale odgovaraju?
Vječno pitanje: kako odabrati naočale prema obliku lica? Pri odabiru naočala trebali biste uzeti u obzir sljedeće:
★ Naočale bi trebale istaknuti vaše pozitivne odlike (kao odabir plavog okvira koji bi naglašavao vaše plave oči)
★ Okvir naočala bi trebao biti u kontrastu s oblikom vašeg lica
★ Veličina okvira treba odgovarati vašem licu
Kako je lice kombinacija oblika i uglova, postoji sedam osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, duguljasto, trokutasto s bazom prema dolje, trokutasto s bazom prema gore, dijamantno i četvrtasto.
Slijedi detaljniji opis ovih oblika lica te koji okviri su najbolji za svaki od njih. Dobar optičar vam može pomoći pri odabiru vaših novih naočala.
Kako odabrati naočale prema obliku lica?
◑ Ovalni oblik
Ovalno lice se smatra idealnim oblikom jer ima izbalansirane proporcije. Kada razmišljate kako odabrati naočale prema obliku lica, kod ovog tipa trebate razmišljati kako održati ovalni prirodni balans, pa odaberite okvire koje su široki koliko (ili šire) je i najširi dio lica, a također su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki.
◑ Trokutasti oblik s bazom prema gore
Kod ovog oblika lica gornji dio lica je vrlo širok, dok je donji dio vrlo uzak. Kako biste smanjili širinu gornjeg dijela lica, pokušajte s okvirima koji su širi prema dnu, lagane boje ili naočale bez okvira (koje imaju lagan, prozračan efekt).
◑ Duguljasti oblik
Duguljasto lice je duže s izraženom linijom brade, ponekad i dužim nosom. Kako bi se duguljasto lice učinilo kraćim i skladnijim, pokušajte s okvirima koji idu više u dubinu nego u širinu ili nizak most naočala kako biste skratili nos.
◑ Četvrtasti oblik
Kako odabrati naočale prema obliku lica ako imate četvrtasto lice? Četvrtasto lice ima jaku liniju brade i široko čelo te su širina i dužina istih proporcija. Kako biste učinili četvrtasto lice izgleda dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu te ovalne okvire užih proporcija.
◑ Dijamantni oblik
Dijamantni oblici lica su uži u liniji očiju i brade, te imaju izražene jagodične kosti koje mogu izgledati visoko i dramatično. Ovo je najrjeđi oblik lica. Kako biste istaknuli oči i omekšali jagodice, isprobajte okvire koje imaju izraženu liniju obrva, naočale bez okvira, ovalne ili mačkaste okvire.
◑ Okrugli oblik
Okruglo lice ima oble linije jednakih proporcije dužine i širine, bez uglova. Kako bi okruglo lice učinili duljim i užim, pokušajte s užim četvrtastim okvirima kako biste izdužili lice, jasan most kako biste istaknuli oči, te okvire koji su širi nego duži, poput pravokutnih oblika.
◑ Trokutasti oblik s bazom prema dolje
Ovaj oblik lica ima usko čelo te se širi prema obrazima i području brade. Kako biste dodali širinu i naglasili uži gornji dio glave, pokušajte s okvirima koji su dosta naglašeni, bilo bojom ili detaljima, na gornjoj polovici okvira, a preporučuju se i mačkasti oblici.
Vječno pitanje: kako odabrati naočale prema obliku lica? Pri odabiru naočala trebali biste uzeti u obzir sljedeće:
★ Naočale bi trebale istaknuti vaše pozitivne odlike (kao odabir plavog okvira koji bi naglašavao vaše plave oči)
★ Okvir naočala bi trebao biti u kontrastu s oblikom vašeg lica
★ Veličina okvira treba odgovarati vašem licu
Kako je lice kombinacija oblika i uglova, postoji sedam osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, duguljasto, trokutasto s bazom prema dolje, trokutasto s bazom prema gore, dijamantno i četvrtasto.
Slijedi detaljniji opis ovih oblika lica te koji okviri su najbolji za svaki od njih. Dobar optičar vam može pomoći pri odabiru vaših novih naočala.
Kako odabrati naočale prema obliku lica?
◑ Ovalni oblik
Ovalno lice se smatra idealnim oblikom jer ima izbalansirane proporcije. Kada razmišljate kako odabrati naočale prema obliku lica, kod ovog tipa trebate razmišljati kako održati ovalni prirodni balans, pa odaberite okvire koje su široki koliko (ili šire) je i najširi dio lica, a također su dobri i okviri oblika oraha koji nisu previše duboki ili široki.
◑ Trokutasti oblik s bazom prema gore
Kod ovog oblika lica gornji dio lica je vrlo širok, dok je donji dio vrlo uzak. Kako biste smanjili širinu gornjeg dijela lica, pokušajte s okvirima koji su širi prema dnu, lagane boje ili naočale bez okvira (koje imaju lagan, prozračan efekt).
◑ Duguljasti oblik
Duguljasto lice je duže s izraženom linijom brade, ponekad i dužim nosom. Kako bi se duguljasto lice učinilo kraćim i skladnijim, pokušajte s okvirima koji idu više u dubinu nego u širinu ili nizak most naočala kako biste skratili nos.
◑ Četvrtasti oblik
Kako odabrati naočale prema obliku lica ako imate četvrtasto lice? Četvrtasto lice ima jaku liniju brade i široko čelo te su širina i dužina istih proporcija. Kako biste učinili četvrtasto lice izgleda dužim i mekšim, pokušajte s užim okvirima, okvirima koji idu više u širinu nego u dubinu te ovalne okvire užih proporcija.
◑ Dijamantni oblik
Dijamantni oblici lica su uži u liniji očiju i brade, te imaju izražene jagodične kosti koje mogu izgledati visoko i dramatično. Ovo je najrjeđi oblik lica. Kako biste istaknuli oči i omekšali jagodice, isprobajte okvire koje imaju izraženu liniju obrva, naočale bez okvira, ovalne ili mačkaste okvire.
◑ Okrugli oblik
Okruglo lice ima oble linije jednakih proporcije dužine i širine, bez uglova. Kako bi okruglo lice učinili duljim i užim, pokušajte s užim četvrtastim okvirima kako biste izdužili lice, jasan most kako biste istaknuli oči, te okvire koji su širi nego duži, poput pravokutnih oblika.
◑ Trokutasti oblik s bazom prema dolje
Ovaj oblik lica ima usko čelo te se širi prema obrazima i području brade. Kako biste dodali širinu i naglasili uži gornji dio glave, pokušajte s okvirima koji su dosta naglašeni, bilo bojom ili detaljima, na gornjoj polovici okvira, a preporučuju se i mačkasti oblici.
0
Vidjela sam jednom oči lika koji je vario bez zaštite, ma strašnoOmmadawn je napisao/la: ↑11 feb 2021, 14:42I ja na lijevo slabije vidim nego na desno.Dina je napisao/la: ↑10 feb 2021, 17:14
I oftamolog me je na to upozoravao, ali dioptrija mu je bila stabilna, od početka, i kroz tu fazu naglog rasta...
Mislim da je skoro pa završio s rasgom, zato krivim računar, od marta je vazda pred monitorom
Je li normalno da mu je na jednom oko veća nego na drugom, -1 i -1,25?!
Tvoje djevojčice imaju minus ili plus?
Plus sto imam problema sa svjetloscu - sumnjam da je varenje uzrok iako nikada nisam vario bez zastite ociju, pa cak i kad je obicno punktovanje bilo u pitanju.
Meni svjetlost pravi velike probleme...
Pogotovo ako vozim po snijegu ili suncu, plus počnu mi oči suziti.. Glavobolje
Kod mene je problem što imam jako svijetle oči... Imam dvije boje, prvi krug je žućkast s jako malo pigmenta...
Jedina pomoć su mi naočale sa zatamnjenim staklima.
Sunčanice izbjegavam jer sam jednom zamalo zgazila pješaka, bio prelaz sa sunca u hlad :ha
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Dino @Ommadawn pojacana osjetljivost oka na svijetlost nemali broj outa je simptom.Dina je napisao/la: ↑12 feb 2021, 16:03Vidjela sam jednom oči lika koji je vario bez zaštite, ma strašno
Meni svjetlost pravi velike probleme...
Pogotovo ako vozim po snijegu ili suncu, plus počnu mi oči suziti.. Glavobolje
Kod mene je problem što imam jako svijetle oči... Imam dvije boje, prvi krug je žućkast s jako malo pigmenta...
Jedina pomoć su mi naočale sa zatamnjenim staklima.
Sunčanice izbjegavam jer sam jednom zamalo zgazila pješaka, bio prelaz sa sunca u hlad :ha
Za svaki slucaj ja bih se kinsultovala s lijecnikom.
1
1
Čega je to simptom @Iskra ?
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Nemoj me prepadati dijagnozama
Vidiš, kapala sam jedno vrijeme i te vještačke suze dok sam radila u jednoj firmi pod jakim svjetlom, a u zraku prašina... svaki dan u 12 oči počnu suziti
Nisam se mogla normalno našminkati zbog toga
0
- Dita Brodski
- Novi behar

- Reactions: 85
Nosim za čitanje i izgleda mi se povećala dioptrija.
Ne vidim dobro pročitati sastojke proizvoda kada kupujem.
Zadnji put sam bila na pregledu prije godinu i pol.
0
Pa sta cekas?Dita Brodski je napisao/la: ↑12 feb 2021, 16:45 Nosim za čitanje i izgleda mi se povećala dioptrija.
0
Ne.prepadam.te..odes kod dr , da vidi postoji li neki uzrok. U vecini slucajeva postoji. Nista to strasno nije ali zasto ne otkloniti na vrijeme.
0
Ma bila sam ja... i rekli mi to da imam malo pigmenta, suviše svjetle oči, i mutaciju onu kada imaš dvije boje očiju
Mislim dvije na oba oka, ne ono da su mi oči različite boje
0
- Dita Brodski
- Novi behar

- Reactions: 85
Proljeće, mrsko mi sada.Iskra je napisao/la: ↑12 feb 2021, 16:50Pa sta cekas?Dita Brodski je napisao/la: ↑12 feb 2021, 16:45 Nosim za čitanje i izgleda mi se povećala dioptrija.
1
1
Mod moga si bila? Kod opticara ili oftalmologa? Budes li kod.opticara ubicuse
0
Oftamologa
I nalaze mi radili, zbog glavobolja...
1
1
Ne boli me oko ali me boli glava. Prije 20 godina sam imao jaku upalu sinusa - umalo su me operisali ali nije bilo toliko akutno. Boljela me glava i doktor je rekao da nosim kačket i sunčane naočale (sa smeđim staklima) jer naprežem oči na jakom svjetlu pa mi još pogorša glavobolju.
Kasnije me prošla upala ali od tada me boli glava pri jakoj svjetlosti.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem