Trenutno uzimam beta - glukan, uz dodatak vitamina C i cinka...
Googlala sam, i koliko sam shvatila beta - glukan nije uopšte vitamin?! A ja sam mislila da se radi o b vitaminima :face
Usput, svašta sam isprobala, i osjetim pozitivnu razliku na sebi kada uzimam ovaj preparat
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Dina je napisao/la: ↑01 jan 2021, 21:08
Trenutno uzimam beta - glukan, uz dodatak vitamina C i cinka...
Googlala sam, i koliko sam shvatila beta - glukan nije uopšte vitamin?! A ja sam mislila da se radi o b vitaminima :face
Usput, svašta sam isprobala, i osjetim pozitivnu razliku na sebi kada uzimam ovaj preparat
Sigurno si zamjenila.sa Immuno glukan ako si htjela za ono sta mislim, ali isto ti je to skoro.
Oba proizvoda su ti imunomodulatori.
Digla_da_kreči je napisao/la: ↑01 jan 2021, 18:23
Kazu da ne mozemo ishranom nadomjestiti sve sto je organizmu potrebno i da bi trebali uzimati nedostatak vitamina potrebni tijelu i na druge nacine.
Ne bi bilo lose barem godisnje na pregledu utvrditi cega nam fali i voditi se onda time..
Prosle godine sam pocela koristiti riblje ulje, ali nisam bila redovna. U medjuvremenu sam zaboravila za sta je dobro riblje ulje.
Ove godine sam kupila komplex b vitamina, b12, kalcijum, cink, magnezij i vitamin D. Malo sam k'o nesto pocela to koristiti i prestala jer eto zaboravim. :face
Jedino sto redovno pijem zadnjih 9 mjeseci je KOLEGEN prah. Stvorila sam naviku da mi kutija stoji na mjestu gdje i kafa i cajevi i tako kad pravim ujutro ubacim po jednu kasiku svaki dan. Na uputama pise dvije kasike, ali sam imala reakcije da izgledam sva natecena u licu pa sam shvatila da mi je toliko previse. Jedna kasicica mi je sasvim dovoljna. Na kozi vidim da je vise zagladjena i svjeza, a s druge strane, nisam uocila promjene u jacanju noktiju i kose. I dalje noktici pucaju, a kosa opada kao i prije.
Koristite li vi kakve bobe i mislite li da vam trebaju?
ja sam na kuhanju otvorila sličnu temu, pa ako je dupla, neka moderacija spoji.
Digla_da_kreči je napisao/la: ↑01 jan 2021, 18:23
Kazu da ne mozemo ishranom nadomjestiti sve sto je organizmu potrebno i da bi trebali uzimati nedostatak vitamina potrebni tijelu i na druge nacine.
Ne bi bilo lose barem godisnje na pregledu utvrditi cega nam fali i voditi se onda time..
Prosle godine sam pocela koristiti riblje ulje, ali nisam bila redovna. U medjuvremenu sam zaboravila za sta je dobro riblje ulje.
Ove godine sam kupila komplex b vitamina, b12, kalcijum, cink, magnezij i vitamin D. Malo sam k'o nesto pocela to koristiti i prestala jer eto zaboravim. :face
Jedino sto redovno pijem zadnjih 9 mjeseci je KOLEGEN prah. Stvorila sam naviku da mi kutija stoji na mjestu gdje i kafa i cajevi i tako kad pravim ujutro ubacim po jednu kasiku svaki dan. Na uputama pise dvije kasike, ali sam imala reakcije da izgledam sva natecena u licu pa sam shvatila da mi je toliko previse. Jedna kasicica mi je sasvim dovoljna. Na kozi vidim da je vise zagladjena i svjeza, a s druge strane, nisam uocila promjene u jacanju noktiju i kose. I dalje noktici pucaju, a kosa opada kao i prije.
Koristite li vi kakve bobe i mislite li da vam trebaju?
ja sam na kuhanju otvorila sličnu temu, pa ako je dupla, neka moderacija spoji.
Ja ne koristim nista od tih vitamina u vidu tableta i slicno, al' sam stekla rutinu da svaki dan popijem jabukovo sirce, pojedem jedan brazilski orah i 2 kasike meda. Uz balansiranu i raznovrsnu ishranu meni su to dodaci. A pokusavam da se hranim organski, makar ono sto je moguce.
Za sad ne osetim potrebu da to menjam, eventualno da dodam sta za jacanje imuniteta ali na prirodnoj bazi.
Preporuke su dobro dosle
vjesticanametli je napisao/la: ↑17 jan 2021, 22:47
jos neke b vit
omega 3
i jos moram uzet kapsule bijelog luka
b vit mi je kriza bio pa me doktori kljukaju jer sam imala uzasnih probl
Ovo cu da potrazim hvala ti na preporuci
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
vjesticanametli je napisao/la: ↑18 jan 2021, 10:38
ma zara je al odradilo je posao sve preporuke zaista ja nastavljam piti
Ja sam inace uvijek izbjegavala sve moguce tablete sto zaista nisam primorana da pijem.
Ali od skorije vrijeme i nisam nesto bas posebno dobra pila sam neke antibiotic itd.
Ali sam od dr dobila preporuku za ove vitamine,uz antibiotic najbolje ih piti.
I mogu reci da su dobre.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.