Crna Gora
Re: Pljevlja: 'Turci selite se odavde'
..kako je neugodno kad si u manjini..brojčanoj..nek se neki zamisle kad i na forumu prosipaju parole sličnog sadržaja..
0
Re: Crna Gora
mah, davno sam ja odustao od rasprave s ovakvima, ... jedan kaze jest genocidna i zato je ja jos vise volim, ... jedan drugi kaze jest normalno da u Sarajevu ima Katedrala a isto tako nije normalno niti ce ikad biti da u Neumu bude dzamija. I sad s njima nesto raspravljati, iznositi argumente, ma bjezi, odoh gledati Teodorine silikone 
0
..džamija ima u pocitelju Ljubuškom ..u hr u Zagrebu rijeci ..zasto bi u Neumu..po cemu i zbog čega..i za koga..zapisat teritorij..
0
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
Ne znam sastav stanovnistva Neuma (mogu pretpostaviti), nacionalnost vlasnika nekretnina, ne znam potrebe gostiju, iskreno i ne zanima me, ali otkud pravo nekome da zabranjuje gradnju bilo cega dozvoljenog zakonom?
0
Re: Pljevlja: 'Turci selite se odavde'
Nema ih ni po miliona, jbt, I opet mu smetaju drugaciji koji nikog ne diraju.
Sve je to nezrelo za demokraciju. A sta ocekivati kad jos uvijek citaju Njegosa kao da je heroj?
Pa onda kazu stvara se Velika Albanija. I treba se stvoriti, jer su civilizovaniji od svih ovih nazovi drzava.
Sve je to nezrelo za demokraciju. A sta ocekivati kad jos uvijek citaju Njegosa kao da je heroj?
Pa onda kazu stvara se Velika Albanija. I treba se stvoriti, jer su civilizovaniji od svih ovih nazovi drzava.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Na primjer ja kupim zemlju, sagradim dzamiju samo za sebe i dvojicu komsija? Sta treba uraditi? Ne dozvoliti gradnju? Dozvoliti pa srusiti?
0
- lejlamo
- Komorebi

hau abaut....zato što je nekada postojala, ztato što postoji fin broj vlasnika zemljišta, nekretnina koji su muslimani, zato što je veliki broj turista izraziop želju za vjerskim objektom i tako....
a, što bi smetala ikome?
0
..kad bibto bilo tako pojednostavljeno nebi bio problem ali nije.. Radilo se o tipičnoj ratnopropagandnoj akciji u sklopu koje je konstruirana i legenda o “džamiji u Neumu”. Ona je trebala legitimirati teritorijalne pretenzije, i to po logici preuzetoj od Srba – tamo gdje je džamija, harem ili barem stećak, to je bošnjački etnički prostor, odnosno Bosna (Hercegovina u njihovim projekcijama ne postoji). Međutim, ideološko-politički zahtjev za džamijom u Neumu zadao je ozbiljne brige nacionalnim djelatnicima odnosno “znanstvenicima”. Morali su “dokazati postojanje” nečega što nikada nije postojalo.
0
- lejlamo
- Komorebi

to je to zapišavanje teriotorije, je li, pa što će u praljkovom gradu džamija, po toj logici?
0
..tu postoje muslimani kroz povijest i ne vidim problem...svatko ima pravo na vjerski objekt ako je motiviran vjerom dok se ooo Neuma vrtila politika.. džamija” za koju se ne zna tko ju je i kada sagradio, niti se zna gdje je bila – jer je nikada nije ni bilo, ušla 2005. godine na popis “zaštićenih nacionalnih spomenika BiH”!? Radi se o tipičnom primjeru “izmišljanja tradicije” s očitim nelegitimnim i agresivnim političkim ciljem.
0
- lejlamo
- Komorebi

ne radi se o izmišljanju historijskih činjenica nego o njihovom skrivanju i negiranju.
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Džamija od soli u Neumu: Kad povijest piše romane, a politika prozirne strategije
https://www.dnevnik.ba/teme/dzamija-od- ... strategije
0