Hrvatska
Re: Lijepa naša..
..sprema..
HRVATSKI građani moći će uskoro putovati u SAD bez viza, rekao je danas američki državni tajnik Mike Pompeo u intervjuu za Hinu u Dubrovniku, dodajući da će se to dogoditi "sljedećih mjeseci".
Na pitanje kada će biti potpisan ugovor o bezviznom režimu za hrvatske građane, tzv. "visa-waiver" programu, Pompeo je rekao kako se nada da će se to dogoditi "vrlo brzo", odnosno "u sljedećim mjesecima". Specifičniji od toga nije želio biti.
Još ima posla, mora se riješiti papirologija
"Još ima posla, mora se riješiti papirologija, administrativne stvari, neke trebamo učiniti mi, neke su na hrvatskom vodstvu, ali o tome smo razgovarali s ministrom vanjskih poslova (Gordanom Grlićem Radmanom) i siguran sam da ćemo o tome razgovarati i s premijerom (Andrejem Plenkovićem)", rekao je Pompeo uoči razgovora s hrvatskim šefom vlade.
"To je nešto na čemu se već dugo radi i sigurno će biti sjajno za hrvatske građane, ali i za odnose dviju zemlja", istaknuo je dodajući kako smatra da su "sve prepreke riješene".
Prvi čovjek State Departmenta boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj kao najviši dužnosnik američke administracije otkad je Donald Trump predsjednik SAD-a i osam godina nakon što je posljednji put neki šef - odnosno šefica - američke diplomacije bio u posjetu RH - Hillary Clinton 2012.
Ukidanje viza gotovo 30 godina neriješeno je diplomatsko pitanje u odnosima dviju zemalja. Za ulazak u bezvizni režim potrebno je ispuniti brojne preduvjete, a posljednji koji je Hrvatska trebala ispuniti je manje od tri posto odbijenih zahtjeva.
Je li se to dogodilo, Pompeo nije potvrdio.
HRVATSKI građani moći će uskoro putovati u SAD bez viza, rekao je danas američki državni tajnik Mike Pompeo u intervjuu za Hinu u Dubrovniku, dodajući da će se to dogoditi "sljedećih mjeseci".
Na pitanje kada će biti potpisan ugovor o bezviznom režimu za hrvatske građane, tzv. "visa-waiver" programu, Pompeo je rekao kako se nada da će se to dogoditi "vrlo brzo", odnosno "u sljedećim mjesecima". Specifičniji od toga nije želio biti.
Još ima posla, mora se riješiti papirologija
"Još ima posla, mora se riješiti papirologija, administrativne stvari, neke trebamo učiniti mi, neke su na hrvatskom vodstvu, ali o tome smo razgovarali s ministrom vanjskih poslova (Gordanom Grlićem Radmanom) i siguran sam da ćemo o tome razgovarati i s premijerom (Andrejem Plenkovićem)", rekao je Pompeo uoči razgovora s hrvatskim šefom vlade.
"To je nešto na čemu se već dugo radi i sigurno će biti sjajno za hrvatske građane, ali i za odnose dviju zemlja", istaknuo je dodajući kako smatra da su "sve prepreke riješene".
Prvi čovjek State Departmenta boravi u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj kao najviši dužnosnik američke administracije otkad je Donald Trump predsjednik SAD-a i osam godina nakon što je posljednji put neki šef - odnosno šefica - američke diplomacije bio u posjetu RH - Hillary Clinton 2012.
Ukidanje viza gotovo 30 godina neriješeno je diplomatsko pitanje u odnosima dviju zemalja. Za ulazak u bezvizni režim potrebno je ispuniti brojne preduvjete, a posljednji koji je Hrvatska trebala ispuniti je manje od tri posto odbijenih zahtjeva.
Je li se to dogodilo, Pompeo nije potvrdio.
0
Samo ne znam sta pominju Marjana.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ovo je seljacina epskih razmjera... Strahovito je, da takvi ljudi mogu uspjeti... U bilo čemu.
0
Znam, slusao sam i prije njegove ispade. Na nivou nekoga iz sela, duboko u nedodjijama Alabame. A prika rece da ga je licno vidio/upoznao... pa rekoh, da ga pitam.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ma u redu je to sve, i priprosti ljudi, psovke, krkanluk, svuda toga ima, različiti smo...
Ali kad takav lik uspije trgovački lanac pokrenuti, biti vlasnik hrpe nekretnina,, gradonačelnik grada Splita... Onda u tom društvu nešto debelo ne štima.
Nisam zavidan, vjerujem da je naradio se za to... Ali ne ide mi nikako takvo ponašanje uz uspjeh... Barem je s vremenom mogao malo se kultivirati...
0
E,o ovome se i radi. Hajde, nekako si uspio i takvim ponsanjem da sve to postignes. Ali, da budes na tom mjestu (gradonacelnik Splita) toliko dugo, i bas se ne promijenis ni jotu, zaista je "uspjeh'.storm je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:03Ma u redu je to sve, i priprosti ljudi, psovke, krkanluk, svuda toga ima, različiti smo...
Ali kad takav lik uspije trgovački lanac pokrenuti, biti vlasnik hrpe nekretnina,, gradonačelnik grada Splita... Onda u tom društvu nešto debelo ne štima.
Nisam zavidan, vjerujem da je naradio se za to... Ali ne ide mi nikako takvo ponašanje uz uspjeh... Barem je s vremenom mogao malo se kultivirati...
1
1
Nije se baš vruć vode napio ali taj ima završen onaj seljački fakultet (najvažniji, ako hoćeš negdje da doguraš na Balkanu) pa je znanje odatle dobro iskoristio u pravo vrijeme.storm je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:03Ma u redu je to sve, i priprosti ljudi, psovke, krkanluk, svuda toga ima, različiti smo...
No doći na mjesto gradonačelnika više govori o društvu i narodu nego o njemu samom.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ako se ne varam, bio je i kandidat na jednim od proteklih predsjedničkih izbora... ZamisliOmmadawn je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:10Nije se baš vruć vode napio ali taj ima završen onaj seljački fakultet (najvažniji, ako hoćeš negdje da doguraš na Balkanu) pa je znanje odatle dobro iskoristio u pravo vrijeme.storm je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:03
Ma u redu je to sve, i priprosti ljudi, psovke, krkanluk, svuda toga ima, različiti smo...
No doći na mjesto gradonačelnika više govori o društvu i narodu nego o njemu samom.
0
..ajde nek je tvoj reprezentativan..Ommadawn je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:10Nije se baš vruć vode napio ali taj ima završen onaj seljački fakultet (najvažniji, ako hoćeš negdje da doguraš na Balkanu) pa je znanje odatle dobro iskoristio u pravo vrijeme.storm je napisao/la: ↑03 okt 2020, 20:03
0
Zašto da ne. Kad je mogao da bude izabran za gradonačelnika, zašto ne i za preCjednika.storm je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:11Ako se ne varam, bio je i kandidat na jednim od proteklih predsjedničkih izbora... ZamisliOmmadawn je napisao/la: ↑03 okt 2020, 21:10
Nije se baš vruć vode napio ali taj ima završen onaj seljački fakultet (najvažniji, ako hoćeš negdje da doguraš na Balkanu) pa je znanje odatle dobro iskoristio u pravo vrijeme.
No doći na mjesto gradonačelnika više govori o društvu i narodu nego o njemu samom.![]()
U takvim slučajevima “The sky is the limit”.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Koje su to kvalitete
Budi ozbiljan... Sjeo s čovjekom, i sad on super
Zato svijet i ide, kuda je krenuo, jer ovakvi likovi lagano ulaze na scenu... Trump i Johnson su pokazatelj...
Regan i Thacher se vrte u grobu...
0