Hrvatska

Društvo, kretanja, politika... Prije svega šljiva Tarabića, i tisućljetni snovi...
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Re: Lijepa naša..

Post Postao/la laga-nini »

laga-nini je napisao/la: 12 aug 2020, 21:34
Ommadawn je napisao/la: 12 aug 2020, 21:29
Čuj slao humanitarnu?
Pa đe tačno?
..npr.u sarajevo čak su ga proglasili počasnim građanimo pa su posli povuukli...ma je sigurno i u hr on je tipičan primjer mafije uzima sebi al dili i okolo..
..progugla sam i nema grada u hr di nije bio počasni znači pajdo je dilio a znam i iz prakse da je nećemo se lagat..a i sarajevo al dićeš spomenit entitet.. :yes

27. mar 2014

Gradsko vijeće Grada Sarajeva opozvalo je odluku o imenovanju Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba, počasnim građaninom Sarajeva.

Bandić je prije dvije sedmice za Al Jazeeru izjavio kako se nada da će Bosna i Hercegovina uskoro biti sastavljena od tri entiteta, što je izazvalo žestoku reakciju bh. javnosti.

Kako izvještava reporterka Al Jazeere Lana Jašarspahić-Knežević, takvu odluku podržalo je 20 vijećnika, jedan je bio protiv, a pet nije glasalo.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić uputio je inicijativu Gradskom vijeću za preispitivanje odluke o proglašenju Bandića počasnim građaninom Grada Sarajeva. Titula mu je trebala biti dodijeljena 6. aprila na Dan Grada Sarajeva.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17334

Post Postao/la Ommadawn »

laga-nini je napisao/la: 12 aug 2020, 21:34
Ommadawn je napisao/la: 12 aug 2020, 21:29
Čuj slao humanitarnu?
Pa đe tačno?
..npr.u sarajevo čak su ga proglasili počasnim građanimo pa su posli povuukli...ma je sigurno i u hr on je tipičan primjer mafije uzima sebi al dili i okolo..
U Sarajevo? Šta će koji qratz slati u Sarajevo, tamo se najbolje živi u BiH.
A s obzirom koliko se humanitarne pomoći za BiH tokom rata koja je stizala iz svijeta preko Hrvatske, u toj istoj Hrvatskoj skinulo, to mu nekako dođe egal.

Šta će Bosna poslati Zagrebu? Burek i ćevape?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..nemam specifikaciju al valjda je ima neke zasluge ne daje se titula počasnog svakome.. :pivo
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 12 aug 2020, 21:35
storm je napisao/la: 12 aug 2020, 21:32

Podosta u Posavinu, da kupi glasove posavljaka, koji su sad rezidenti zagreba, a tamo uredili samo vikendice...
U biti opet je donirao njihov novac :D
..baš će u posavini kupit glasove.. :palm
Opet ne čitaš pozorno...
Cijeli je Zagreb istok, Posavina...
Da nema posavljaka u zg, klinac bi 20 godina maltretirao i uništavao Zagreb...
Teško ćeš me nešto drugo ubijediti, pošto mi pola obitelji tamo živi...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..kolko ih ima i iz posavine na funkcijama pa ništa..čovik je dava sad razloge može samo on znat..zašto osporavat bitno je da je da..nema sela kod nas di vatrogasno vozilo nije došlo iz zagreba a nema nikakav ineres niko ne živi u zagrebu...može imat miljun mana al neke stvari ne triba osporavat..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Eto sad, bitno da se da...
Slično onome, kao da plješćes bankomatu, jer ti je isplatio tvoj novac...
Samo što ni jedan bankomat ne uzima proviziju, kakvu je Bandidos maznuo preko zg holdinga i namještenih poslova rodjackog poduzetništva... Pralo se tu bogovski i preko dinama i mamica...
Pogodovalo, namjestalo... Nemoj mi dizati tlak :oo
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Hrvatska postaje useljenička zemlja iz koje iseljavanje hrvatskih državljana ne jenjava posljednjih godina, a raste broj doseljenih stranaca prije svega zbog potreba tržišta rada. Lani se iz Hrvatske, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, iselilo 40.148 ljudi, među kojima je bilo 32.453 hrvatskih državljana (80,8%) te 7667 stranaca. Istodobno, lani smo imali rekordan broj doseljenika, njih 37.726, među kojima je bilo 27.834 stranaca (73,8 %) i samo 9882 hrvatska državljanina (26,2 %). Usporedbe radi, od 2013. do 2016. u Hrvatsku se u prosjeku doseljavalo desetak tisuća ljudi godišnje i hrvatskih državljana i stranaca, a prvi veći skok doseljenika imali smo 2018. kada nam se doselilo 26 tisuća ljudi i među njima 66% stranaca. LJUBICA GATARIĆ Korona nije zaustavila samo turizam nego i radne migracije Nema povratka iseljenika Dakle, očito je da zasad nema ništa od povratka novih hrvatskih iseljenika u domovinu, niti je iseljavanje hrvatskih državljana zaustavljeno, a kako se toliki odlazak mladih ljudi ne može nadoknaditi, hrvatsko tržište rada manjak ljudi nadoknađuje zasad prije svega useljavanjem iz susjednih zemalja. Žalosno je za našu zemlju i poraz je to vladajućih politika što je najveći broj odseljenih iz Hrvatske bio u dobi od 20 do 39 godina, čak njih 44,3%. Najviše hrvatskih državljana iseljava se i dalje u Njemačku u koju je lani otišla skoro polovica iseljenika, njih 19.094 (48%), a od zemalja EU hrvatskim državljanima je nakon Njemačke najprivlačnija Austrija u koju je otišlo gotovo tri tisuće ljudi, dok se u Irsku iselilo, prema DZS-u, 1340 hrvatskih državljana. Među prvih pet zemlja u koje su se lani najviše iseljavali hrvatski državljani su i Srbija i BiH u koje je otišlo 1672, odnosno 1229 naših državljana. No, daleko više iz susjednih zemlja imamo doseljenika nego odseljenih, pa je tako lani gotovo trećina doseljenika (31,9 %) bila iz BiH, iz koje se doselilo ukupno 12.040 ljudi, a među njima 9620 stranaca (Bošnjaka i Srba) i 2420 hrvatskih državljana. Hrvatska je godinama demografske rupe pokrivala useljavanjem Hrvata iz BiH, ali njih je sve manje u toj zemlji, a usto i oni odlaze u Njemačku. Nakon BiH najviše stranaca doselilo se u Hrvatsku iz Srbije, njih 4079, a iz te zemlje imali smo i 720 doseljenih hrvatskih državljana. Državljani Kosova su na trećem mjestu po useljavanju u Hrvatsku jer ih se lani doselilo 3525, a na visoko četvrto mjesto izbili su doseljenici iz Azije s među kojima je bilo 2987 stranaca i 123 hrvatska državljanina. Slijede potom Makedonci (1459) i Ukrajinci kojih se lani doselilo 1055. Iz DZS-a navode da je u ukupnom broju doseljenih i odseljenih znatan udio stranaca u okviru godišnjih kvota dozvola za zapošljavanje stranaca jer je ukupna godišnja kvota za 2019. na kraju postavljena na 70.100 radnih dozvola, a, usporedbe radi, 2018. je iznosila 38.769 dozvola...aha i mi smo obećana zemlja Bošnjacima i Srbima
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Za koju godinu cemo traziti svoj entitet u Hrvatskoj ;)
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..a mogli ste lipo bit vec.. :yes :yes
0
Spreca
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 352

Post Postao/la Spreca »

tudje necemo svoje nedamo
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Pa sad... Ja bih volio jednu kuću na Hvaru, tamo Ivan-Dolac otprilike.
Može i Gradac. Uklopio b’ se ja... ;)
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..za Gradac bi se moglo nac al Hvar ispod 300 000 eura nema šansi stan..malo izvan Hvara pada cijena..
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

laga-nini je napisao/la: 13 aug 2020, 19:21 ..za Gradac bi se moglo nac al Hvar ispod 300 000 eura nema šansi stan..malo izvan Hvara pada cijena..
Ivan Dolac?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..pa to je selo moglo bi se nac..
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

laga-nini je napisao/la: 13 aug 2020, 19:44 ..pa to je selo moglo bi se nac..
Ma jebo selo bez kafane. A tu ih ima najmanje tri.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

A fkt su djetinjasta ta urlikanja službenog zagreba, jer su stavljeni na crvenu listu...
Dok su lagano to isto, koji tjedan nazad, učinili prema bih...

Piše Goran Vojkovic

Ako je nešto bilo odvratno slušati ovih dana to je patetična ljutnja dužnosnika ove nebitne državice jer su druge države iskoristile svoje suvereno pravo da svojim građanima kažu kakav ih postupak očekuje ako dođu u nas na ljetovanje.

Čitam. Nećemo na crvenu listu! Nećemo doći u vas na zimovanje! Nećete vidjeti naše sarme! Ni naše polovne Opele kojih ste se davno riješili. Osvetit ćemo vam se jer nam skraćujete sezonu pa ne možemo zaraditi kada vam podvalimo patgonske lignje, jer jadranske ionako jedete kod kuće. Ma koje smo samo gluposti čuli. Kao da smo ikome išta bitni.

Prosvjedi, ljutnja, diplomatske note - jer su neki odlučili na svom teritoriju, svojom voljom koji će režim granice dopustiti svojim državljanima. Sada će oni vidjeti... Ma što? Mi smo turistički i gospodarski nebitni. Negdje smo za Europu malo iznad Moldavije. Nebitna, propala država koja pokušava užicati nešto para iz EU-fondova i nešto stranaca kako bi preživjela zimu jer drugo ne zna osim turizma, samo znamo trošiti tuđe pare i prodavati krevete u didovini.

Lijepo su nas smjestiti - točno gdje spadamo. I mi bismo im određivali pravila? S onim što nudimo, bez ikakvih složenih proizvoda i usluga - mi smo tu samo da klimamo glavom i čekamo kakvu milostinju.
2
2 slika
Spreca
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 352

Post Postao/la Spreca »

storm je napisao/la: 20 aug 2020, 07:27 A fkt su djetinjasta ta urlikanja službenog zagreba, jer su stavljeni na crvenu listu...
Dok su lagano to isto, koji tjedan nazad, učinili prema bih...

Piše Goran Vojkovic

Ako je nešto bilo odvratno slušati ovih dana to je patetična ljutnja dužnosnika ove nebitne državice jer su druge države iskoristile svoje suvereno pravo da svojim građanima kažu kakav ih postupak očekuje ako dođu u nas na ljetovanje.

Čitam. Nećemo na crvenu listu! Nećemo doći u vas na zimovanje! Nećete vidjeti naše sarme! Ni naše polovne Opele kojih ste se davno riješili. Osvetit ćemo vam se jer nam skraćujete sezonu pa ne možemo zaraditi kada vam podvalimo patgonske lignje, jer jadranske ionako jedete kod kuće. Ma koje smo samo gluposti čuli. Kao da smo ikome išta bitni.

Prosvjedi, ljutnja, diplomatske note - jer su neki odlučili na svom teritoriju, svojom voljom koji će režim granice dopustiti svojim državljanima. Sada će oni vidjeti... Ma što? Mi smo turistički i gospodarski nebitni. Negdje smo za Europu malo iznad Moldavije. Nebitna, propala država koja pokušava užicati nešto para iz EU-fondova i nešto stranaca kako bi preživjela zimu jer drugo ne zna osim turizma, samo znamo trošiti tuđe pare i prodavati krevete u didovini.

Lijepo su nas smjestiti - točno gdje spadamo. I mi bismo im određivali pravila? S onim što nudimo, bez ikakvih složenih proizvoda i usluga - mi smo tu samo da klimamo glavom i čekamo kakvu milostinju.
Ima jedna izreka kod nas,kazu nevalja se rugati nikom ili grijeh se je rugati nekome i to po bilo kom odnosu,jer se i vama moze desiti isto,svakog je zacudila Hr odluka da iz BiH mogu samo sa Hr putovnivom,kao da je putovnica garancija negativa na Covid,dok su imali neometan prolazak kroz Neum do Dubrovnika
0
Odgovori

Natrag na “EXYU”