A eto, dao si sam sebi odgovor..MarlboroGold je napisao/la: ↑03 mar 2021, 15:49 Ne znam sto je ljudima toliko Vucic trn u oku u ovom slucaju. Sve se zna o njemu i njegovom odnosu prema Bosnjacima. Nacionalisticki spin kad se skrece sa pravog problema, a to je nasa vlast i HDZ-ovsko ucjenjivanje izbornim zakonom, jer da nije tog problema "lakse i brze bi dosli do dogovora u vezi vakcina" kao sto negdje procitah na nekom portalu. Vakcine su potrebne bez obzira na antivaxxerske stavove cak i iz najvecih politickih krugova.
Za Vucica se sve odavno vec zna. Veliki cetnik koji je u medjuvremenu promijenio plocu i glumi balkansku Majku Terezu. Glavu dajem da je ideoloski ostao potpuno isti za sve ove godine... tako da je ova halabuka nepotrebna.
Aleksandar Vučić
Re: Aleksandar Vučić sutra dolazi u Sarajevo i na poklon nosi vakcine
0
Neka ljubav caruje..
Jest ali je potrebnije snagu trositi na nesposobnu vlast nego na tu spodobu.
0
Ako se spodobi ne dokaže snaga, ispijat' će ti krv na slamčicu.. Tako da nema teorije da prođe kao neprimjetna, nebitna.. I bez posljedica.
A nesposobnu vlast je neko i bir'o..
Intenzivni moroni
Ovih dana sam zahvalna Bogu više nego inače..
Što ne živim tamo.
A nesposobnu vlast je neko i bir'o..
Intenzivni moroni
Ovih dana sam zahvalna Bogu više nego inače..
Što ne živim tamo.
0
Neka ljubav caruje..
Re: Hoću da kažem!
To nije uopće slučaj. Općenito su se autokratski režimi pokazali efikasniji u odgovoru na pandemiju, što je donekle i logično s obzirom na centralizaciju moći. Recimo, Izrael nije autokratski, ali je svakako tvrda desnica i imao je ubjedljivo najbolji odgovor. Srbiju ne trebam posebno naglašavati, jer prednjači ne samo u regionu, nego i šire. Nakon početnog štucanja, UK je postala također zemlja sa visokom stopom vakcinacije i niskim brojem slučajeva. Needless to say, tamo konzervativci imaju premijera.
And then there's EU čiji je odgovor bio malo bolji nego Fadilov.
0
Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:57To nije uopće slučaj. Općenito su se autokratski režimi pokazali efikasniji u odgovoru na pandemiju, što je donekle i logično s obzirom na centralizaciju moći. Recimo, Izrael nije autokratski, ali je svakako tvrda desnica i imao je ubjedljivo najbolji odgovor. Srbiju ne trebam posebno naglašavati, jer prednjači ne samo u regionu, nego i šire. Nakon početnog štucanja, UK je postala također zemlja sa visokom stopom vakcinacije i niskim brojem slučajeva. Needless to say, tamo konzervativci imaju premijera.
Za Izrael i UK se slazem. Djelomično. Za trenutni presjek situacije. Ali UK je bilo pogodjeno u početku kao i cijela EU. Cifre su bile strašne. Onda se dobro vratili u „ šine“ i stanovništvo cijepili A.Z Tu Vakcinu Skandinavija baca. Nijemci u revakcinaciji ne primjenjuju itd itd. Što se Srbije tiče, istina da je picousti obezbijedio dosta vakcina. Ali kakvih? Za region (BiH, MKD, pa i HR Srbija jeste gigant. Ali za dalje, nije.
I po EU, ima A.Z koju ljudi ne zele uzeti. A u velikom broju zemalja je i zabranjena zbog nuspojava.
Da ne ulazimo u pricu o farmaceutskim lobijima. Govorim razloge.
0
A sad adio 
Srbija ima najveći procenat vakcinisanog stanovništva iza Izraela, Amerike, i UK. Treba li još šta dodati?Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:10Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:57
To nije uopće slučaj. Općenito su se autokratski režimi pokazali efikasniji u odgovoru na pandemiju, što je donekle i logično s obzirom na centralizaciju moći. Recimo, Izrael nije autokratski, ali je svakako tvrda desnica i imao je ubjedljivo najbolji odgovor. Srbiju ne trebam posebno naglašavati, jer prednjači ne samo u regionu, nego i šire. Nakon početnog štucanja, UK je postala također zemlja sa visokom stopom vakcinacije i niskim brojem slučajeva. Needless to say, tamo konzervativci imaju premijera.
Za Izrael i UK se slazem. Djelomično. Za trenutni presjek situacije. Ali UK je bilo pogodjeno u početku kao i cijela EU. Cifre su bile strašne. Onda se dobro vratili u „ šine“ i stanovništvo cijepili A.Z Tu Vakcinu Skandinavija baca. Nijemci u revakcinaciji ne primjenjuju itd itd. Što se Srbije tiče, istina da je picousti obezbijedio dosta vakcina. Ali kakvih? Za region (BiH, MKD, pa i HR Srbija jeste gigant. Ali za dalje, nije.
I po EU, ima A.Z koju ljudi ne zele uzeti. A u velikom broju zemalja je i zabranjena zbog nuspojava.
0
Ti vjeruješ nakon devedesetih šta piše Šešeljev mali od palube?Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:12Srbija ima najveći procenat vakcinisanog stanovništva iza Izraela, Amerike, i UK. Treba li još šta dodati?Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:10
On je rekao da su i najveća rastuća ekonomija u Pandemiji. Rastuća. Da je izjavio da najmanjim padom, Pa Hajde...i još milion nebuloza.
0
A sad adio 
Prosječni Srbin i dan danas vjeruje u čipiranje i da će biti „ praćen“ od Bila sa 5G mrezom. A ni 4 G nije razvijena. Zato i jesu ostale one vakcine A.Z. Pa ih picousti dijelio po regiJonu.
1
1
A sad adio 
Riječ je o podacima WHO.
0
Pa ne kupi WHO podatke po mjesnim zajednicama u Srbiji. Nego uzima šta im serviraju. Ja poznavajući mentalni sklop prosječnog Srbina u te cifre bi povjerovala, jedino da sama izvršim prebrojavanje.
Sad dijeli Vučko po 25 eura onim koji su se cijepili. Mislim... da ne Idem dalje.
0
A sad adio 
Koliko ksenofobije i šovinizma.Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:21
Pa ne kupi WHO podatke po mjesnim zajednicama u Srbiji. Nego uzima šta im serviraju. Ja poznavajući mentalni sklop prosječnog Srbina u te cifre bi povjerovala, jedino da sama izvršim prebrojavanje.
Sad dijeli Vučko po 25 eura onim koji su se cijepili. Mislim... da ne Idem dalje.
0
Hej a pun ih qurac vjeruje po Srbiji kako će ih čipovati Bil Gejc.
I to Mila Alečković im je predvodnica.
I to Mila Alečković im je predvodnica.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Šta je slagala?Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:23Koliko ksenofobije i šovinizma.Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 20:21
Sad dijeli Vučko po 25 eura onim koji su se cijepili. Mislim... da ne Idem dalje.![]()
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Svaka priča o "prosječnom mentalitetu" pripadnika nekog naroda, nacije, rase i slično je po definiciji fašizam.
0
Čuj?
A 100 muslimana za jednog Srbina nije?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pogledaj ti komentare i to na hiljade i hiljade u virtualnim bespučima. Skontaćeš da ja nisam nikakva fašistica. Samo pratim uzorak. I statistiku iznosim. Onako kako mi je dostupna.
0
A sad adio 
Fašizam ne opravdava fašizam, tako da ti je to klasični whataboutism. I btw...preporučujem da nađeš stenogram s te sjednice. Fraza je cherry pickana.
0