Masovna priznanja Palestine

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27273

Re: Masovna priznanja Palestine

Post Postao/la Heidi »

Sarajka je napisao/la: 25 sep 2025, 14:21
Heidi je napisao/la: 25 sep 2025, 14:06 Pa pogledajte vic od Bundestaga.
Linkaj. Nisam vidjela.
Ma ima hejbet linkova, ali hoću reći nešto drugo.
Njemačka vlada nije ni K od kopije Trumpa, kako Omma navodi za Šveđane. Ovi su još gori.

Die Bundesregierung je gomila retardiranih političara, vic figura, beskičmenjaka, vulvas, Trumpov tepih i Bibijev iscjedak.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17112

Post Postao/la Ommadawn »

Zar mogu biti gori od svedske vlade?

Ma mogu garant...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator
Reactions: 38095

Post Postao/la storm »

Ja sam sad zasad zadovoljan kako se postavlja slovenska vlada...
Ali dobije li onaj konjoglavi sljedeće izbore, vidjeti ćete šta je kretenizam plus ultra.
3
3 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9936

Post Postao/la WhiskeyPete »

U redu je što "razuman svijet" zna u kojem pravcu se treba kretati.
No, nije dovoljno se zaustaviti na ovome bez konkretnih akcija, Izrael treba početi žestoko kažnjavati sa surovim sankcijama, pa po cijenu političkog previraja sa Amerikancima. Izrael je njihovo nevaspitano dijete odraslo na izobilju i nekontrolisanom udovoljavanju. Izgubili su smisao kako treba funkcionisati kao "zreo i funkcionalan entitet" u normalnom svijetu kojem ne daju priliku da takav i postane.

Evo, meni se čini, a i sasvim sa samouvjeren, da prisilna prodaja TikToka investitorima zapravo otvara put ponovnog ulaska cionističke Hasbare u konfrontaciju sa nezvisnim medijima, koji su u velikoj mjeri u zadnjih 24 mjeseca trasirali istinu prema publici o agresiji na Palestinski narod i mandatnu Palestinu, a nikako nekakvom iluzivnom ratu Izraela sa Hamasom.

Izrael je u potpunosti izgubio propagadni prostor na koledžima, tačnije američku omladinu, kojoj više nisu dopadljive priče o oećanoj Zemlji.
Ali u krupnom planu Kršćanstvo i Judaizam nisu kompitabilni u fudamentalnim stvarima, ali Cionizam niej bio ni kompitabilan sa idejama nacističke njemačke, pa su Nijemci mahom imali razumjevanja za to da Židovi dobiju državu na teritoriji mandatne Aplestine koju su zdušno podržali novčanim sredstvima, tj. migraciju, iako svi Židovi nisu istim očima gledali na svoju budućnost.

Po meni Izrael posljednjim pokušajem tihe okupacije, koja bi se nastavila ako bi se prihvatio mirovan sporazum od strane Hamasa i ostalih manjih gerilskih formacija, ne obnaša ulogu onoga ko zaista nudi nešto konkretno od mira, i koji će se doslijedno držati svakog napisanog slova. Kao u ranijim slučajevima, sa pozivije nadmoćnog, Izrael je uvijek bio privilegovan u postavljanju uslova, nerijetko onih nerealnih, gdje bi se svaki mirovni sporazum doslovno urušio.

Ako se recimo i dalje insisitra da Izrael posjeduje prava na kontrolu osnovnih životnih funkcija jednog grada, kao na primjer vodovodna infrastruktura, električna energija, ali i vodovodne cijevi rijeke Jordan, kako mi to možemo nazvati nekim dobrim "dealom" za Palestince, kada se zarpavo nudi gotovo identično ono što su Izraelci ranije pokušali da "isposluju za sebe", i palestincima ponude "nezavisnu" kontrolu nad pojasom Gaze i dijelom rascjepkane Zapadne obale, ali u suštini da IDF i dalje ima kontrolu nad punktovima, nebom iznad Gaze i obalnim dijelom.

Je li sloboda postala apsktraktna stvar, da je možemo okarakterisati sa grubom definicijom "Sloboda zaista postoji ili je nema", ili "Da sloboda nastaje onda kada spoznamo njena ograničenja". To je definicija koja bi se mogla primjeniti općenito na samu demokratiju koja je ipak u svojim začecima dokidala robovima pravo na glas...

Gdje smo mi danas u pogledu konzumiranja demokratije, stoljećima i stoljećima poslije toga???
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ma to ti je ono:

Zdrijebe jebe Kraljevicu Marko
Ne jebe ga sto je picke zeljan
Neg´ ga jebe da mu se osveti
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
smajlic
Administrator
Reactions: 45345

Post Postao/la smajlic »

:wtf
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Joj ovog bi bilo sevap baciti u neki zatvor gdje su bili zatvorenici kojima je bilo zabranjeno i drkat nekih tri-četiri mjeseca.
Da ga uhvate za ove uvojke pa ga jašu onako.
Mamu yebo svoju!
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odgovori

Natrag na “Svijet”