United States of America
- BeogradjanIN
- Perspektivni član
- Reactions: 969
Re: United States of America
Nije razumela sta si napisala. Inace se slazem sa tobom @MunDzi .
Televizije i novine su tu da bi sirile strah i paniku jer elita zeli da sprovede svoje takozvano resenje. Naprave problem pa sprovedu ono sto su unapred zamislili. Ugasite TV,ne citajte novine i zivot ce vam biti znatno lepsi. Cak su i televizije u Nemackoj hvatane u lazi bezbroj puta sto u koroni sto u vezi rata u Ukrajini. Zato sam prethodno napisao da im ja ne verujem nista, samo ono sto svojim ocima vidim.
Televizije i novine su tu da bi sirile strah i paniku jer elita zeli da sprovede svoje takozvano resenje. Naprave problem pa sprovedu ono sto su unapred zamislili. Ugasite TV,ne citajte novine i zivot ce vam biti znatno lepsi. Cak su i televizije u Nemackoj hvatane u lazi bezbroj puta sto u koroni sto u vezi rata u Ukrajini. Zato sam prethodno napisao da im ja ne verujem nista, samo ono sto svojim ocima vidim.
1
1

Lajkujes degenerike i ljudjake sto pumpaju po Srbiji, spaljuju zive ljude u Nepalu i ubijaju aktiviste po Americi, i odmah si humanista i borac za ljudska prava.
A u podrumu EU sklapas puskomitraljez i spremas se za novi Staljingrad.
Bolesno.
A u podrumu EU sklapas puskomitraljez i spremas se za novi Staljingrad.
Bolesno.
0
StarosjediJoci, الوطنيونوو Bosamci i Herzegowci
Cuvajte se
Straиog utiЦaja!
Cuvajte se
Straиog utiЦaja!
- Duh
- Etablirani član
- Reactions: 3184
Svi imaju neke zlocince, koji su heroji za nekoga i neke heroje, koji su zlocinci za nekoga.
Razlicita podneblja imaju cesto razlicite dijagnoze za dusevne bolesti. To je zbog kulturoloskih, socijalnih ili ekonomskih razlika.
U Americi su simpatiziranje kumunizma smatrali dusevnim poremecajem, a komunisti su smatrali simpatiziranje zapada i kapitalizma takodjer dusevnim poremecajem.Ali prikladnimjim za zatvore, nego za bolnice.
U nekim regijama,cesto se mogu davati pogresne dijagnoze. Takodje moze doci do nedavanja dijagnoze . Razlog je isti kao u prije navedenom primjeru-nestrucnost.
Razlicite klasifikacije mentalnih bolesti
Kao sto su doseljenici imali dijagnozu da su goli urodjenici bolesni, jer hodaju goli, urodjenici su imali dijagnozu da su doseljenici bolesni -jer imaju bezveze erekciju.
Imamo dalje npr-misticna iskustva, koji neki smatraju sizofrenijom i obratno gdje se ludjak prozove, a neki ga i podju smatrati prorokom.
Razlicita podneblja imaju cesto razlicite dijagnoze za dusevne bolesti. To je zbog kulturoloskih, socijalnih ili ekonomskih razlika.
U Americi su simpatiziranje kumunizma smatrali dusevnim poremecajem, a komunisti su smatrali simpatiziranje zapada i kapitalizma takodjer dusevnim poremecajem.Ali prikladnimjim za zatvore, nego za bolnice.
U nekim regijama,cesto se mogu davati pogresne dijagnoze. Takodje moze doci do nedavanja dijagnoze . Razlog je isti kao u prije navedenom primjeru-nestrucnost.
Razlicite klasifikacije mentalnih bolesti
Kao sto su doseljenici imali dijagnozu da su goli urodjenici bolesni, jer hodaju goli, urodjenici su imali dijagnozu da su doseljenici bolesni -jer imaju bezveze erekciju.
Imamo dalje npr-misticna iskustva, koji neki smatraju sizofrenijom i obratno gdje se ludjak prozove, a neki ga i podju smatrati prorokom.
0
- Šabović Adis
- Etablirani član
- Reactions: 2777
Amerika i Engleeeee ska hej!
Biće zemlja proooleeeeeeeee teeeeeeeeee rskaaaaaaa

Biće zemlja proooleeeeeeeee teeeeeeeeee rskaaaaaaa

0
- BeogradjanIN
- Perspektivni član
Sta mislite o ovome? Nije da verujem ali me od amerikanaca nista ne moze iznenaditi.
https://www.facebook.com/share/v/17A7XVqykf/
https://www.facebook.com/share/v/17A7XVqykf/
0
Problem je što će vjerovatno i ostali nadrljati. I ti i Fudo i dosta moje familije, jer ovo ode u sunovrat. U Americi je sve manje neke sredine. Niko nikog više ne sluša i samo guraju vlastite ideologije u prvi plan.
Tačno je to što si rekla. Budale su i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, desničari su mnogo gori pogotovo kad imaju moć u svojim rukama i kad imaju neku budalu koja ih vodi. Od njih možeš očekivati i scorched earth. Ovo što Trump radi trenutno on samo dolijeva ulje na postojeću vatru i nikako ne smiruje situaciju.
Eno u Dallasu je jutros bilo sranje. Biće mnogo više takvih sranja u narednom periodu. Čak su oživili onog ultradesničara Milo Yiannopoulosa kojeg već vide kao zamjenu za Kirka, a taj je još opasniji i brutalniji. On je nekad prije 10 godina bio ugašen jer je i za desnicu bio previše ekstreman. Ne bi me čudilo da Trump uskoro da naredbu da vojska izađe na ulice.
0
- Duh
- Etablirani član
- Reactions: 3184
jedino mi je jasno zasto su crnci isli u ameriku. za ove ostale nikako mi nije jasno.
0
A jbg američki san i to... dobra reklama u konačnici.
Na kraju kad skontaš gdje si i dokle si dogurao shvatiš da si bio rob kapitalista čitav život. Rob ipak nisi u Evropi bar donekle. Rijetki baš uspiju u Americi i sve im se poklopi.
Zdravstveno osiguranje im je očajno. Bolje je umrijeti nego da te strefi neka teška bolest, pa još i potomci kasnije moraju da otplaćuju kreditima tvoje liječenje.
Na kraju kad skontaš gdje si i dokle si dogurao shvatiš da si bio rob kapitalista čitav život. Rob ipak nisi u Evropi bar donekle. Rijetki baš uspiju u Americi i sve im se poklopi.
Zdravstveno osiguranje im je očajno. Bolje je umrijeti nego da te strefi neka teška bolest, pa još i potomci kasnije moraju da otplaćuju kreditima tvoje liječenje.
0
Sve je tako kako kazes i opet mi svejedno.Desperado je napisao/la: ↑24 sep 2025, 18:35Problem je što će vjerovatno i ostali nadrljati. I ti i Fudo i dosta moje familije, jer ovo ode u sunovrat. U Americi je sve manje neke sredine. Niko nikog više ne sluša i samo guraju vlastite ideologije u prvi plan.
Tačno je to što si rekla. Budale su i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, desničari su mnogo gori pogotovo kad imaju moć u svojim rukama i kad imaju neku budalu koja ih vodi. Od njih možeš očekivati i scorched earth. Ovo što Trump radi trenutno on samo dolijeva ulje na postojeću vatru i nikako ne smiruje situaciju.
Eno u Dallasu je jutros bilo sranje. Biće mnogo više takvih sranja u narednom periodu. Čak su oživili onog ultradesničara Milo Yiannopoulosa kojeg već vide kao zamjenu za Kirka, a taj je još opasniji i brutalniji. On je nekad prije 10 godina bio ugašen jer je i za desnicu bio previše ekstreman. Ne bi me čudilo da Trump uskoro da naredbu da vojska izađe na ulice.
Boj se ovna, boj se govna, pa kad ces zivjeti.
Nek ode sve u pm ako treba, ja se vise ne mogu sikirati ni oko cega. Ispunila svoju kvotu i kapak.
1
1

- Šabović Adis
- Etablirani član

Malo si zezno ovo za Evropu u kojoj nisi rob, Evropa je rob Amerike od '45. I S. Saveza. A taj se povuko tako što se raspo. Amerika se još nije povukla iz Evrope, a kaće ne znamo.

1
1

trump je predsjednik svakog obicnog porodicnog covjeka na kugli zemaljskoj koji hoce da radi i radja. i velika je sreca sto je upravo predsjednik amerike jer je u najvecoj poziciji moci i s te pozicije je u najvecoj mogucnosti da mijenja svijet, tj da ga vrati na put pravih tradicionalnih vrijednosti. da bi u potpunosti uspio u tome potrebno je jos trumpova po svijetu, i s te strane sam optimistican.
0
Pa jeste od Maršalovog plana, ali je socijalizam dovoljno jak u određenim segmentima da čovjek nije baš prepušten samom sebi, te ga država na neki način ipak štiti i osigurava. U Americi toga nema.Šabović Adis je napisao/la: ↑24 sep 2025, 19:46
Malo si zezno ovo za Evropu u kojoj nisi rob, Evropa je rob Amerike od '45. I S. Saveza. A taj se povuko tako što se raspo. Amerika se još nije povukla iz Evrope, a kaće ne znamo.![]()
0
- Šabović Adis
- Etablirani član
Nek piju varikinu.
Dokle su s Golden Domom, znal se šta?Desperado je napisao/la: ↑25 sep 2025, 09:50Pa jeste od Maršalovog plana, ali je socijalizam dovoljno jak u određenim segmentima da čovjek nije baš prepušten samom sebi, te ga država na neki način ipak štiti i osigurava. U Americi toga nema.Šabović Adis je napisao/la: ↑24 sep 2025, 19:46
Malo si zezno ovo za Evropu u kojoj nisi rob, Evropa je rob Amerike od '45. I S. Saveza. A taj se povuko tako što se raspo. Amerika se još nije povukla iz Evrope, a kaće ne znamo.![]()

1
1

- BeogradjanIN
- Perspektivni član
Slucajnost?
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.