United States of America

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
BeogradjanIN
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 969

Re: United States of America

Post Postao/la BeogradjanIN »

Nije razumela sta si napisala. Inace se slazem sa tobom @MunDzi .

Televizije i novine su tu da bi sirile strah i paniku jer elita zeli da sprovede svoje takozvano resenje. Naprave problem pa sprovedu ono sto su unapred zamislili. Ugasite TV,ne citajte novine i zivot ce vam biti znatno lepsi. Cak su i televizije u Nemackoj hvatane u lazi bezbroj puta sto u koroni sto u vezi rata u Ukrajini. Zato sam prethodno napisao da im ja ne verujem nista, samo ono sto svojim ocima vidim.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1004

Post Postao/la grunf »

Lajkujes degenerike i ljudjake sto pumpaju po Srbiji, spaljuju zive ljude u Nepalu i ubijaju aktiviste po Americi, i odmah si humanista i borac za ljudska prava.

A u podrumu EU sklapas puskomitraljez i spremas se za novi Staljingrad.

Bolesno.
0
StarosjediJoci, الوطنيونوو Bosamci i Herzegowci

Cuvajte se

Straиog utiЦaja!
Duh
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3184

Post Postao/la Duh »

Mislim da ih neko zavadja.
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Duh »

Svi imaju neke zlocince, koji su heroji za nekoga i neke heroje, koji su zlocinci za nekoga.

Razlicita podneblja imaju cesto razlicite dijagnoze za dusevne bolesti. To je zbog kulturoloskih, socijalnih ili ekonomskih razlika.
U Americi su simpatiziranje kumunizma smatrali dusevnim poremecajem, a komunisti su smatrali simpatiziranje zapada i kapitalizma takodjer dusevnim poremecajem.Ali prikladnimjim za zatvore, nego za bolnice.
U nekim regijama,cesto se mogu davati pogresne dijagnoze. Takodje moze doci do nedavanja dijagnoze . Razlog je isti kao u prije navedenom primjeru-nestrucnost.

Razlicite klasifikacije mentalnih bolesti
Kao sto su doseljenici imali dijagnozu da su goli urodjenici bolesni, jer hodaju goli, urodjenici su imali dijagnozu da su doseljenici bolesni -jer imaju bezveze erekciju.
Imamo dalje npr-misticna iskustva, koji neki smatraju sizofrenijom i obratno gdje se ludjak prozove, a neki ga i podju smatrati prorokom.
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2777

Post Postao/la Šabović Adis »

Amerika i Engleeeee ska hej!
Biće zemlja proooleeeeeeeee teeeeeeeeee rskaaaaaaa
:valja
0
BeogradjanIN
Perspektivni član
Perspektivni član

Sta mislite o ovome? Nije da verujem ali me od amerikanaca nista ne moze iznenaditi.

https://www.facebook.com/share/v/17A7XVqykf/
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1585

Post Postao/la Desperado »

MunDzi je napisao/la: 20 sep 2025, 18:08 Meni je svejedno. Ne valjaju ni jedni, ni drugi.
Nek se medjusobno poubijaju ako im je cejf.
Problem je što će vjerovatno i ostali nadrljati. I ti i Fudo i dosta moje familije, jer ovo ode u sunovrat. U Americi je sve manje neke sredine. Niko nikog više ne sluša i samo guraju vlastite ideologije u prvi plan.

Tačno je to što si rekla. Budale su i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, desničari su mnogo gori pogotovo kad imaju moć u svojim rukama i kad imaju neku budalu koja ih vodi. Od njih možeš očekivati i scorched earth. Ovo što Trump radi trenutno on samo dolijeva ulje na postojeću vatru i nikako ne smiruje situaciju.

Eno u Dallasu je jutros bilo sranje. Biće mnogo više takvih sranja u narednom periodu. Čak su oživili onog ultradesničara Milo Yiannopoulosa kojeg već vide kao zamjenu za Kirka, a taj je još opasniji i brutalniji. On je nekad prije 10 godina bio ugašen jer je i za desnicu bio previše ekstreman. Ne bi me čudilo da Trump uskoro da naredbu da vojska izađe na ulice.
0
Duh
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Duh »

jedino mi je jasno zasto su crnci isli u ameriku. za ove ostale nikako mi nije jasno.
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

A jbg američki san i to... dobra reklama u konačnici.

Na kraju kad skontaš gdje si i dokle si dogurao shvatiš da si bio rob kapitalista čitav život. Rob ipak nisi u Evropi bar donekle. Rijetki baš uspiju u Americi i sve im se poklopi.

Zdravstveno osiguranje im je očajno. Bolje je umrijeti nego da te strefi neka teška bolest, pa još i potomci kasnije moraju da otplaćuju kreditima tvoje liječenje.
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Saće mi Adis reći vidi ovog veći komunista od mene
0
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8452

Post Postao/la MunDzi »

Desperado je napisao/la: 24 sep 2025, 18:35
MunDzi je napisao/la: 20 sep 2025, 18:08 Meni je svejedno. Ne valjaju ni jedni, ni drugi.
Nek se medjusobno poubijaju ako im je cejf.
Problem je što će vjerovatno i ostali nadrljati. I ti i Fudo i dosta moje familije, jer ovo ode u sunovrat. U Americi je sve manje neke sredine. Niko nikog više ne sluša i samo guraju vlastite ideologije u prvi plan.

Tačno je to što si rekla. Budale su i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, desničari su mnogo gori pogotovo kad imaju moć u svojim rukama i kad imaju neku budalu koja ih vodi. Od njih možeš očekivati i scorched earth. Ovo što Trump radi trenutno on samo dolijeva ulje na postojeću vatru i nikako ne smiruje situaciju.

Eno u Dallasu je jutros bilo sranje. Biće mnogo više takvih sranja u narednom periodu. Čak su oživili onog ultradesničara Milo Yiannopoulosa kojeg već vide kao zamjenu za Kirka, a taj je još opasniji i brutalniji. On je nekad prije 10 godina bio ugašen jer je i za desnicu bio previše ekstreman. Ne bi me čudilo da Trump uskoro da naredbu da vojska izađe na ulice.
Sve je tako kako kazes i opet mi svejedno.
Boj se ovna, boj se govna, pa kad ces zivjeti.
Nek ode sve u pm ako treba, ja se vise ne mogu sikirati ni oko cega. Ispunila svoju kvotu i kapak.
1
1 slika
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

Desperado je napisao/la: 24 sep 2025, 19:20 Saće mi Adis reći vidi ovog veći komunista od mene
slika

Malo si zezno ovo za Evropu u kojoj nisi rob, Evropa je rob Amerike od '45. I S. Saveza. A taj se povuko tako što se raspo. Amerika se još nije povukla iz Evrope, a kaće ne znamo. :oo
1
1 slika
padisah
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 26947

Post Postao/la padisah »

trump je predsjednik svakog obicnog porodicnog covjeka na kugli zemaljskoj koji hoce da radi i radja. i velika je sreca sto je upravo predsjednik amerike jer je u najvecoj poziciji moci i s te pozicije je u najvecoj mogucnosti da mijenja svijet, tj da ga vrati na put pravih tradicionalnih vrijednosti. da bi u potpunosti uspio u tome potrebno je jos trumpova po svijetu, i s te strane sam optimistican.
0
MunDzi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8452

Post Postao/la MunDzi »

Tako je hunny bunny i da se svima oduzme paracitamol. :valja
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Šabović Adis je napisao/la: 24 sep 2025, 19:46
Desperado je napisao/la: 24 sep 2025, 19:20 Saće mi Adis reći vidi ovog veći komunista od mene
slika

Malo si zezno ovo za Evropu u kojoj nisi rob, Evropa je rob Amerike od '45. I S. Saveza. A taj se povuko tako što se raspo. Amerika se još nije povukla iz Evrope, a kaće ne znamo. :oo
Pa jeste od Maršalovog plana, ali je socijalizam dovoljno jak u određenim segmentima da čovjek nije baš prepušten samom sebi, te ga država na neki način ipak štiti i osigurava. U Americi toga nema.
0
Šabović Adis
Etablirani član
Etablirani član

MunDzi je napisao/la: 25 sep 2025, 01:39 Tako je hunny bunny i da se svima oduzme paracitamol. :valja
Nek piju varikinu.
Desperado je napisao/la: 25 sep 2025, 09:50
Šabović Adis je napisao/la: 24 sep 2025, 19:46

slika

Pa jeste od Maršalovog plana, ali je socijalizam dovoljno jak u određenim segmentima da čovjek nije baš prepušten samom sebi, te ga država na neki način ipak štiti i osigurava. U Americi toga nema.
Dokle su s Golden Domom, znal se šta? :oo
1
1 slika
BeogradjanIN
Perspektivni član
Perspektivni član

Slucajnost?
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori

Natrag na “Svijet”