Psovke
Re: Psovke
..ne nisam pogresno si svatila govorio sam o drugom njegovim karakteristikama opurtunizmu i sklonost da se voli svidit većini i da je to karakteristika provincijalaca a o kurvanju ne nisam s njim družio da bi to zna..al kroz postove znamo da je dosta ljetova na Korčuli a prepostavljam da nije molio boga s gologuzim Čehinjama.. 
0
Ko se s đavlom u kolo uhvati...
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Psujem, moji psuju, na poslu psuju, uglavnom okruzena sam psovkama svakodnevno. Te psovke su nekad iz ljutnje, nekad iznerviranosti a nekad jednostavno sastavni dio price, govora. Ja kad psujem pred drugima to je skoro uvijek iz neke zezancije. Na poslu nisam nikad opsovala. E sad one bas ruzne psovke izgovorim kad sam sama pa se nesto iznerviram, i nekad to pomogne stvarno...
2
2
Moje uobičajene:
- Yebem te zemljo Indijo
- Idi u pizdu materinu
- Koji ti je q-rac
Kad se naljutim
- Yebem ti mater sestru oca tetku i deveto koljeno
- Yebem ti kabur u koji ću leći
- Yebo ti pas majku na očevom grobu
- Yebem ti stromajku
- Yebem te zemljo Indijo
- Idi u pizdu materinu
- Koji ti je q-rac
Kad se naljutim
- Yebem ti mater sestru oca tetku i deveto koljeno
- Yebem ti kabur u koji ću leći
- Yebo ti pas majku na očevom grobu
- Yebem ti stromajku
2
2
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma sta bolan! Storm.oportunista!laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:34 ..ne nisam pogresno si svatila govorio sam o drugom njegovim karakteristikama opurtunizmu i sklonost da se voli svidit većini i da je to karakteristika provincijalaca a o kurvanju ne nisam s njim družio da bi to zna..al kroz postove znamo da je dosta ljetova na Korčuli a prepostavljam da nije molio boga s gologuzim Čehinjama..![]()
Pa sad sam.upravo prestala da te shvatam zaozbiljno!
@storm
Oportunisto đes, hajd vamo
1
1
Imam prinateljicu koja psuje...znaci cura je lijecnica, nedavno mi je sva sretna poslala link nekog istrazivanja u kojem.se tvrdi da su osobe koje psuju inteligentnije od nas koji ne psujemo.
Cesto je pitam sta ces ako ti se desi da opsujes pred pacijentom? Kaze da se to nece desiti. Gajd...vidjet cemo.
S druge strane poznajem.doktora koji je vjernik a koji u operacijskoj sali , gdje sam s njim bila vise puta , ponavlja **bo te **bo te ko neku mantru. Potpuno nesvjestan toga, max kioncentriran na ono sto radi. I kaze, uopste ne zna odakle mu ta navika.
Cesto je pitam sta ces ako ti se desi da opsujes pred pacijentom? Kaze da se to nece desiti. Gajd...vidjet cemo.
S druge strane poznajem.doktora koji je vjernik a koji u operacijskoj sali , gdje sam s njim bila vise puta , ponavlja **bo te **bo te ko neku mantru. Potpuno nesvjestan toga, max kioncentriran na ono sto radi. I kaze, uopste ne zna odakle mu ta navika.
2
1
1
1
Providna ti je taktika...laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:34 ..ne nisam pogresno si svatila govorio sam o drugom njegovim karakteristikama opurtunizmu i sklonost da se voli svidit većini i da je to karakteristika provincijalaca a o kurvanju ne nisam s njim družio da bi to zna..al kroz postove znamo da je dosta ljetova na Korčuli a prepostavljam da nije molio boga s gologuzim Čehinjama..![]()
To što se ovdje skupila grupa normalnih ljudi, nikako ti ne odgovara, pa da privuces pozornost, lupetas, da si ka ono faca, drukčiji
S obzirom na tvoje stavove, ovo oko provincijalca biljezim kao kompliment, ti nisi zaslužio moju uvredu, imam nivo...
A Čeha nikad nije bilo nešto na Korčuli, da te i to poducim... Trebao si otići nekad, blizu ti je...
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10043
Ja psujem sa razlogom, i ne postoje izuzeci, niti mjesta gdje bi trebao psovati a gdje ne.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ne mogu te zamisliti takvogSleepy Joe je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:12 Ja psujem sa razlogom, i ne postoje izuzeci, niti mjesta gdje bi trebao psovati a gdje ne.
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10043
Znam, ali kada mi neko na slamkicu izvuče živce iz petinih žila, finim tonom opsujem, da se shvati oziljnost moje reakcije.Iskra je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:14Ne mogu te zamisliti takvogSleepy Joe je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:12 Ja psujem sa razlogom, i ne postoje izuzeci, niti mjesta gdje bi trebao psovati a gdje ne.![]()
2
1
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
" Tijekom odrastanja roditelji i odgajatelji nas obično uče kako se trebamo suzdržavati od psovanja jer je neprikladno i nepristojno. Tome definitivno pridonosi i društveni stereotip prema kojem se oni koji često psuju smatraju neobrazovanima jer to rade samo zato što nemaju dovoljan vokabular kojim bi se inteligentno izrazili.
No, prema nedavnoj studiji, „pogani jezik“ može biti puno pametniji nego što se nekoć smatralo. Naime, ljudi koji često koriste psovke imaju veću vjerojatnost da će tečno govoriti koristeći se svjetovnim, neutralnim riječima."
@Ommadawn evo zasto sam ti rekla, pogan jezik.
No, prema nedavnoj studiji, „pogani jezik“ može biti puno pametniji nego što se nekoć smatralo. Naime, ljudi koji često koriste psovke imaju veću vjerojatnost da će tečno govoriti koristeći se svjetovnim, neutralnim riječima."
@Ommadawn evo zasto sam ti rekla, pogan jezik.
1
1
..sto se ljutiš imam pravo na mišljenje koje je uglavnom ispravno..meni svašta kazu pa..i ja se ljutim..storm je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:52Providna ti je taktika...laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:34 ..ne nisam pogresno si svatila govorio sam o drugom njegovim karakteristikama opurtunizmu i sklonost da se voli svidit većini i da je to karakteristika provincijalaca a o kurvanju ne nisam s njim družio da bi to zna..al kroz postove znamo da je dosta ljetova na Korčuli a prepostavljam da nije molio boga s gologuzim Čehinjama..![]()
To što se ovdje skupila grupa normalnih ljudi, nikako ti ne odgovara, pa da privuces pozornost, lupetas, da si ka ono faca, drukčiji
S obzirom na tvoje stavove, ovo oko provincijalca biljezim kao kompliment, ti nisi zaslužio moju uvredu, imam nivo...
A Čeha nikad nije bilo nešto na Korčuli, da te i to poducim... Trebao si otići nekad, blizu ti je...
0
Ti kao ja, samo sto ja ne psujem nego hladno sretrm, kulturnim rjecnikom, da se oponent smrzneSleepy Joe je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:18Znam, ali kada mi neko na slamkicu izvuče živce iz petinih žila, finim tonom opsujem, da se shvati oziljnost moje reakcije.![]()
0
Ne ljutim se ja na tebe, odavno...laga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:19..sto se ljutiš imam pravo na mišljenje koje je uglavnom ispravno..meni svašta kazu pa..i ja se ljutim..storm je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:52
Providna ti je taktika...
A Čeha nikad nije bilo nešto na Korčuli, da te i to poducim... Trebao si otići nekad, blizu ti je...![]()
Ti imaš problem, ustvari nedokučivo ti je, da ja smatram bih zemljom svog porijekla, da ne gutam naci fore...
A meni svejedno za tim.
1
1
Pa mozda zato Lagani sto biti oportunista znacilaga-nini je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:19..sto se ljutiš imam pravo na mišljenje koje je uglavnom ispravno..meni svašta kazu pa..i ja se ljutim..storm je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:52
Providna ti je taktika...
A Čeha nikad nije bilo nešto na Korčuli, da te i to poducim... Trebao si otići nekad, blizu ti je...![]()
Reč oportunizam je nastala od latinske reči opportunus što znači povoljno, odgovarajuće. Oportuniste postoje u svim životnim sferama, ali su, ipak najčešći u politici. To su one osobe koje koriste priliku za ostvarivanje sopstvenih interesa, ne vodeći računa o opštim interesima i moralu, a najčešće u cilju probijanja na vrh političke lestvice. On donosi odluke samo prema sopstvenom interesu, i potpuno je nebitno koliko često menja mišljenje.
Ukoliko pak doista imas takva saznanja , ne iznosis sud lroizvoljno nego ga potkrijepis dokazima i primjerima.
Jako jako.ruzno je sto to kazes. I od zrelog covjeka.neodgovorno.
1
1
Kada kazemo da je brt Hani oportunista, to stoji. Ovako, yok.Iskra je napisao/la: ↑29 nov 2020, 12:25Pa mozda zato Lagani sto biti oportunista znaci
Reč oportunizam je nastala od latinske reči opportunus što znači povoljno, odgovarajuće. Oportuniste postoje u svim životnim sferama, ali su, ipak najčešći u politici. To su one osobe koje koriste priliku za ostvarivanje sopstvenih interesa, ne vodeći računa o opštim interesima i moralu, a najčešće u cilju probijanja na vrh političke lestvice. On donosi odluke samo prema sopstvenom interesu, i potpuno je nebitno koliko često menja mišljenje.
Ukoliko pak doista imas takva saznanja , ne iznosis sud lroizvoljno nego ga potkrijepis dokazima i primjerima.
Jako jako.ruzno je sto to kazes. I od zrelog covjeka.neodgovorno.
2
1
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.