Hoce li iko ostati na Balkanu?

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Re: Hoce li iko ostati?

Post Postao/la Heidi »

E pa glad bi mogla pomjeriti nesto.
Da bude scenario poput Francuske revolucije.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

ocm najvise se dijaspora sekira
1
1 slika
1811
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 08:53 ocm najvise se dijaspora sekira
Ja se ne sekiram otkad sam shvatila da je vama sve svejedno :D
3
3 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Heidi je napisao/la: 30 jul 2021, 08:55
vidim 🙄
0
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

ode u dijasporu i pokupi svu pamet svijeta ocm kad je tako lako mijenjat drzavu dodji pa ti napravi neke promjene, lako je naprdjivat iz heidelberga
drzava se ne gradi preko noci
0
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Heidi je napisao/la: 30 jul 2021, 08:55
Odlican odgovor. I ja sam rijesio da idem van kad sam to shvatio. Neka ostane onaj kome je svejedno i neka uziva. :malagani
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:03 ode u dijasporu i pokupi svu pamet svijeta ocm kad je tako lako mijenjat drzavu dodji pa ti napravi neke promjene, lako je naprdjivat iz heidelberga
Drzava se ne gradi sa inertnom masom koja je politicki nepismena i glasa da sacuva radno mjesto ili za dvadeset maraka, nesposobni da vide u buducnost, i masom kriticara ispijaca kafa kojima je lijeno i na izbore izaci.
3
3 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

pa eto imali ste priliku da ostanete, sad je kasno za pametovanja
0
1811
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:28 pa eto imali ste priliku da ostanete, sad je kasno za pametovanja
Pa ne biraju nam vlast ovi što su otišli, već ovi koji su ovde i kojima je dobro "vako....

A opet laješ malo na pogrešno drvo, i rami i ommi i heidi

omma i heidi nisu otišli što su htjeli već što su morali

a ramo je više dao sebe za bih već ti i ja i pola foruma zajedno zato pazi šta pišeš. Generalizanje i uspoređivanje gore navedenih sa osobama i dijasporaškim"prolivima" sa drugih foruma ti je jedan veliki zajeb, tj pretpostavka...
A pretpostavka je majka svih zajeba...

Sve ono što kažu njih troje na ovoj temi ja ne mogu a da se ne složim. Ne mogu nam oni mijenjati stvari, jer ne žive tu. Mi to moramo, ali niti ima kritične mase za to, niti ima volje niti želje.

Evo ti si mlad i prosperitetan "intelektualac" sa aBd doktorskom diplomom. Povedi.
3
1 slika 2 slika
I say what I think, I think what I say
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:03 ode u dijasporu i pokupi svu pamet svijeta ocm kad je tako lako mijenjat drzavu dodji pa ti napravi neke promjene, lako je naprdjivat iz heidelberga
Tako nas iz dijaspore dočekate vi i onda mi, čak i pored najbolje namjere (evo ja prvi) izgubimo volju za bilo čim.

Misliš da ja ne bih radije živio u zemlji u kojoj sam rođen i govorim jezik koji je maternji i da se ne moram duplo dokazivati da vrijedim isto ili više nego neko ko je ovdje gdje sam sada rođen.

Ali qurac jarane. Prvo me protjeraše jer su uvrtili u glavu da sam fundamentalista i da ću im rezat čunu (a ni svoju tad nisam rezao), pa kad nakon nekoliko godina dođoh opet nazad, “među svoje” onda “šta s’ doš’o sad, ovdje se ginulo” i “buraz, sjedi i ostani gdje si, i ja bih tamo ako ikako može”.
3
3 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Letargija. Eto.od cega boluje bh drustvo. Mozda cak i depresija level kolektivno . I svi su najpametniji, i svi zive od dijaspore ne mogu ih ocima gledati.

Dobro je rekao.Inzko

Kakav je to narod koji 26 godina bira istu vlast , a koja im nikakav prosperitet ne donosi?

Kakav...
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Iskra je napisao/la: 30 jul 2021, 10:04 Letargija. Eto.od cega boluje bh drustvo. Mozda cak i depresija level kolektivno . I svi su najpametniji, i svi zive od dijaspore ne mogu ih ocima gledati.

Dobro je rekao.Inzko

Kakav je to narod koji 26 godina bira istu vlast , a koja im nikakav prosperitet ne donosi?

Kakav...
A kako @Iskra evo nađi mi način. 90% nas koji radimo u realnom sektoru kod privatnika nemamo vremena ni za sebe još da se bavimo poliKitom i ispravljanjima krivih drina.
Moj radni dan izgleda odprilike ovako:
u 7:30 sam na odredištu gdje dolazimo zajedno ovde, do 17:00 je radno vrijeme, dok ja do kuće dobacim već je 17:45-18:00 kako kad.
Hoću malo sa djecom, hoću bome malo i sa ženom, ko kokoš jedva jaciju dočekam i gruhnem... i hajmo opet isto sutra....

Kompletno ovo naše društvo i za one koji bi pravili promjene je naštimano ovako, da ovi koji bi nešto i mogli promjeniti nemaju kad, a ovi koji imaju kad, neće da mijenjaju jer im je dobro....
4
3 slika 1 slika
I say what I think, I think what I say
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

naravno da smo depresivni, letargični, sa simptomima ptsp, demoralisani i sve to što navodite. sasvim prirodan slijed.

kako ste i naveli, mladi, pametni i zdravi su otišli, zato se i bira ovako.

da bi tema bila produktivnija, navedite moguća razumna i izvodiva rješenja i prijedloge imajući u vidu prethodnu rečenicu.

neka ide svako ko može, sretno.

mnogo više sreće želim nama koji živimo ovdje.
2
2 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:28 pa eto imali ste priliku da ostanete, sad je kasno za pametovanja
Pa ostao sam ako mene pitas. Ja istrcim ponekad da maznem lovu pa se vratim. Podrzavam svakog ko moze izaci da mazne lovu i da se vrati i pokrene biznis, mislim da je to jedini nacin da se nesto bolje napravi, za sebe i druge. A i imas samo jedan zivot, bar jednom da ga malo prozivimo. A to je bez para jako tesko. Janje kosta ... :malagani
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

lejlamo je napisao/la: 30 jul 2021, 10:19 naravno da smo depresivni, letargični, sa simptomima ptsp, demoralisani i sve to što navodite. sasvim prirodan slijed.

da bi tema bila produktivnija, navedite moguća razumna i izvodiva rješenja i prijedloge imajući u vidu prethodnu rečenicu.

Samo jedna recenica - izadjite na izbore. Nista vise ... :dmr
2
2 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

Ramzess je napisao/la: 30 jul 2021, 10:23
lejlamo je napisao/la: 30 jul 2021, 10:19 naravno da smo depresivni, letargični, sa simptomima ptsp, demoralisani i sve to što navodite. sasvim prirodan slijed.

Samo jedna recenica - izadjite na izbore. Nista vise ... :dmr
helou, naveli su već...
ostali su glupi, neobrazovani i ograničeni....i izlaze na izbore.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Niti su svi koji su otišli obrazovani i pametni, niti su samo glupi i ograničeni ostali...
Ali je problem (ne samo u bih, da se razumijemo) jer oni priglupi poput disciplinirane postrojbe izlaze na izbore... Dok pametni promisle, skontaju da i realno nema nikoga, da vrijedi glasa, i imaš rezultat zadnjih 30 tak godina.
Gledam hrvatsku, ima točno 3 puta manje problema, a biračko tijelo se slično ponaša... Koje je njihovo opravdanje?
Nešto su prelomili na lokalnim izborima, no skeptičan sam, kad dodju na red parlamentarni...
Tupava će masa opet zaokružiti zločinački hdz.

Opasna su ona izlijetanja. Pojavi se netko novi, ljudi se ponadaju, ispostavi se da je diletant... I naci stranke imaju opet dva tri mandata zajamčena... U narodu krene spika "aaaa jesi vidio tada???"
Zato je opako teško razbiti taj zagrljaj nacionalnih stranaka na Balkanu...
Promašila je mz u početku, što nisu zapovjedili, u daytonski sporazum uklopili tehnokraciju na rok barem 10 godina.
Nacionalizam je uzrokovao ratove, ti ga ostavis da se širi i dalje, a ocekujes da to sad fino fercera?
Suludo.
4
4 slika
Odgovori

Natrag na “Društvo”