Hoce li iko ostati na Balkanu?

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17021

Re: Hoce li iko ostati?

Post Postao/la Polaris »

Svaki put kad vidim ovu temu kontam da pita hoce li ko na forumu ostati...
1
1 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

pa ja mislim da je baš tu problem u gluposti, ograničenosti i letargiji. najviše je takvih. rezultati to zorno pokazuju.
ovi letargični su prije tog stanja mogli biti i jako bistri, ali ne može bistrina van jer ti nije do života. max je objasnio i da sistem satra za minimalac.
i ok sami smo si krivi...ali i sama sam ograničena i ne vidim šta i kako konkretno kao pojedinac trebam uraditi.
izlazim na izbore i glasam. šta još?
2
2 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Nigdje veze,najveci broj ljudi odlazi sa srednjom skolom kao njegovatelji ili gradjevina.
Sto se izbora tice,glavna politika ce uvijek biti nacionalizam,ali na lokalnom nivou se uvijek moze promijeniti.Nisu ljudi losi,pogledaj ljude s Balkana u Njjemackoj kako se slazu.Ovo je zacarani krug nacionalizma koji u dobroj mjeri sire mediji.
1
1 slika
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13894

Post Postao/la vjesticanametli »

otisla zbog rata jel odveli me dijete sam bila
nakon toga umjesto u ameriku vratim se sarajvo
20 godina kasnije vidim sve otislo u turac i odem opet u DE
nije zbog love toga sam imala na izvoz i situirana sam vec od 20 godine..... stele sam imala i imam na svakom cosku jer ne bi prezivjela da nemam
go wiD floW sta ja mogu a istina da sam se nekad sama sebi gadila zbog toga
pokusala nakon ubistva denisa nesto ponadala se protesti, razbismo ih jedan dan, javno istupila kao govornik i garant prema mupu ks jer su me znali, ugrozila sebi kojesta jer su me imali na piku, itd elem NISTA NISTA na kraju i ovi stoo su bili uz mene su prihvatili drzavnu sisu, nije da nam nije nuDZeno ali ja nisam to uradila, zato sam otisla da i moje dijete isto sranje ne prolazi, nek prtestje kome nije dobro, ja vise ne mogu i ne mjenjam nista vise, ja sad hocu da zivim,
1
1 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

samo konstatacije. pišite prijedloge, pliz.

znamo kako nam je.
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Moja sestra ne bi nigdje bila da je ostala... prosli mjesec dobila na ruke preko 4000 eura a radi godinu dana samo.. kad bi toliko ovdje dobila.. nikad..mislim kao doktor
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

lejlamo je napisao/la: 30 jul 2021, 10:19 naravno da smo depresivni, letargični, sa simptomima ptsp, demoralisani i sve to što navodite. sasvim prirodan slijed.

kako ste i naveli, mladi, pametni i zdravi su otišli, zato se i bira ovako.

da bi tema bila produktivnija, navedite moguća razumna i izvodiva rješenja i prijedloge imajući u vidu prethodnu rečenicu.

neka ide svako ko može, sretno.

mnogo više sreće želim nama koji živimo ovdje.
Majko, evo na najvećem bh portalu i forumu, uđi na neku temu, predloži nešto sasvim drugačije, makar kako drugačije napraviti baklavu ili pitu i dočekat će te na nož.

Daleko da je to bh-društvo u cjelini ali krenimo samo od foruma.
Pa mene banovaše jer me kreten počeo provocirati kako živim u nekom stockholmskom getu i ubirem socijalu. A tema je bila divljenje “žestokim momcima sa sarajevskog asfalta” i ja sam komentarisao da ti ljudi ne zaslužuju ni divljenje ni poštovanje.
A to je banalna tema.
Kako onda očekivati konstruktivnije stvari poput politike?
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ariel je napisao/la: 30 jul 2021, 10:49 Moja sestra ne bi nigdje bila da je ostala... prosli mjesec dobila na ruke preko 4000 eura a radi godinu dana samo.. kad bi toliko ovdje dobila.. nikad..mislim kao doktor
Ariel, da je meni moje pola plate što imam ovdje sada i ja bih se vratio ali nije samo stvar u lovi.
Ima tu mnogo toga.
2
2 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Polaris
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Polaris »

Ommadawn je napisao/la: 30 jul 2021, 10:51
Ariel je napisao/la: 30 jul 2021, 10:49 Moja sestra ne bi nigdje bila da je ostala... prosli mjesec dobila na ruke preko 4000 eura a radi godinu dana samo.. kad bi toliko ovdje dobila.. nikad..mislim kao doktor
Ariel, da je meni moje pola plate što imam ovdje sada i ja bih se vratio ali nije samo stvar u lovi.
Ima tu mnogo toga.
Slazem se ali to je i jedan od razloga zasto otici iz Bosne.
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

lejlamo je napisao/la: 30 jul 2021, 10:49 samo konstatacije. pišite prijedloge, pliz.

znamo kako nam je.
Nezavisni kandidati na lokalnim izborima,u svakom gradu i selu ima postenih i pametnih ljudi koji mogu napraviti promjene.Bakir,Dodik ce uvijek biti isti kao i njihovi nasljednici.
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:03 ode u dijasporu i pokupi svu pamet svijeta ocm kad je tako lako mijenjat drzavu dodji pa ti napravi neke promjene, lako je naprdjivat iz heidelberga
drzava se ne gradi preko noci
Ja se ne naprdjujem. Svejedno mi je, napisah. Zanima me samo moja porodica.

Ne govorim nikome sta da radi, sutim, klimam glavom. Ali vecina mi napuni mozak kuknjavom kad odem na odmor. Lako je teeebi, ti si vani. Pa idi i ti, ko ti brani. Ali valja zavrnuti rukave.

Kome u Bosni visi cigara na donjoj usni dok kuka i pijucka kafu, ta osoba tako zivi i u inostranstvu. Tako da mi je svejedno ko gdje zivi.

Jedino sto me jos nervira je to izdvajanje 'dijasporci' i 'domaci'. Primitivizam.
2
2 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

ma nije uopšte u parama ba, to bi meni uticalo 20%,

@lejlamo
koji prijedlog, kakav....
Evo glasujem svaki put, neko spomenu nezavisne kandidate-ista govna samo drugo pakovanje 1001 primjer.

Ovde bi najbolje bilo uvesti toatalni protektorat ili centralizaciju države na jedan nivo vlasti, smanjenje ovog ogromnog državnog aparata sa kantonima/ministarstvima i punim klincom administracije za svakojaka pitanja a ustvari radna mjesta za lezihljeboviće....

Pojedoše nas, a mi, ustvari, iz realnog sektora sve to njima plaćamo, ako zafali ima MMF, kredit, vrijedonosni papiri-zaduži se kako bi to isplatio....

I onda dođe nakav lik sa reformskom agendom u realnom sektoru. Ma jedi govna buraz, reformiši javni sektor po vama.... al klinac... dobro im...
3
3 slika
I say what I think, I think what I say
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Atomic je napisao/la: 30 jul 2021, 10:48 Nigdje veze,najveci broj ljudi odlazi sa srednjom skolom kao njegovatelji ili gradjevina.
Sto se izbora tice,glavna politika ce uvijek biti nacionalizam,ali na lokalnom nivou se uvijek moze promijeniti.Nisu ljudi losi,pogledaj ljude s Balkana u Njjemackoj kako se slazu.Ovo je zacarani krug nacionalizma koji u dobroj mjeri sire mediji.
Da vidiš nas tek u Skandinaviji kako se slažemo.
Toliko da sam se potpuno distancirao od njih. Samo nekoliko ih kod mene u stan mogu doći. Ostalo ili “zdravo za zdravo” ili mahnem glavom. A nekad je i to previše.
I nije bez razloga.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Heidi je napisao/la: 30 jul 2021, 10:57
Hannibal je napisao/la: 30 jul 2021, 09:03 ode u dijasporu i pokupi svu pamet svijeta ocm kad je tako lako mijenjat drzavu dodji pa ti napravi neke promjene, lako je naprdjivat iz heidelberga
drzava se ne gradi preko noci
Ja se ne naprdjujem. Svejedno mi je, napisah. Zanima me samo moja porodica.

Ne govorim nikome sta da radi, sutim, klimam glavom. Ali vecina mi napuni mozak kuknjavom kad odem na odmor. Lako je teeebi, ti si vani. Pa idi i ti, ko ti brani. Ali valja zavrnuti rukave.

Kome u Bosni visi cigara na donjoj usni dok kuka i pijucka kafu, ta osoba tako zivi i u inostranstvu. Tako da mi je svejedno ko gdje zivi.

Jedino sto me jos nervira je to izdvajanje 'dijasporci' i 'domaci'. Primitivizam.
Potpisujem!
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6668

Post Postao/la radostan dan »

A jeste šupljatori...
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Takvo nam nasljeđe, geni, šta li..
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

radostan dan je napisao/la: 30 jul 2021, 13:05 A jeste šupljatori...
A ti si sad mnogo mudar postao :djed
0
Odgovori

Natrag na “Društvo”