Paketići i sve - 2020.
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9485
- Kontakt:
Paketići i sve - 2020.
Na moje i ne samo moje zadovoljstvo, i ove godine pokrećemo humanitarnu akciju čiji tok opisuju donji redovi. U zagradama su nikovi forumaša koji su zasad na raspolaganju da neposredno obave ili organizuju pripadajući dio akcije. Nadam se da će taj početni tim rasti i da će se akciji, kao i prethodnih godina, pridružiti mnogi forumaši. Pomoć će biti poželjna, ponekad čak i neophodna...
1 – Prikupljanje
a - novca (medvjed23)
b - informacija o finansijski slabostojećim porodicama sa djecom (smajlic)
2 – Kupovina slatkiša, namirnica, knjiga, školskog pribora i dr. (u zavisnosti od prikupljenog iznosa), pa pakovanje navedenog u pakete za čitave porodice i novogodišnje paketiće za najmlađe (smajlic)
3 – Dostava kupljenih i spakovanih stvari porodicama (forumaši koje sa drugih foruma poznajete po nikovima: ing-ecc/grozdjar i zipoo/Vrag)
Počinjemo, naravno, od stavke 1 – a. Prikupljamo novac, i to od ovog momenta pa do kraja novembra. Svako ko želi uplatiti novac, može mi poslati privatnu poruku radi dogovaranja načina uplate. U pravilu, izuzetke ćemo praviti gdje bude potrebno i moguće, uplate će se ostvarivati na jedan od tri načina:
1 – Sarajevo – iz ruke u ruku.
2 – Ostali BiH gradovi - tekući račun
3 - Inostranstvo - Western Union
Svaki uplatilac će osmisliti i meni saopštiti šifru uplate. Šifru može činiti bilo koja kombinacija slova, brojeva ili sl. Ja ću svaku uplatu objaviti na ovoj temi, navodeći iznos i šifru uplate. Tako će uplatilac znati da se objava o uplati odnosi upravo na njegov novac, pa se neće moći desiti da, primjera radi, tokom jednog dana preuzmem dva puta po xy maraka i da zatim objavim da sam taj iznos preuzeo samo jednom. Tako njegujemo transparentnost.
Transparentnost će biti prisutna i u narednim fazama akcije. Kupljenje stvari biće uslikane, skupa sa računima. Napravićemo i slike dostave, a o porodicama radi kojih ovo radimo ponudićemo, ipak, limitirane informacije, poštujući njihovu privatnost i dostojanstvo.
Nek nam je sretno i sve...
1 – Prikupljanje
a - novca (medvjed23)
b - informacija o finansijski slabostojećim porodicama sa djecom (smajlic)
2 – Kupovina slatkiša, namirnica, knjiga, školskog pribora i dr. (u zavisnosti od prikupljenog iznosa), pa pakovanje navedenog u pakete za čitave porodice i novogodišnje paketiće za najmlađe (smajlic)
3 – Dostava kupljenih i spakovanih stvari porodicama (forumaši koje sa drugih foruma poznajete po nikovima: ing-ecc/grozdjar i zipoo/Vrag)
Počinjemo, naravno, od stavke 1 – a. Prikupljamo novac, i to od ovog momenta pa do kraja novembra. Svako ko želi uplatiti novac, može mi poslati privatnu poruku radi dogovaranja načina uplate. U pravilu, izuzetke ćemo praviti gdje bude potrebno i moguće, uplate će se ostvarivati na jedan od tri načina:
1 – Sarajevo – iz ruke u ruku.
2 – Ostali BiH gradovi - tekući račun
3 - Inostranstvo - Western Union
Svaki uplatilac će osmisliti i meni saopštiti šifru uplate. Šifru može činiti bilo koja kombinacija slova, brojeva ili sl. Ja ću svaku uplatu objaviti na ovoj temi, navodeći iznos i šifru uplate. Tako će uplatilac znati da se objava o uplati odnosi upravo na njegov novac, pa se neće moći desiti da, primjera radi, tokom jednog dana preuzmem dva puta po xy maraka i da zatim objavim da sam taj iznos preuzeo samo jednom. Tako njegujemo transparentnost.
Transparentnost će biti prisutna i u narednim fazama akcije. Kupljenje stvari biće uslikane, skupa sa računima. Napravićemo i slike dostave, a o porodicama radi kojih ovo radimo ponudićemo, ipak, limitirane informacije, poštujući njihovu privatnost i dostojanstvo.
Nek nam je sretno i sve...
11
7
4
4
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Re: Paketići i sve - 2020.
1
1
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Medo, pozdravljam i svaka čast još jednom 
Samo da napomenem, za one koji nisu upoznati...niz godina se ova akcija već radi, i sa velikim uspjehom, na radost najugroženijih u društvu...
Samo da napomenem, za one koji nisu upoznati...niz godina se ova akcija već radi, i sa velikim uspjehom, na radost najugroženijih u društvu...
5
2
3
3
hvala vam 
ako trebaju slike ili ako vas zanimaju detalji prethodnih akcija recite da postavim
takodje cete moci dobiti i podatke porodica u pp a ovdje ce, kao sto medo rece, biti objavljeni samo neki detalji
ako poznajete porodicu sa djecom kojima je potrebna ovakva pomoc javite mi se u pp
inace podatke o porodicama trazim od Humanitarnog Gugu bazara tj. Gugutki i od organizacije Pomozi.ba
trebat ce nam aBd pomoc i pri kupovini pa mozda i prevozenju al' dugo do tad
ako trebaju slike ili ako vas zanimaju detalji prethodnih akcija recite da postavim
takodje cete moci dobiti i podatke porodica u pp a ovdje ce, kao sto medo rece, biti objavljeni samo neki detalji
ako poznajete porodicu sa djecom kojima je potrebna ovakva pomoc javite mi se u pp
inace podatke o porodicama trazim od Humanitarnog Gugu bazara tj. Gugutki i od organizacije Pomozi.ba
trebat ce nam aBd pomoc i pri kupovini pa mozda i prevozenju al' dugo do tad
4
3
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Jooj mogu li ja da kupujem...
Al ne mogu da predajem jer bi cmizdrila
...pa i meni morali dat paketić
Al ne mogu da predajem jer bi cmizdrila
...pa i meni morali dat paketić
3
1
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
za kupovinu uvijek fali forumašica i forumaša, da guraju kolica i viču: brrrm, brrrm..
4
1
3
3
Želim 
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

ne vodite nju .. ona vazda najskuplje bira 
4
3
1
1
moze naravno, kupovina, a za paketic cemo damira zaduziti
predaja i jest najtezi emotivni dio, nagledas se svega ali istovremeno imas onaj divni osjecaj u dusi
2
1
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Mogu li instrukcije za uplatu ili da posaljem po Missy?
Mogu vam pomoći u pakovanju, vožnju.. .. Urucivati ne mogu
Mogu vam pomoći u pakovanju, vožnju.. .. Urucivati ne mogu
2
2
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
da ne bude da niste bili upozoreni
2
2
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Izdobriće, izdobriće... valjda...
Iznos uplate: 100 KM
Šifra: glumac
Ukupno imamo 150 maraka.
Iznos uplate: 100 KM
Šifra: glumac
Ukupno imamo 150 maraka.
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Sretno sa akcijom I da sto vise sakupite.
Ja imam svoje projekte I zao mi je sto ne mogu ucestvovati I u vasem.
Ja imam svoje projekte I zao mi je sto ne mogu ucestvovati I u vasem.
1
1
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
hvala, heidi.. nadam se da će i ova akcija i tvoji projekti biti uspješni i da će nas pratiti sreća i sve 
2
1
1
1