Ako imas kasko, ništa bez policije.
Ma ja ih uvijek zovem...
Ako imas kasko, ništa bez policije.
EI daje mogucnost da se rijesi sve bez policije, cak nema ni kazne od onoga koji je kriv, sto manje da ometas saobracaj itd.To je svrha EI ali posto je BiH ono sto jeste onda pored svega toga sto nosi EI sa sobom ti moras zvati policiju kao eto da se evidentira.E to sad serudmr je napisao/la: ↑09 jul 2021, 08:30Pa velika je razlika kad oni dodju, vide sta je bilo, upisu podatke u teku i odu ... ili čak samo upisu kod sebe u knjigu dezurstva na poziv .... ili kada moraju doci slikati, mjeriti, crtati.... zaustaviti saobracaj. Kazem ti, govorim iz licnog iskustva, mene udario lik na parkingu trznog centra (i sacekao, nije smio pobjeci zbog videonadzora) a i suprugu udario taksista. Oba puta sam ja podizao papir u MUPu i prilagao uz obrazac i fotke. Moje osiguranje je Grawe i prvo sam nazvao agenta da pitam sta treba i on mi rekao tako. Zvat cu ga opet da vidim je li sta mijenjano, posto je proslo par godina od ovoga.
Ista zabiljeska ti treba da naplatis kasko. Ili vise ne?![]()
Kako ne treba? Pa kako će se znati ko će kome platiti? Ko je počeo rat?
nmg da vjerujem da jovo zivi u haminom sokakustripiii je napisao/la: ↑09 jul 2021, 16:08EI daje mogucnost da se rijesi sve bez policije, cak nema ni kazne od onoga koji je kriv, sto manje da ometas saobracaj itd.To je svrha EI ali posto je BiH ono sto jeste onda pored svega toga sto nosi EI sa sobom ti moras zvati policiju kao eto da se evidentira.E to sad serudmr je napisao/la: ↑09 jul 2021, 08:30
Pa velika je razlika kad oni dodju, vide sta je bilo, upisu podatke u teku i odu ... ili čak samo upisu kod sebe u knjigu dezurstva na poziv .... ili kada moraju doci slikati, mjeriti, crtati.... zaustaviti saobracaj. Kazem ti, govorim iz licnog iskustva, mene udario lik na parkingu trznog centra (i sacekao, nije smio pobjeci zbog videonadzora) a i suprugu udario taksista. Oba puta sam ja podizao papir u MUPu i prilagao uz obrazac i fotke. Moje osiguranje je Grawe i prvo sam nazvao agenta da pitam sta treba i on mi rekao tako. Zvat cu ga opet da vidim je li sta mijenjano, posto je proslo par godina od ovoga.
Ista zabiljeska ti treba da naplatis kasko. Ili vise ne?![]()
osiguranja, kad trebas registrovati auto ma sve je bajka, sve moze al' kad trebas da naplatis onda "nadju" manu EI, to samo kod nas ima.Zato kazem, uslikaj 20 slika ako treba, neka napise onaj koji priznaje da je kriv u napomeni da je kriv i zovni policiju kako bi se i kod njih to evidentiralo i osiguranje te moze povuci
bilo kasko ili ne ista je procedura al' se brze naplati kad se popuni EI. Eto
![]()
Meni to djeluje kao izmisljotina, male su sanse da se tako nesto desi.Hannibal je napisao/la: ↑05 okt 2025, 00:27 prico mi jedan momak kako ga je zajebo covjek i ovaj potpiso krivicu, a nije bio kriv i bila mu odmah poslije toga registracija, skocila mu polisa na 150 posto a ovaj naplatio 6 milja
reko pa sta si mislio da potpisujes jbt, kaze ja htio samo da se sto prije sklonimo sa ceste, poznajem covjeka pa sam mu vjerovo
al kaze sad me ne smije pogledat u oci kad prodje cestom![]()
dmr je napisao/la: ↑05 okt 2025, 08:15 Mene zakacio lik na parkingu TCa. I sacekao, bojao se kamera![]()
I onda ne zna sta bi, da li da mi plati (idemo u servis, dogovori s njima, moj uslov, ja se ne cjenkam, nit znam koliko kosta popravak nit me zanima) ili da popunimo obrazac, boji se izgubice puno popusta na osiguranje. Rekoh da si bogdo pobjegao, ja bih prijavio policiji za sluzbenu zabiljesku, osiguranje bi platilo i ja se ne bih peglao s tobom. I na kraju sam ja popunio obrazac, nacrtao skicu,… i open on razmislja da li da potpise ili nee idi u mp3 vise.
I na kraju sam ja platio kafe u kaficu gdje smo sjedili i popunjavali obrazactrebao sam mu se jos izviniti
![]()