Naravno da nije. Iako je Silk bio definitivno najpopularniji. Mnogo toga sada ima.Sleepy Joe je napisao/la: ↑04 jan 2021, 06:26Čitam baš knjigu koja se dotiče ove tematike, hronološki. Uostalom, nije vjerovatno ni jedina stranica na Dark Webu koja se bavi trgovinom nelegalnih supstanci.storm je napisao/la: ↑03 jan 2021, 22:49
Vidiš s te strane, i ne možeš zamjeriti skepticizam vlada, i banaka... hajde što se nama sviđa iz sitnih razloga, da nešto zaradimo, da imamo nešto love mimo poreznog sustava...to je sve minorno, kolike su mogućnosti trgovine drogom, oružjem, financiranje terorizma...
Bitcoin i kriptovalute
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25354
Re: Bitcoin i kriptovalute
1
1
abysmal depths are flooded
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9936
Ukupa novčana vrijednost svih 21.milion bitcointsa u prometu sada iznosi nešto više od 850 milijardi dolara.
2
1
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Koje su ovo sad špekulacije, bojim se da će opet biti nesretnihSleepy Joe je napisao/la: ↑09 jan 2021, 00:49 Ukupa novčana vrijednost svih 21.milion bitcointsa u prometu sada iznosi nešto više od 850 milijardi dolara.
1
1
- toxic
- Etablirani član

- Reactions: 10001
Zeznuta situacija svakako, mnogi tek sad kad vide ove cifre pocnu ulagati, u slucaju naglog pada hvatace se za glavu.
Ovi sto su ranije ulozili su na vagi, mogu prodati, al' sutra hvatanje za glavu ako skoci jos vise.
Nema pameti.
Jel neko od vas ovde ulaze/prodaje?
1
1
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Upravo to, ne možeš biti pametan, zapravo što god uradio, vjerojatno ćeš pogriješiti, dugoročno ili kratkoročno...toxic je napisao/la: ↑09 jan 2021, 07:22Zeznuta situacija svakako, mnogi tek sad kad vide ove cifre pocnu ulagati, u slucaju naglog pada hvatace se za glavu.
Ovi sto su ranije ulozili su na vagi, mogu prodati, al' sutra hvatanje za glavu ako skoci jos vise.
Nema pameti.
Jel neko od vas ovde ulaze/prodaje?
Ja ne, ali imam par znanaca, duboko u tome, pa ih malo pratim.
Poglup sam za to, šta znam
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9936
Ne bih nikada uložio novac, ponajviše što su još transakcije ranjive, tome dodajmo totalnu varijabilnost koja samo tako Bitcoint može strovaliti na nulu. To što se cointsi nalaze izvan okrvira legislative daje još veću mogućnost hakerima da napadaju "novčanike" gdje ljudi obično čuvaju svije novčiće.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Jedan je komentar....Foča na nogama! 
...inače, porastao je na 37.000 USD
Britanac greškom bacio tvrdi disk sa bitcoinom, nudi 70 miliona dolara da iskopa deponiju
A. B.

Britanac greškom bacio tvrdi disk sa bitcoinom, nudi 70 miliona dolara da iskopa deponijuHowells bi ukoliko pronađe bitcoin novac donirao građanima Newporta, Screenshot: YouTube
Britanac James Howells je slučajno u smeće bacio tvrdi disk na kojem se nalazila kriptovaluta bitcoin koju je "štedio" na laptopu dok mnogi nisu znali da postoji. Sada nudi 70 miliona dolara ukoliko mu vlasti dopuste da iskopa deponiju.
Naime, informatičar Howells je 2013. godine laptop rastavio na dijelove i prodao ih, a tvrdi disk je spremio na sigurno znajući da sadrži podatke za bitcoin. Nešto kasnije bio je u procesu čišćenja sobe kada je tvrdi disk zabunom završio u kanti za smeće, a potom i na smetljištu u Newportu.
S obzirom da je vrijednost kriptovalute znatno narasla od tada i količina bitcoina koju je imao danas vrijedi otprilike 273 miliona dolara. Howells (37) je još 2009. godine počeo s "rudarenjem" bitcoina te je na tvrdom disku pohranio digitalni novčanik na kojem se nalazilo 7.500 bitcoina.
Sada je Howell uvjeren da ga je ta greška skupo koštala navodeći da je u potragu za diskom krenuo kada je vidio da je vrijednost bitcoina porasla, međutim, tek tada je shvatio da je on u smeću.
Howells se obratio gradskom vijeću Newporta u Walesu tražeći dozvolu za iskopavanje određenog dijela smetljišta na kojem vjeruje da se nalazi tvrdi disk.
Zauzvrat je ponudio platiti četvrtinu trenutne vrijednosti, koja bi kako kaže, mogla biti podijeljena lokalnom stanovništvu.
Bitcoin je inače 2009. godine stvorio anonimni računarski programer ili grupa programera poznata kao Satoshi Nakamoto. Bitcoin su u osnovi računarske datoteke koje se pohranjuju u "digitalni novčanik" na vašem uređaju. Tada se mogu koristiti kao sredstvo za plaćanje, pri čemu se svaka transakcija bilježi na javnoj listi poznatoj kao blockchain.
Njegova vrijednost je znatno porasla posljednjih dana i riječ je o 37.000 američkih dolara.
"Ponudio sam da doniram 25 posto od ukupne vrijednosti što je 71,7 miliona dolara gradu Newport ukoliko pronađem bitcoine. Nažalost ta ponuda je odbijena i vlasti ne žele razgovarati o tome", naveo je Howell.
Međutim, nije odustao te je otišao na odlagalište zatrpano smećem uvjeren da će pronaći tvrdi disk.
"Plan bi bio iskopati određeni dio smetljišta na osnovu mrežnog referentnog sistema i oporaviti tvrdi disk poštujući sigurnosne i ekološke standarde. Disk bi zatim predao stručnjacima za oporavak podataka koji ga mogu vratiti na fabričke postavke dodajući nove dijelove te popraviti jedan mali dio koji mi treba kako bi pristupio bitcoinima. Vrlo rado ću dio novca podijeliti sa ljudima Newporta i svima onima koji mi daju priliku da potražim disk", dodao je Howell.
Iz gradskog vijeća su naglasili da su u nekoliko navrata kazali Howellsu da iskopavanje na tom mjestu nije moguće jer bi imalo utjecaja na okolinu.
"Troškovi iskopavanja deponije, skladištenje i obrade otpada bi mogli koštati milione funti, a bez ikakvih garancija da će disk biti pronađen i ispravan", poručili su.
...inače, porastao je na 37.000 USD
Britanac greškom bacio tvrdi disk sa bitcoinom, nudi 70 miliona dolara da iskopa deponiju
A. B.

Britanac greškom bacio tvrdi disk sa bitcoinom, nudi 70 miliona dolara da iskopa deponijuHowells bi ukoliko pronađe bitcoin novac donirao građanima Newporta, Screenshot: YouTube
Britanac James Howells je slučajno u smeće bacio tvrdi disk na kojem se nalazila kriptovaluta bitcoin koju je "štedio" na laptopu dok mnogi nisu znali da postoji. Sada nudi 70 miliona dolara ukoliko mu vlasti dopuste da iskopa deponiju.
Naime, informatičar Howells je 2013. godine laptop rastavio na dijelove i prodao ih, a tvrdi disk je spremio na sigurno znajući da sadrži podatke za bitcoin. Nešto kasnije bio je u procesu čišćenja sobe kada je tvrdi disk zabunom završio u kanti za smeće, a potom i na smetljištu u Newportu.
S obzirom da je vrijednost kriptovalute znatno narasla od tada i količina bitcoina koju je imao danas vrijedi otprilike 273 miliona dolara. Howells (37) je još 2009. godine počeo s "rudarenjem" bitcoina te je na tvrdom disku pohranio digitalni novčanik na kojem se nalazilo 7.500 bitcoina.
Sada je Howell uvjeren da ga je ta greška skupo koštala navodeći da je u potragu za diskom krenuo kada je vidio da je vrijednost bitcoina porasla, međutim, tek tada je shvatio da je on u smeću.
Howells se obratio gradskom vijeću Newporta u Walesu tražeći dozvolu za iskopavanje određenog dijela smetljišta na kojem vjeruje da se nalazi tvrdi disk.
Zauzvrat je ponudio platiti četvrtinu trenutne vrijednosti, koja bi kako kaže, mogla biti podijeljena lokalnom stanovništvu.
Bitcoin je inače 2009. godine stvorio anonimni računarski programer ili grupa programera poznata kao Satoshi Nakamoto. Bitcoin su u osnovi računarske datoteke koje se pohranjuju u "digitalni novčanik" na vašem uređaju. Tada se mogu koristiti kao sredstvo za plaćanje, pri čemu se svaka transakcija bilježi na javnoj listi poznatoj kao blockchain.
Njegova vrijednost je znatno porasla posljednjih dana i riječ je o 37.000 američkih dolara.
"Ponudio sam da doniram 25 posto od ukupne vrijednosti što je 71,7 miliona dolara gradu Newport ukoliko pronađem bitcoine. Nažalost ta ponuda je odbijena i vlasti ne žele razgovarati o tome", naveo je Howell.
Međutim, nije odustao te je otišao na odlagalište zatrpano smećem uvjeren da će pronaći tvrdi disk.
"Plan bi bio iskopati određeni dio smetljišta na osnovu mrežnog referentnog sistema i oporaviti tvrdi disk poštujući sigurnosne i ekološke standarde. Disk bi zatim predao stručnjacima za oporavak podataka koji ga mogu vratiti na fabričke postavke dodajući nove dijelove te popraviti jedan mali dio koji mi treba kako bi pristupio bitcoinima. Vrlo rado ću dio novca podijeliti sa ljudima Newporta i svima onima koji mi daju priliku da potražim disk", dodao je Howell.
Iz gradskog vijeća su naglasili da su u nekoliko navrata kazali Howellsu da iskopavanje na tom mjestu nije moguće jer bi imalo utjecaja na okolinu.
"Troškovi iskopavanja deponije, skladištenje i obrade otpada bi mogli koštati milione funti, a bez ikakvih garancija da će disk biti pronađen i ispravan", poručili su.
3
1
2
2
- toxic
- Etablirani član

A jadan...Međutim, nije odustao te je otišao na odlagalište zatrpano smećem uvjeren da će pronaći tvrdi disk.
To je vise ocaj, nego nada.
0
Ovi moji sto su kopali sad su na nuli koliko su potrosili love na masinu i struje..
1
1
ALPHA ET OMEGA
- toxic
- Etablirani član

Zato ulozis bez kopanja, i cekas da raaaaste 
:smajlikojizadovoljnotrljaruke
Mada mi smo i 'rudarili' pre nekoliko godina pa odustali.
:smajlikojizadovoljnotrljaruke
Mada mi smo i 'rudarili' pre nekoliko godina pa odustali.
0
To jedino cuvati dok ne naraste bas a moze i pasti da ne nikad ne vrati na ovu cjenu..
0
ALPHA ET OMEGA
- toxic
- Etablirani član

Istina, rizik je uvek. Zato pre nego sto se odlucis na slicno moras sam sa sobom rascistiti da se mozes halaliti s ulozenim.
A niko ne moze znati koliko ce narasti, tako da i tu mozes da se zeznes kad mislis da si prodao po dobroj ceni. Svako prema svom osecaju
Imam druga koji je pre nekoliko godina pizzu placao bitconima. Eno, frustracije ga spopadnu pri samoj pomisli
3
3
Kao na berzi ko hoce da se igrati tako..toxic je napisao/la: ↑16 jan 2021, 17:10Istina, rizik je uvek. Zato pre nego sto se odlucis na slicno moras sam sa sobom rascistiti da se mozes halaliti s ulozenim.
A niko ne moze znati koliko ce narasti, tako da i tu mozes da se zeznes kad mislis da si prodao po dobroj ceni. Svako prema svom osecaju
Imam druga koji je pre nekoliko godina pizzu placao bitconima. Eno, frustracije ga spopadnu pri samoj pomisli![]()
Dobro je dok si u plusu.. al hajde to zamjeni u pare po toj cjeni sad..
0
ALPHA ET OMEGA
- toxic
- Etablirani član

Pa, mozes. Samo sto tu razliku ulozenog/primljenog moras prijaviti drzavi radi poreza.
A mozes uloziti u nesto drugo da ti uopste ne ide kroz bankovni racun. Ima opcija...
0
I to vise nije ta cifra..
Sad za sad su rjetka mjesta gdje mozes kupovati za bc nar kod nas.. neki su stavljali u oglase tipa probajem auto moze i u bc..
Ovo za sad najvise ide u prilog onima sto proizvode graficke kartice..
0
ALPHA ET OMEGA
Jest zamisli....neke su pizze koštale recimo 5000USDtoxic je napisao/la: ↑16 jan 2021, 17:10Istina, rizik je uvek. Zato pre nego sto se odlucis na slicno moras sam sa sobom rascistiti da se mozes halaliti s ulozenim.
Imam druga koji je pre nekoliko godina pizzu placao bitconima. Eno, frustracije ga spopadnu pri samoj pomisli![]()
Čitao sam prije da ste rudarili...meni frend ovdje sve prodao, kombi sa mašinama, i pravac španjolska...kaže najjeftinija struja
Ima tih priča i bisera koliko hoćeš
0