Ti si tvrda desnica.Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:46
Pa evo u Austriji je na vlasti s koalicijom stranka centra. Iako bi je ja prije okarakterizirala kao desničarsku. Da se ne lažemo K. bi koalirao sa FPÖ i H.C -om, da nije bilo afere Ibiza.
Znači u Pandemiji se niko nije snašao, bez obzira na političke svjetonazore. Nema šta ne pišu u komentarima okoreli desničari našem zalizanom K.
Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
1
1
Taj smajli s kikicama mi izgleda grotesno kad ga upotrijebiš.Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:47Ti si tvrda desnica.Sarajka je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:46
Pa evo u Austriji je na vlasti s koalicijom stranka centra. Iako bi je ja prije okarakterizirala kao desničarsku. Da se ne lažemo K. bi koalirao sa FPÖ i H.C -om, da nije bilo afere Ibiza.
Znači u Pandemiji se niko nije snašao, bez obzira na političke svjetonazore. Nema šta ne pišu u komentarima okoreli desničari našem zalizanom K.![]()
0
A sad adio 
Kad se USA nije snašla na početku Pandemije, (doduše predvodjena Donaldom) tvrdnja da evropski ljevičari su zakazali u pandemijskim uvjetima kao argument ne moze se primijeniti.
Jer cijeli svijet je u „havariji“ Niko nije dobro odradio. Niko.
0
A sad adio 
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Hvala, nikad u životu nisam pratila politiku niti sam glasala, jer sam zaista apolitična.Socrates je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:41To zavisi od zakona, ili nepisanih izbornih pravila, u svakoj zemlji.
Vlast je važno formirati, jer bezvlašće je uvijek gore od bilo kakve vlasti. Nekad se vlast mora formirati sklapanjem koalicija. Što ne znači da one moraju biti dugog vijeka. Imaju sljedeći izbori, nekad i prijevremeni.
Trebala bih znati, ali sam toliko nepovjerljiva ka politicaraima. Ja im ne vjerujem.
0
Meni dođoše maloprije prijatelji neki, pa me i oni pokušavaju ubaciti u politički angažman.
Ima li vas još jbt...
Ima li vas još jbt...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
A Italija, Belgija...?Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:57To nije uopće slučaj. Općenito su se autokratski režimi pokazali efikasniji u odgovoru na pandemiju, što je donekle i logično s obzirom na centralizaciju moći. Recimo, Izrael nije autokratski, ali je svakako tvrda desnica i imao je ubjedljivo najbolji odgovor. Srbiju ne trebam posebno naglašavati, jer prednjači ne samo u regionu, nego i šire. Nakon početnog štucanja, UK je postala također zemlja sa visokom stopom vakcinacije i niskim brojem slučajeva. Needless to say, tamo konzervativci imaju premijera.
And then there's EU čiji je odgovor bio malo bolji nego Fadilov.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Trenutni premijer Italije je Draghi, prethodno prvi čovjek ECB, izrazito blizak establišmentu. Prije toga i za vrijeme kolapsa premijer je bio onaj klovn Conte, koji je nastupao kao lijevo orijentiran nezavistan kandidat. Inače, Italija je odličan primjer za ovo, jer je vlada već tradicionalno izrazito nestabilna, a institucije slabe, što je i stvorilo pogodno tlo za haos.Ommadawn je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:59A Italija, Belgija...?Proxy je napisao/la: ↑07 maj 2021, 19:57
To nije uopće slučaj. Općenito su se autokratski režimi pokazali efikasniji u odgovoru na pandemiju, što je donekle i logično s obzirom na centralizaciju moći. Recimo, Izrael nije autokratski, ali je svakako tvrda desnica i imao je ubjedljivo najbolji odgovor. Srbiju ne trebam posebno naglašavati, jer prednjači ne samo u regionu, nego i šire. Nakon početnog štucanja, UK je postala također zemlja sa visokom stopom vakcinacije i niskim brojem slučajeva. Needless to say, tamo konzervativci imaju premijera.
And then there's EU čiji je odgovor bio malo bolji nego Fadilov.
Sa političkom situacijom u Belgiji nisam toliko upoznat, pa ne bih komentarisao.
0
Ako uzmemo u obzir broj ljudi, pitanje je da li su desničari bolje odgovorili na koronu.
USA, Brazil, pa čak i Indija su primjer. Koliki je to procent stanovništva zemlje?
Mislim da su svi odgovorili neadekvatno, ali desni populisti su odgovorili katastrofalno.
Johnson - I don't know.
On je kao i kod nas Ford.
USA, Brazil, pa čak i Indija su primjer. Koliki je to procent stanovništva zemlje?
Mislim da su svi odgovorili neadekvatno, ali desni populisti su odgovorili katastrofalno.
Johnson - I don't know.
On je kao i kod nas Ford.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Nije nužno riječ o desničarima, nego autokratskim režimima, kako sam i naglasio. Recimo, komunistička vlast u Kini nije desničarska očigledno, ali jeste autokratska. A ima već više od pola godine da se u Wuhanu koncerti normalno održavaju.
I ako ćemo gledati prema populaciji, odmah štrihiraj Kininih milijardu i kusur u korist autokrata.
I ako ćemo gledati prema populaciji, odmah štrihiraj Kininih milijardu i kusur u korist autokrata.
0

1