Hoću da pitam..
- Bobi
- Etablirani član

- Reactions: 2994
- Kontakt:
Re: Hoću da pitam..
Ma skupo, ako nisu instalacije predimenzionirane, jedino da ti stave 3 faze po 16A...za bolje sve moraš mijenjat.
0

ma pitam koliko je normalno, uobičajeno, trebam odabrati snagu, ... i naravno platiti.
0
Pa neš pravit radionicu u stanu valjda?
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Bobi
- Etablirani član

- Reactions: 2994
- Kontakt:
Imas na stranici EP sve, mislim da je max. negdje oko 11kW, sve zavisi od tehničkih preduslova.
1
1

Na svaku utičnicu u stanu, osiguranu sa 16 A možeš priključiti aparat za varenje ...samo da je inverterdmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 15:12 koliku instaliranu elektricnu snagu imate u stanovima? koliko kosta da se poveca, kako to ide naknadno, je li uopste moguce mijenjati ili moras odmah u startu upiknuti koliko ti treba? kod mene na selu nema limita, mogu spojiti sta god mi padne na pamet, aparat za varenje 200A radi bez problema i brusilica istovremeno![]()
u firmi imam malo i vise 500kVA
... i plus 5MW parne kotlove
![]()
![]()
Ovdje se amperaža glavnog osigurača računa kao fiksni trošak, plus števnina, tj količina stvarne potrošnje...
Stanovi su obično 1x20A, 1X25A....kuće 3x20-35A....Kako naručiš, a možeš i naknadno povećati/ smanjiti, što ćeš opet platiti nešto...
1
1
Meni zimi kada ukucani koji ne placaju struju ukljuce 16 grijalica iskoci jedna faza na satu.storm je napisao/la: ↑08 okt 2020, 16:29Na svaku utičnicu u stanu, osiguranu sa 16 A možeš priključiti aparat za varenje ...samo da je inverterdmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 15:12 koliku instaliranu elektricnu snagu imate u stanovima? koliko kosta da se poveca, kako to ide naknadno, je li uopste moguce mijenjati ili moras odmah u startu upiknuti koliko ti treba? kod mene na selu nema limita, mogu spojiti sta god mi padne na pamet, aparat za varenje 200A radi bez problema i brusilica istovremeno![]()
u firmi imam malo i vise 500kVA
... i plus 5MW parne kotlove
![]()
![]()
Ovdje se amperaža glavnog osigurača računa kao fiksni trošak, plus števnina, tj količina stvarne potrošnje...
Stanovi su obično 1x20A, 1X25A....kuće 3x20-35A....Kako naručiš, a možeš i naknadno povećati/ smanjiti, što ćeš opet platiti nešto...
Pitanje, koliko moram cekati da se ohladi osigurac da se ne oprzim o njeg svaki put?
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
Trebao bi rasteretiti tu fazu, "razbacati" te utičnice, koje se koriste za grijalice na sve tri faze nekako ravnomjerno..Arslan_11 je napisao/la: ↑08 okt 2020, 16:31Meni zimi kada ukucani koji ne placaju struju ukljuce 16 grijalica iskoci jedna faza na satu.storm je napisao/la: ↑08 okt 2020, 16:29
Na svaku utičnicu u stanu, osiguranu sa 16 A možeš priključiti aparat za varenje ...samo da je inverter
Pitanje, koliko moram cekati da se ohladi osigurac da se ne oprzim o njeg svaki put?
Sa tim kliještima, u toku najveće potrošnje, izmjeriš osigurač po osigurač na dovodnoj žici, to sve zapišeš, izračunaš raspodjelu i ponovo povežeš prema izračunu...
Onda će stvar raditi, ili sva tri spaliti
No onda moraš zvati EP da ti povise amperažu glavnih osigurača tj odjemnu snagu..
Električara trebaš.
0
zavisi kolko jako pušešArslan_11 je napisao/la: ↑08 okt 2020, 16:31Meni zimi kada ukucani koji ne placaju struju ukljuce 16 grijalica iskoci jedna faza na satu.storm je napisao/la: ↑08 okt 2020, 16:29
Na svaku utičnicu u stanu, osiguranu sa 16 A možeš priključiti aparat za varenje ...samo da je inverter
2
2
I say what I think, I think what I say
Pusem ja.jako svaki put, al u prste. Sreca cesto bude snijega pa.ih u njeg zabijem.
2
2
Until I die!
Until I die!
Pa necu, nemam prostora
Ali ce raditi sporet, bojler, pegla, fen, usisivac, sve je ovo po 2kW minimum. A treba se odrediti ukupna snaga, nesto o cemu nikad do sad nisam razmisljao. Valjda ima limiter, izbacuje ako prekoracis. Ma vidjet cu sta oni savjetuju, sta su ostali uradili pa napraviti tako.
0
Kod mene u momentu znaju raditi tri masine plus rerna i nemam problema...dmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:07Pa necu, nemam prostora![]()
Ali ce raditi sporet, bojler, pegla, fen, usisivac, sve je ovo po 2kW minimum. A treba se odrediti ukupna snaga, nesto o cemu nikad do sad nisam razmisljao. Valjda ima limiter, izbacuje ako prekoracis. Ma vidjet cu sta oni savjetuju, sta su ostali uradili pa napraviti tako.
0
Pa imas li limiter? Kad je sagradjen stan/prikljucen na struju?Max je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:09Kod mene u momentu znaju raditi tri masine plus rerna i nemam problema...dmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:07
Pa necu, nemam prostora![]()
0
A šta je to, kuća, stan?dmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:07Pa necu, nemam prostora![]()
To što si nabrojao, ako se radi o stanu, ti je 1x20A sasvim dovoljno za glavni osigurač.
0
82-3-4 nemam pojma
Nemam nista to
Na jednom mi je osiguracu 100% bojler ves masina i susilica, cesto radi sve to odjednom, doduse susilica je instalirana nema ni mjesec al fercera sve. Plus centralno mi je na struju, mozda je bivsi vlasnik sta majstoriso, ja sam jedino kako sam uselio instalirao one automatske osigurace...
2
2
Mislis 3x20?storm je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:11A šta je to, kuća, stan?dmr je napisao/la: ↑08 okt 2020, 17:07
Pa necu, nemam prostora![]()
To što si nabrojao, ako se radi o stanu, ti je 1x20A sasvim dovoljno za glavni osigurač.
Ma stan je u pitanju, ugovor o prikljucku na mrezu, koji nije predefinisan vec trebas odabrati snagu. Sad cu malo pogledati na stranici ep sta pise.
0
Ma stavis 20 feninga umjesto licne i radit ce sve dok se ne zapali.
1
1
Until I die!
Until I die!