Na vijestima vidim da su se pojavila klizišta, ljudi ko ljudi, neki su iozgubili životmu ušteđevinu zbog ovoga. Ako je suditi po tome da je Slovenija sistemski uređenija od ove BIH, prije je da će većina njih dočekati neku pomoć od države. Mi smo navikli da telefonskim pozivima i dobrovoljnim prilozima pomažemo jedni drugima. Ljut sam što se Sarajevo zatvorilo samo u sebe, i tako se desi da svi kolektivno zakažemo u belaju kada nas on zadesi.storm je napisao/la: ↑18 maj 2023, 05:54Ogromno je kiše palo u zadnjih mjesec dana, ja ne pamtim... Pričaju da je ovo proljetni rekord ever otkako se mjeri.SmokingMan je napisao/la: ↑17 maj 2023, 22:48 @storm drži li se Slovenija, gadne ove poplave, haman da se priča ponovila iz 2014. gotovo na iste dane.
Ali da je nešto kriza, i nije zasad. Nekoliko razlivanja, stalno upozoravaju, ali nemam dojam da je opasno.
Što ne znači da još neće biti.
Ovdje se dosta gradi na prevenciji, korita se sređuju, ali neke su količine nezapamćene i ne možeš se pripremiti na to...
Problem hrvatske, bih, pa i srbije je, ako pada simultano od slovenije do dole... Em stiže odavde, em doliva dolje... Tako je nama sa Austrijom...
Čitah jedan članak na DW, o tome da niko ne može ući u trag dijela donacija od onih poplava iz 2014. Za nekih 45% od 1.5 milijarde Eura, koliko je smo dobili od donatorskog skupa koji se onimad održao u Parizu, se ne zna gdje su završile. Ponavlja se ista priča sa Srebrenicom i svim donacijama koje su se slile u BIH.
Primjećujem nezahvalnost bošnjaka i njihov bijes prema stranicima sa ovim po meni neminovnim nametanjem u nuždi oko izmjene nekih dijelova ustava u FBIH, da za sve ove godine nije bilo na desetine i desetine bespovratnih sredstava /donacija mi bi danas prevrtali kamenje štapom i kopali po ruševinama. To ti je taj razvijeni nezahvalnički mentalitet, u šta se pretvaramo, sve mi to liči na prekodrinsku mitomaniju.

1
1