Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 01 dec 2020, 00:54
R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 00:48

Pa ok je kad samovoljno prihvatas rizik a ne kad si stjeran u kut.. tu se gubi onda sloboda.. kao sto kazes niko ne moze predvidjeti buducnost pa i te vakcine gdje ce nas odvesti..
Niko jos nije rekao da ce nekoga tjerati u kut. Skoro sam siguran da obavezno vakcinisanje nece biti drzavni zakon skoro nigdje.

Ako privatne kompanije odluce da se radnici moraju vakcinirati, onda ce o tom najvjerovatnije raspravljati sudovi.

Ako drzave odluce da nece primati turiste i ostale posjetioce koji nisu vakcinisani, to je iskljucivo pravo tih drzava.

Drzave su uvijek imale ta pravila. Za putovanje u neke drzave su se preporucivale odredjene vakcinacije, a u nekim slucajevima su neke vakcinacije bile obavezne.

Dakle, nista novo. Treba ocekivati moderiranje tih mjera kako vrijeme odmice.
Sta znaci drzavni zakon a se gradjani ne slazu sa tim mjerama.. ako bude obrnuto tako.. ok nek se cjepi ko zeli, al na ne cjepljene ljude ne treba gledati nesto manje i ako su zdravi.. e sad se vracamo na ono sto se ne spominje o cemu sam pricao pa si me prebacio sta je sa onim koji su prebolovali to sve prirodnim putem, zasto ih kljukati necim i ogranicavati... to nikako nije definisano u svoj ovoj guzvi.. a sad ima poprilican broj ljudi koji su to prosli..

A to za putovanje u druge zemlje jedno je vakcina protiv malarije koja je davno testirana i efikasna je a drugo su ove sad vakcine o kojima se zna malo...
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Pina
Novi behar
Novi behar
Reactions: 212

Post Postao/la Pina »

prehlada :face
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Pina je napisao/la: 01 dec 2020, 01:11prehlada :face
Ulazis ovde na svoju odgovornost samo da znas.. :oo
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Pina
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la Pina »

R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 01:13
Pina je napisao/la: 01 dec 2020, 01:11prehlada :face
to me upozoravas, zasto ?

pa imam svoje misljenje :shmiz
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Pina je napisao/la: 01 dec 2020, 01:16
R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 01:13

Pa mizda se tvoje misljenje ne svidi struki.. :zbunj
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Pina
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la Pina »

R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 01:23
Pina je napisao/la: 01 dec 2020, 01:16

Pa mizda se tvoje misljenje ne svidi struki.. :zbunj
Vidim vrhunski uvodni, i dalje ne vidim problem u tome da napišem što mislim
0
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8240

Post Postao/la Bella_ »

R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 00:05
Bella_ je napisao/la: 30 nov 2020, 13:18 Neznam iskreno, nemam mišljenje nikakvo.
Ili možda imam, ali se mjesaju osjećaji..
Niko ne govori isto, svi imaju drugačije mišljenje.
Neko i dan danas govori, to je čovjek napravio i pustio, namjerno to rade da se smanji populacija. Ko istinu govori ko laze, neznam. Ja nekako sa strane samo slušam i ne komentarisem puno.
Evo jučer imala goste, ona kaže ako dođe do vakcine, kaže ja je neću i onda nemogu ni raditi, ni gdje ići, tu sam a ustvari ne postojim. Mene nemoze niko natjerati da pristanem na vakcinisanje, ako ja to ne želim.
Kako dani idu mene je sve vise strah, dokle će ovo trajati i na šta će svijet izgledati ako ikada ovo prestane.
Virus je vjestacki stvoren od ruke covjeka a ne prirode..
Narvno da ima neki plan nije tek tako napravljen iz zezancije..
Neznam, u šta da vjerujem a u šta ne.
Samo znam da ovo utječe sve vise na moju psihu.
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17553

Post Postao/la CocoMa »

Bella_ je napisao/la: 01 dec 2020, 09:33
R4IN je napisao/la: 01 dec 2020, 00:05

Virus je vjestacki stvoren od ruke covjeka a ne prirode..
Narvno da ima neki plan nije tek tako napravljen iz zezancije..
Bio on vjestacki ili ne..tu je medu nama..

Nase je da budemo odgovorni, brinemo brigu o sebi i nama najmilijim..Sto ne mozemo promjeniti moramo prihvatiti, a sve dok se ne prihvati psiha ce se zamarati..a ne treba.. ovo je jedan period svima tezak, neki su imali vec padove.. neki ne..

Meni najteze do sada je bilo u periodu pred odmor..kada sam morala prihvatiti cinjenicu da nema mrdanja.. da ostanem kuci ..a bas sam se nadala... i opet na kraju kazem sebi, e bleso..budi sretna svi se ok..zdravi, zivi.. raduj se sa tim sto imas..a imas punooooooooo...puno cega...

:srce

Razlisli malo o ovome sto kazem... opusti se..radi sto volis vani,,imas milion aktivnosti i nacina da ideje malo izbistris... :cvijece
2
1 slika 1 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8240

Post Postao/la Bella_ »

CocoMa je napisao/la: 01 dec 2020, 09:41
Bella_ je napisao/la: 01 dec 2020, 09:33

Nase je da budemo odgovorni, brinemo brigu o sebi i nama najmilijim..Sto ne mozemo promjeniti moramo prihvatiti, a sve dok se ne prihvati psiha ce se zamarati..a ne treba.. ovo je jedan period svima tezak, neki su imali vec padove.. neki ne..

Meni najteze do sada je bilo u periodu pred odmor..kada sam morala prihvatiti cinjenicu da nema mrdanja.. da ostanem kuci ..a bas sam se nadala... i opet na kraju kazem sebi, e bleso..budi sretna svi se ok..zdravi, zivi.. raduj se sa tim sto imas..a imas punooooooooo...puno cega...

Razlisli malo o ovome sto kazem... opusti se..radi sto volis vani,,imas milion aktivnosti i nacina da ideje malo izbistris... :cvijece
Vjeruj da pokušavam, dajem sve od sebe.
Psiha je čudo, i nedo Bog nikome poteškoća, jer je stvarno sranje. Ali nedam se i neću se predati.
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17553

Post Postao/la CocoMa »

Bella_ je napisao/la: 01 dec 2020, 09:50
CocoMa je napisao/la: 01 dec 2020, 09:41

Vjeruj da pokušavam, dajem sve od sebe.
Psiha je čudo, i nedo Bog nikome poteškoća, jer je stvarno sranje. Ali nedam se i neću se predati.
Ako osjecas poteskoce i bilo kojem pogledu, imas uvijek strucna lica za to..koji te mogu usmjeriti... kome se obratiti..i sa kim razgovarati... :oho

pa i ovdje..samo odes na seciju i nekog od nas pozoves..kamara nas, koji te mogu nasmijati.. i bar na trenutak udaljiti od stvarnosti... :ples
0
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17323

Post Postao/la Arslan_11 »

Ne znam, mislite sta hocete. Imao koronu, srecom blage simptome. Kada sam rekao momku da sam ostao bez cula mirisa, veli on meni ja svake godine ostanem bez tog cula (saner, mangup koji ne nosi masku i prica kako ce curekot sve probleme rijesiti) . Pa dobro brt ti ostajes, ali ja nikad to nisam dozivio. Ili ljudi koji nikad nisu imali upalu pluca, a sada je imaju. O cemu raspravljamo ovdje? Virus prirodan ili stvoren u labosu, svejedno, tu je. Neko ga nece osjetiti, za nekoga ce posljedica zaraze biti smrt. Nisu preminuli iskljucivo zbog virusa, vec zbog hornichnih bolesti koje su imali prije
zaraze.
Ja pridjem MCD na s2pu, u autu sam jos na telefonu iskoci notifikacija. How was mcd drive in?
Ja volim tehniku, nek me cipuju, jos kada bih se mogao povezati preko bluetooth sa cipom bas bi cool bilo, a sigurno ce neko izbaciti neki crack za njega. :ooo

Ne opterecujte te vase lijepe mozgove cipovima, nanocesticama, chemtrailsima itd. Cuvajte se vi i radite na imunitetu. Btw sta bi sa 5g i covid?
Ne spominje se vise ta veza i ostajanje bez kisika u plucima zbog 5g mreze.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Sta vise reci na ovu temu a da me ljutnja ne obuzima..slazem.se s @CocoMa i sa @Arslan_11 , u vecini stvari. Nije vise poenta da li je iz laba ili prirodan , prokleta zvijer je tu . Uozbiljite se i pridrzavajte mjera jer izbora jednostavno nemamo.
Ne znam samo , evo krenut ceno od foruma, kako iko ima.obraza ismijavati ljude koji su svhesni opasnosti. Evo krenut cemo....@Arslan_11 i njegovi Elhamdullilahi prosli fino, slabiji simptomi i sve, a vidite nasu @Dina ...18 dana je muci, (najmanje 18), temperatura joj se vraca, onemocala, iscrpljena, @Sarajka , slomilo je, cura smrsala 6 kg, i hos se bori i oporavlja.
Jel neko ovim.ljudima moze reci korona ne postoji, ti je ubleha, to je obicna gripa. Ha?
Molim vas, molim....malo respekta prema.ljudima koji su se borili ili se jos bore s ovom bolescu. Omalovazavanje postojanja i negiranja postojanja virusa, omalovazavate njih licno.
2
2 slika
Pina
Novi behar
Novi behar

Post Postao/la Pina »

Nakon deset mjeseci pa zar ima netko ko ne vjeruje da je ovo realnost
govorit ljudima da se trebaju pridrzavati mjera je vise non sens, kolki egomanijak trebas biti da se ne pridrzavas
po molovima se ljudi i dalje bahate, jednostavno vise nema smisla raspravljat s takvima
najboje od svega je sto ce brzo cjepivo pa nadajmo se da ce se sve ovo sto prije zavrsiti
2
2 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Iskra je napisao/la: 01 dec 2020, 11:52 Sta vise reci na ovu temu a da me ljutnja ne obuzima..slazem.se s @CocoMa i sa @Arslan_11 , u vecini stvari. Nije vise poenta da li je iz laba ili prirodan , prokleta zvijer je tu . Uozbiljite se i pridrzavajte mjera jer izbora jednostavno nemamo.
Ne znam samo , evo krenut ceno od foruma, kako iko ima.obraza ismijavati ljude koji su svhesni opasnosti. Evo krenut cemo....@Arslan_11 i njegovi Elhamdullilahi prosli fino, slabiji simptomi i sve, a vidite nasu @Dina ...18 dana je muci, (najmanje 18), temperatura joj se vraca, onemocala, iscrpljena, @Sarajka , slomilo je, cura smrsala 6 kg, i hos se bori i oporavlja.
Jel neko ovim.ljudima moze reci korona ne postoji, ti je ubleha, to je obicna gripa. Ha?
Molim vas, molim....malo respekta prema.ljudima koji su se borili ili se jos bore s ovom bolescu. Omalovazavanje postojanja i negiranja postojanja virusa, omalovazavate njih licno.
Da vas ne opterećujem detaljima, zbilja sam bila bolesna. Zarazila nas (naravno) nenamjerno koleginica na poslu. Nasreću nisam prenijela roditeljima, a to mi je najbitnije u cijeloj priči.

Bolest je jako čudna. Mada sam ja imala klasične simptome. Samo su bili (vjerovatno radi predhodnih problema sa sinusima i upalama) jači.
Temperatura nije prelazila 38,2 .. 3.
No tijelo mi je nakon 3 Ili 4 dana bilo nemoćno. Konstantna glavobolja pratila je tu malasalost. Kašalj ...Jesti nisam mogla apsolutno ništa. Imala sam mučninu i na pomisao. Ali zato sam pila vodu, limunadu, guste sokove (koji su bili bulvalno obrok), obojenu sirutku, kiselo mlijeko i sl.
Paracetamol sam uzimala takodjer, mexavit i sirup za kasalj. Nakon negativnog testa i kad sam zvanično preboljela uradila sam snimanje pluća. Na sreću sve u redu.
Takodjer sam bila kod Innere Dr i napravila ostatak pretraga. Hvala Bogu prošla sam bez posljedica.

@Arslan_11 ❤️svako dobro.
@Dina 😘 Ako mogu sta, javi se.
5
4 slika 1 slika
A sad adio :sara
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Ja ne mogu da zamislim što prolaze ljudi sa kroničnim bolestima. Stvarno. Bez obzira na dob. I starije osobe. Korona definitivno Nije ni slična sezonskom gripu.

Ja sam imala mnogo jače temperature, ali nikad nisu imale slične popratne pojave. Kao što opisah. Plus svega situacija se mijenjala bukvalno iz sata u sat. A ne dana u dan.

Desi se da sam ok. A onda noć kad dodje probdijem je kašljući poput tuberana. Bukvalno probdijem.

Ako mozete da se ne zarazite, do vakcine, koja dolazi, biće odlično. Bez obzira na vašu zivotnu dob i zdravstveno stanje.

I pazite svoje najmilije takodjer. Posebno vremešne roditelje.
3
1 slika 1 slika 1 slika
A sad adio :sara
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Sarajka je napisao/la: 01 dec 2020, 22:20 Ja ne mogu da zamislim što prolaze ljudi sa kroničnim bolestima. Stvarno. Bez obzira na dob. I starije osobe. Korona definitivno Nije ni slična sezonskom gripu.

Ja sam imala mnogo jače temperature, ali nikad nisu imale slične popratne pojave. Kao što opisah. Plus svega situacija se mijenjala bukvalno iz sata u sat. A ne dana u dan.

Desi se da sam ok. A onda noć kad dodje probdijem je kašljući poput tuberana. Bukvalno probdijem.

Ako mozete da se ne zarazite, do vakcine, koja dolazi, biće odlično. Bez obzira na vašu zivotnu dob i zdravstveno stanje.

I pazite svoje najmilije takodjer. Posebno vremešne roditelje.
Jako je dobro pročitati tako detaljan opis, od nekoga koji je to prošao...
Jer je puno tih komentara danas, tipa, eh gripa k'o gripa...

:ok
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Kako je mene zaobisla nit se cuvam ni koji klinac al ei kazu najvise ovi fasuju sto se cuvaju..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”