Zar stvarno vjerujete da nema onih koji se "nisu" čuvali pa su isto zaglavili?!
Danas je 21. dan od početka simptoma kod mene... opet rtg pluća, više i ne brojim koji je po redu?!
Obostrana upala pluća je tu i nakon 9 sumameda, plus sad pijem neki ciprol, isto antibiotik... dobra vijest je ta što se upala nije pogoršala, tako mi kažu...
Pulmolog na nalazu napisao još sedam dana sumameda...
Već sam neko vrijeme na dexi, jer imam dana kada dišem toliko plitko da ne mogu govoriti normalno, nego šapućem... steroidi mi možda najviše pomažu, trenutno...
Temperatura je konstantno iznad 37...
Toliko lijekova pijem da doslovno svaki sat uzimam drugi, a počnem ujutru u šest pa dok ne krenem na spavanje...
Porodična mi predlaže bolnicu, odbila sam, nisam više za covid ambulante jer sam završila s izolacijom... danas sam se mrzla vani ravno tri sata dok sam završila s pregledom, ne znaju gdje bi sa mnom?!
Nikada prije nisam bila bolesna, nemam nikakvu hroničnu bolest, nalazi uvijek odlični... fizički aktivna, nemam viška kila, pritisak nizak
Ne bih nikoga da plašim, ali ja bih se još bolje čuvala da sam sve ovo znala...
Nema pravila, srećem nane i dede sa hroničnim bolestima koji su samo izgubili čula, i djevojčicu koja mjesec dana ima temperaturu i pored terapije...

3