Šta sve trebate znati ako putujete na vakcinaciju u Beograd

Korona virus danas
storm
Administrator
Reactions: 38010

Šta sve trebate znati ako putujete na vakcinaciju u Beograd

Post Postao/la storm »

slika
M. G.

Veliki broj građana BiH odlučio se vakcinisati protiv koronavirusa u Srbiji vakcinama Covishield, nakon što je ta zemlja objavila da za dobijanje prve doze nije potrebno ranije najaviti svoj dolazak.

Obzirom na to da je evidentno da će se u narednih nekoliko dana veliki broj Bosanaca i Hercegovaca odlučiti zaputiti u susjedstvo kako bi primili svoju dozu Covishield-a, važno je napomenuti nekoliko činjenica kako bi taj poduhvat prošao bez problema.

Naime, Vlada Srbije objavila je da je za prelazak granice potreban samo važeći bh. pasoš i da nije potrebno posjedovati negativan PCR test za bh. građane prilikom ulaska u ovu zemlju. Nadalje, za vakcinaciju nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje iz BiH, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumijeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 10 dana bila ozbiljnije bolesna.

Proces vakcinacije odvija se u Hali 3 Beogradskog sajma, koji se nalazi na Bulevaru vojvode Mišića na broju 14, a prilikom dolaska potrebno je pokazati pasoš, popuniti formulare i obaviti kraći razgovor sa jednim od prisutnih ljekara. Čitav taj proces, kako su nam rekli neki od bh. građana koji su se vratili iz Beograda sa vakcinacije, traje oko 10 minuta.

Nakon toga daje se prva doza vakcine, a potom, da se ne bi stvarale gužve, osoba koja je vakcinisana napušta prostor Sajma. O terminu revakcinacije, obzirom da se vakcina Covishield daje u dvije doze, vakcinisani bh. građani bit će naknadno obavješteni, saopćila je Vlada Srbije.

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mjere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi kao i tržni centri. Bitna napomena je da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafići mogu usluživati samo i isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom do 21 sat.
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Re: Šta sve trebate znati ako putujete na vakcinaciju u Beograd

Post Postao/la Heidi »

Isli moji jucer. Sad mi necakinja pise ona je primila Pfizer. Ostali Astra.
2
2 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 34599

Post Postao/la dmr »

Znaci Ikea ne radi :tugi

Taman da se malo uziva u prirodnim lepotama prestonice :keke
1
1 slika
:damir
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

dmr je napisao/la: 26 mar 2021, 07:40 Znaci Ikea ne radi :tugi

Taman da se malo uziva u prirodnim lepotama prestonice :keke
Pa svakako ne rade šveđanke :D

Inače, da mi je malo bliže, ja bih skoknuo...još ako se može "doplatiti" za pfizer, lagano :keke
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Platio bi i ja svakako za pfizer.
Cudo da neke privatne fime ili klinike ne mogu nabaviti.
Od drzave nema nista,mozda nemaju dozvole ili ?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Atomic je napisao/la: 26 mar 2021, 07:47 Platio bi i ja svakako za pfizer.
Cudo da neke privatne fime ili klinike ne mogu nabaviti.
Od drzave nema nista,mozda nemaju dozvole ili ?
Na kraju se ispostavlja pomalo, da cjepiva u biti ima, ali smo svi u raljama birokracije...
Evo jučer čitam, u Italiji pronašli karabinjeri 29 milijuna doza astrazenece.
Razlog neisporuke, nije uredna papirologoja, tj tvrtka koja puni doze, nema još dozvolu za distribuciju, nešto takvo bla bla ...
A haos i prepucavanja u EU su za priče.
0
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji spriječen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe.
https://avaz.ba/globus/region/640151/vo ... skom-sajmu
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Nice try je napisao/la: 26 mar 2021, 08:13
Pokušaj malverzacije sa potvrdama o vakcinaciji spriječen je na osnovu informacionog sistema za vakcinaciju koji omogućava da se otkrije ovakav slučaj zloupotrebe.
https://avaz.ba/globus/region/640151/vo ... skom-sajmu
Odmah se pojavi dodatna ponuda :valja
0
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Pa da :oo
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Onda se čudimo, kad našim ljudima traže trista čuda oko verifikacija diploma, i svega uz to što ide.
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16952

Post Postao/la Polaris »

Heidi je napisao/la: 26 mar 2021, 07:39 Isli moji jucer. Sad mi necakinja pise ona je primila Pfizer. Ostali Astra.
Jesu li isto u Beogradu?
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16952

Post Postao/la Polaris »

storm je napisao/la: 26 mar 2021, 07:36 slika
M. G.

Veliki broj građana BiH odlučio se vakcinisati protiv koronavirusa u Srbiji vakcinama Covishield, nakon što je ta zemlja objavila da za dobijanje prve doze nije potrebno ranije najaviti svoj dolazak.

Obzirom na to da je evidentno da će se u narednih nekoliko dana veliki broj Bosanaca i Hercegovaca odlučiti zaputiti u susjedstvo kako bi primili svoju dozu Covishield-a, važno je napomenuti nekoliko činjenica kako bi taj poduhvat prošao bez problema.

Naime, Vlada Srbije objavila je da je za prelazak granice potreban samo važeći bh. pasoš i da nije potrebno posjedovati negativan PCR test za bh. građane prilikom ulaska u ovu zemlju. Nadalje, za vakcinaciju nije potrebno nikakvo ljekarsko uvjerenje iz BiH, kao ni uvjerenje o državljanstvu ili prebivalištu. Podrazumijeva se da osoba koja dolazi na vakcinaciju nije u proteklih 10 dana bila ozbiljnije bolesna.

Proces vakcinacije odvija se u Hali 3 Beogradskog sajma, koji se nalazi na Bulevaru vojvode Mišića na broju 14, a prilikom dolaska potrebno je pokazati pasoš, popuniti formulare i obaviti kraći razgovor sa jednim od prisutnih ljekara. Čitav taj proces, kako su nam rekli neki od bh. građana koji su se vratili iz Beograda sa vakcinacije, traje oko 10 minuta.

Nakon toga daje se prva doza vakcine, a potom, da se ne bi stvarale gužve, osoba koja je vakcinisana napušta prostor Sajma. O terminu revakcinacije, obzirom da se vakcina Covishield daje u dvije doze, vakcinisani bh. građani bit će naknadno obavješteni, saopćila je Vlada Srbije.

Važno je još napomenuti da su u Srbiji na snazi epidemiološke mjere kojima je propisano da su zatvoreni kafići, restorani, noćni klubovi i barovi kao i tržni centri. Bitna napomena je da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafići mogu usluživati samo i isključivo goste hotela s prijavljenim boravkom do 21 sat.
Zaboravili su da nakon razgovora sa ljekarom ide registracija gdje dobijes onu potvrdu pa onda vakcinacija
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Ne znam je li bitno ovo, i za A.Z pitajte @Iskra ili nekoga, vi koji mislite u BG.

Uglavnom, oni koji nisu preboljeli koronu a primili su Pf. ovdje u Austriji, izmedju prve i druge doze ( tri nedelje) dosta ih je oboljelo. Već sam pisala na temi o tome, pa da ponovim. Duže čekate na revakcinaciju do juna (kako @Ariel rece) pa uzmite i to u obzir.
Opet kažem, ne znam za A.Z ali za Pf. znam sigurno 8 osoba koje su se zarazile.
3
2 slika 1 slika
A sad adio :sara
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Ariel je napisao/la: 26 mar 2021, 09:09
Heidi je napisao/la: 26 mar 2021, 07:39 Isli moji jucer. Sad mi necakinja pise ona je primila Pfizer. Ostali Astra.
Jesu li isto u Beogradu?
Svi su bili u Beogradu, ja sam nesto pobrkala sa Novim Sadom :palm
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Sarajka je napisao/la: 26 mar 2021, 10:31 Ne znam je li bitno ovo, i za A.Z pitajte @Iskra ili nekoga, vi koji mislite u BG.

Uglavnom, oni koji nisu preboljeli koronu a primili su Pf. ovdje u Austriji, izmedju prve i druge doze ( tri nedelje) dosta ih je oboljelo. Već sam pisala na temi o tome, pa da ponovim. Duže čekate na revakcinaciju do juna (kako @Ariel rece) pa uzmite i to u obzir.
Opet kažem, ne znam za A.Z ali za Pf. znam sigurno 8 osoba koje su se zarazile.
Napisala sam na drugoj Covid temi, moja prijateljica je preboljela koronu nakon druge primljene doze Pfizer.
0
smajlic
Administrator
Reactions: 45365

Post Postao/la smajlic »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/provjer ... /210326061

@ina evo ti odgovor na pitanje

k'o da nas citaju :keke
2
2 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Post Postao/la ina »

smajlic je napisao/la: 26 mar 2021, 13:59 https://www.klix.ba/vijesti/bih/provjer ... /210326061

@ina evo ti odgovor na pitanje

k'o da nas citaju :keke

Nigdje nisam pročitala :plaki da ima i nana Senada :D
2
2 slika
Neka ljubav caruje..
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”