kokta je zakon
ja npr ne volim viski i rakiju.

Neobicnosti iz JNA…kako malo je trebalo da covjek bude sretan.
Ovo boldano si u pravu

Koherencija odgovora je u savrsenom skladu sa ocekivanjima, hvalaDuh je napisao/la: ↑16 dec 2024, 18:13gdje?John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:35
Primijetio - gdje tacno?
Mozes li reci nesto vise o statistickom uzorku na koji se primjedba, valjda, odnosi? (Vjerujem da bi bilo odvec optimisticno pretpostaviti da poznajes sve "Jugoslovene" ili barem njihovu politicku prijentaciju.)
I ko bi uopce bili ti "Jugosloveni"?
Jugonostalgici, u najboljem slucaju - to nekoga cini "Jugoslovenom", iz tvoje vizure?
Ili krace - o cemu ili o kome tacno pises u citiranom postu?
- na mjestima gdje su price protiv ostalih nacija , a ovdje eto cak i prijeti 'trebljenjem'.
sto se tice statistike-u svakom kukolju ima zita...itd, cast izuzecima.
ko su jugosloveni?
-za mene svi koji se tako izjasne. tocne cifre su uglavnom u popisu stanovnistva. e sad, ako se bas neko upise ovako, a govori onako...sta ces im.
pisao sam o jugoslovenim, a ne o jugonostalgicarima.![]()
ne postavljaj vise ovakva pitanja, jer neces dobiti odgovora.
ps. pisao sam o jugoslovenima. nisam o amerima. bar to ti je trebalo biti jasno.

Kajmak...MunDzi je napisao/la: ↑16 dec 2024, 16:25Bolje ti je odozgo staviti kajmak. Ja bih tako spucala krisku hljeba sa bastiljem. MmmmmmJohn Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 16:08
Tacno mi dodje da sad obilato namazem krisku kruha bestiljem i da odozgo nasjeckam luka, cesnjaka i persuna, pospem parmezanom i postavim selfi kako se davim tom grozotom, samo da vidis kako je...![]()
A to ako volis luk i persun, pa jos i parmezan - bujrum brate, uzivaj. Obavezno se selfuj.![]()
meni je neobicno drago sto si zadovoljan.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 22:44Koherencija odgovora je u savrsenom skladu sa ocekivanjima, hvalaDuh je napisao/la: ↑16 dec 2024, 18:13
gdje?
- na mjestima gdje su price protiv ostalih nacija , a ovdje eto cak i prijeti 'trebljenjem'.
sto se tice statistike-u svakom kukolju ima zita...itd, cast izuzecima.
ko su jugosloveni?
-za mene svi koji se tako izjasne. tocne cifre su uglavnom u popisu stanovnistva. e sad, ako se bas neko upise ovako, a govori onako...sta ces im.
pisao sam o jugoslovenim, a ne o jugonostalgicarima.![]()
ne postavljaj vise ovakva pitanja, jer neces dobiti odgovora.
ps. pisao sam o jugoslovenima. nisam o amerima. bar to ti je trebalo biti jasno.
I ne limitiraj mi pitateljske slobode, ne budi zloduh
P.S.
Najjasnije je ipak da tebi nije posve jasno ni sta sam te pitao![]()

Ne se predavati tako brzo druze.
A dobro, još uvijek jedan na sto kojima je JNA pomogla....Ommadawn je napisao/la: ↑17 dec 2024, 06:46 To stoji. I stoji da je koštalo budžeta države ogromnih para a da bi isti ti koji su je služili tu državu uništili, umjesto da je brane od stranih sila.
Međutim…
Komšija u BL. Ni za šta ga Bog nije dao. U osnovnoj padao ne znam koliko puta, nekako je i završi. Krenuo u srednju, eh sad da li bi građevinska ili tekstilna, ne sjećam se tačno. Znam da se pričalo da je otac povukao neke svoje veze da on završi tu školu - svojom zaslugom nije sigurno.
Gluhario po cijele dane po gradu, po ulici, posla nema ni za odlikaše a kamoli za njega.
Dođe i poziv u vojsku, to se napravio dernek, ispraćaj… Ode u vojsku, ne sjećam se gdje je služio.
Međutim nakon vojnog roka vratio se sa vozačkom dozvolom za kamion. Povuci, potegni, veze, šta li, zaposli se kao vozač kamiona, pa prvo malo zemlji, pa malo šire pa onda krenu i u inostrane rute. Oženi se, prvo dijete, zarati se, među prvima ode iz BL.
Njemu i njemu sličnima je vojska i valjala.

Ali ja nisam partizan - dedo mi je bio partizan, ja sam domobran