Ponekad je teško čak i povjerovati, da takve budale još postoje...
Mitovi o SFRJ
Re: Mitovi o SFRJ
A ti se kao nešto pitaš Adise?
Ko si ti da tjeraš ljude negdje?
Ko si ti da trijebiš?
Ko si ti da određuješ?
Ukratko, koji je tebi qurac?
Ko si ti da tjeraš ljude negdje?
Ko si ti da trijebiš?
Ko si ti da određuješ?
Ukratko, koji je tebi qurac?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ovakve je i sam Maršal sklanjao daleko od javnosti.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ih, lako je zaobici nesto sto i ne postoji.
Nego kako ces ti zaobici nesto sto te se ne tice, a postoji kao npr BiH!
1
1
Neki ljudi mogu imati političke razloge da ne prihvate raspad Jugoslavije ili da se protive sadašnjim državnim granicama i sustavima. Sve to može pridonijeti njihovom osjećaju da SFRJ u nekom smislu "živi", čak i kada su činjenice jasne.
Da, uvjerenje da SFRJ još postoji može imati psihičke posljedice za pojedince. Ova percepcija može biti rezultat emocionalne vezanosti za prošlost, nostalgije ili neprilagođenosti novoj stvarnosti. Ljudi koji ne mogu prihvatiti raspad Jugoslavije mogu doživjeti osjećaj gubitka, tjeskobe ili frustracije. Također, može utjecati na njihove odnose s drugim ljudima, pogotovo ako se susreću s različitim pogledima na tu temu. Važno je razgovarati o tim osjećajima i, ako je potrebno, potražiti stručnu pomoć za prevladavanje ovih emocionalnih izazova.
Kada ljudi žive u iluziji ili imaju nerealna uvjerenja, to može izazvati unutarnji sukob koji se manifestira kroz agresivno ponašanje. Također, nedostatak emocionalne podrške ili sposobnosti suočavanja sa stvarnošću može pridonijeti razvoju agresivnog ponašanja.
Važno je takve probleme prepoznati i po potrebi potražiti stručnu pomoć. Terapeut može pomoći u razumijevanju i upravljanju emocijama, kao i u razvijanju zdravijih načina izražavanja i rješavanja sukoba.
Da, uvjerenje da SFRJ još postoji može imati psihičke posljedice za pojedince. Ova percepcija može biti rezultat emocionalne vezanosti za prošlost, nostalgije ili neprilagođenosti novoj stvarnosti. Ljudi koji ne mogu prihvatiti raspad Jugoslavije mogu doživjeti osjećaj gubitka, tjeskobe ili frustracije. Također, može utjecati na njihove odnose s drugim ljudima, pogotovo ako se susreću s različitim pogledima na tu temu. Važno je razgovarati o tim osjećajima i, ako je potrebno, potražiti stručnu pomoć za prevladavanje ovih emocionalnih izazova.
Kada ljudi žive u iluziji ili imaju nerealna uvjerenja, to može izazvati unutarnji sukob koji se manifestira kroz agresivno ponašanje. Također, nedostatak emocionalne podrške ili sposobnosti suočavanja sa stvarnošću može pridonijeti razvoju agresivnog ponašanja.
Važno je takve probleme prepoznati i po potrebi potražiti stručnu pomoć. Terapeut može pomoći u razumijevanju i upravljanju emocijama, kao i u razvijanju zdravijih načina izražavanja i rješavanja sukoba.
1
1
Ko se snašao - živi.
Ko se nije snašao - sjeća se.
Ko se nije snašao - sjeća se.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nisam Jugosloven.Šabović Adis je napisao/la: ↑02 jan 2025, 18:58Kakvi ljudi, bolan? Paraziti nisu ljudi.
Jesi ti Jugosloven ili nisi, ajmo, prvo podaci!
Bajdvej, znaš ti dobro ko sam ja. Mene su za sjemena ostavili.
Jel to ta famozna bosanska logika?
Nemoguće je zaobići ono što ne postoji. Samo postojeće stvari možeš zaobići, preskočiti, negirati...nepostojeće ni negirati ne možeš jer ih i nema.
A BiH samo preskočim, nije mi prvi put...Evo ga opet on?!Duh je napisao/la: ↑02 jan 2025, 14:19 Neki ljudi mogu imati političke razloge da ne prihvate raspad Jugoslavije ili da se protive sadašnjim državnim granicama i sustavima. Sve to može pridonijeti njihovom osjećaju da SFRJ u nekom smislu "živi", čak i kada su činjenice jasne.
Važno je takve probleme prepoznati i po potrebi potražiti stručnu pomoć. Terapeut može pomoći u razumijevanju i upravljanju emocijama, kao i u razvijanju zdravijih načina izražavanja i rješavanja sukoba.![]()
Oš ti više prestat s tim antijugoslovenisanjem?
Jebala te Jugoslavija više…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ako do sada nisi skužio, da smo baš svi primijetili, da nemaš pojma o čemu govoriš...Šabović Adis je napisao/la: ↑02 jan 2025, 11:36Vi koji niste ravnopravni niste ravnopravni, ergo ko vas Hebe, niste ravnopravni i poklopite se. Ako ste ravnopravni šta se bunite onda?Ommadawn je napisao/la: ↑02 jan 2025, 10:12
Itekako te se tice.
Upravo je tema "Mitovi o SFRJ".
A jedan od mitova je da smo svi bili ravnopravni.
Eh upravo ovaj clanak je jedan od onih koji pobija taj mit.
Drugovi prave vile po Neumu a mi radnicka klasa stojimo u redovima za deterdzent, brasno, kafu, secer, benzin...
Starcima mojim kasni plata mjesecima. Starom nisu isplatili sav iznos za rad na Bliskom Istoku i dan danas mu je Unioninvest duzan 12.000 USD. To je ono sto mu je trebalo biti isplaceno nakon sto je Savezna Direkcija u Beogradu uzela svoje desetine procenta, pa onda Sarajevo (jer je firma bila sarajevska) pa uprava finansija u Banjaluci.
Vidjele žabe gdje se konji kuju...
To kao prvo, a kao drugo apsolutno te se ne tiče šta i kako mi Jugosloveni radimo u SFRJ. Imaš BiH, sad viči Bakir šupak, Dodik međed, đesu pare isl.
SFRJ zaobiđi, ne tiče te se ko ni mene BiH!
Oš ti prestat s ovim debilizmima?
Koji vi, ba? Ko ste vi? Jeste vi Jugosloveni uopšte? Šta ti SFRJ možda vako možda nako, višepartijsko ovo vošepartijsko ono, šta imaš ti sa SFRJ da se petljaš gdje ti mjesto nije?Ommadawn je napisao/la: ↑02 jan 2025, 10:28
Imam ja toga jos na stanju.
Da nismo imali ove mitove i afere, SFRJ bi dan danas opstala. Mozda se ne bi zvala SFRJ, mozda bi bila visepartijskog sistema ali definitivno ne bi imali ovo rasulo koje imamo danas a ciji korijeni vuku ne od 1990-te, nego jos iz 1960-te.
Ajmo, razlaz!
Gle, zalutala ovčica?!
Ček da joj pokažem izlaz, pritisni ovdje sad: https://avaz.ba/media/2015/01/03/152299 ... ponija.jpg
SFRJ je mogla trajati samo dok su razliku u produktivnosti i lijenost nadomučili sa pokvarenog zapada. Kad je to stalo, tvorevina je normalno krepala...
Istina, da su se brzo pokazale razlike u mentalitetu ljudi i pokazale su se razlike...
Kad sam služio JNA, mislio sam, da su me vratili barem 100 godina u prošlost, kad sam vidio, gdje sam došao... :face
0
Ja sam skontao kolika smo krkanska država bili kad sam došao u prvi izbjeglički kamp.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nikad neću skužiti, što je vama, mladoj generaciji moglo lijepoga ostati u sjećanju...
Osim možda mitova i legendi, koji su bili posljedica selektivnog sjećanja...
Ja sam se barem u 70 i 80 godina nanauživao, ali vi, ni to...
0
Ne.Šabović Adis je napisao/la: ↑02 jan 2025, 18:58Evo ga opet on?!Duh je napisao/la: ↑02 jan 2025, 14:19 Neki ljudi mogu imati političke razloge da ne prihvate raspad Jugoslavije ili da se protive sadašnjim državnim granicama i sustavima. Sve to može pridonijeti njihovom osjećaju da SFRJ u nekom smislu "živi", čak i kada su činjenice jasne.
Važno je takve probleme prepoznati i po potrebi potražiti stručnu pomoć. Terapeut može pomoći u razumijevanju i upravljanju emocijama, kao i u razvijanju zdravijih načina izražavanja i rješavanja sukoba.![]()
Oš ti više prestat s tim antijugoslovenisanjem?
Zašto pitas?
0
@ Šabović Adis
Razmisli prije nego napišeš uvredu na osobnom nivou, jer nemaš nešto smisleno odgovoriti na argumentirane postove
Ne budi toliki krkan
Idi na veselije teme, ovdje ti ne ide.
Sljedeća uvreda, rastajemo se na duži period.
Razmisli prije nego napišeš uvredu na osobnom nivou, jer nemaš nešto smisleno odgovoriti na argumentirane postove
Ne budi toliki krkan
Idi na veselije teme, ovdje ti ne ide.
Sljedeća uvreda, rastajemo se na duži period.
0
Pročitao na tvoju žalostŠabović Adis je napisao/la: ↑03 jan 2025, 06:00 @storm
Jel ti komentare brišeš prije nego ih pročitaš?
0
Ja ti po ko zna koji put objašnjavam
Možeš pisati afirmativno o SFRJ, ali se onda suoči i sa komentarima.
Ne možeš nakon toga vrijeđati i uvlačiti ostale forumaše u spiralu uvreda...jer naravno da će ti neki adekvatno odgovoriti
Ovako ispadaš samo trolčina, koja liječi frustracije na drugima...
Nećemo tako, nećemo!
Možeš pisati afirmativno o SFRJ, ali se onda suoči i sa komentarima.
Ne možeš nakon toga vrijeđati i uvlačiti ostale forumaše u spiralu uvreda...jer naravno da će ti neki adekvatno odgovoriti
Ovako ispadaš samo trolčina, koja liječi frustracije na drugima...
Nećemo tako, nećemo!
0
O tome ti pričam...Šabović Adis je napisao/la: ↑03 jan 2025, 07:58Da te pitam, kako bi ti replicirao na Jebala te Jugoslavija? Čisto da znam.
Au contraire, mon cheri.
Prokletnici, kod Storma po replike, on zna.![]()
Sam isprovociraš takve replike svojim nebulozama i poslije kreneš sa uvredama
Ako ne znaš drukčije, sam se isprati ili kako sam rekao izbjegavaj neke teme
Mene boli kita, ja ne živim od ničijih postova, ali će ovdje vladati koliko toliko normalna atmosfera i dijalog
0