Mitovi o SFRJ
Re: Mitovi o SFRJ
Aha SFRJ postoji.
A kad treba vratiti dugove, ne postoji.
A kad treba vratiti dugove, ne postoji.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pa kažeš, negiraju SFRJ pa zbog toga nemaju od koga naplatiti.Šabović Adis je napisao/la: ↑03 jan 2025, 15:48 Oće qurac, dokle god negiraju SFRJ nemaju od koga naplatit ni cvonjka.
Prvo nek prestanu s negiranjem pa onda nek dođu da naplate. Ako smiju.
Misliš Ameri fakat tako glupi? Ejs…
Dok su davali ditekre, bila je i SFRJ. Čim zavrnuše pipe i rekoše “De momci da vi to nama platite nazad” - niti novca za servisiranje a kroz malo ni SFRJ.
Ti kažeš da neće smjeti da dođu da naplate, pa se ja sjetih ovog Mikija
Šega ba lik.
Ameri došli i vratiše se.
Doći će i po dug.
22 milijarde dolara onda a sad kontaj koliko je to po indexu novca sada.
Još ako kažeš da si Jugosloven - ima kožu sa tebe da zgule da bi vratili svoje novce.
Jbg, trebala je i SFRJ nabaviti nuklearno naoružanje k’o Sjeverna Koreja pa bi danas samo dug rastao a Sj. Koreja dužna Švedskoj za Volvoe a Švabama za Mercedese.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Za tebe dušu dalo
0
Kriminal u bivšoj SFRJ bio je kompleksna tema koja je obuhvaćala različite aspekte, uključujući organizirani kriminal, korupciju i politički kriminal. Tijekom postojanja SFRJ, posebice 1980-ih, došlo je do porasta kriminalnih aktivnosti, što je bilo povezano s ekonomskim problemima, rastućim nezadovoljstvom i političkom nestabilnošću.
Organizirani kriminal postajao je sve rašireniji, a razne skupine su se bavile drogom, oružjem i drugim ilegalnim poslovima. Uoči raspada SFRJ pojačano je djelovanje raznih mafijaških organizacija.
Također, politički zločini, uključujući i represiju protiv oporbe, bili su dio šireg konteksta društvenih i političkih sukoba. U ratovima devedesetih kriminal je dodatno eskalirao, a ratni zločini i etničko čišćenje dodatno su pridonijeli kaosu.
Nakon raspada SFRJ mnoge od tih kriminalnih struktura transformirale su se u nove oblike organiziranog kriminala u novonastalim državama, što i dalje predstavlja izazov za pravosudne institucije.
0
Nisi ti još osjetio demokracije
To što se trenutno upražava u BiH je još duboko pod sistemom od prije
Samo polako, biologija čini svoje
To što se trenutno upražava u BiH je još duboko pod sistemom od prije
Samo polako, biologija čini svoje
0
Savez komunista Jugoslavije krajem 1981. imao je 2.117.083 clana.
Svi su oni naravno izdali partiju za veceru.
Poceli se mnogi ukupljati po crkvama, a neki nestrpljivo cekali da zovne mujezin...
Dobar dio je naravno promjenio firmu i nastavio se baviti lopovlukom.
Tako je bilo i u drugim slavenskim zemljama. Eto i Putin malo pa malo sa popovima, a naki komunista bio cojk...
Poceli se mnogi ukupljati po crkvama, a neki nestrpljivo cekali da zovne mujezin...
Tako je bilo i u drugim slavenskim zemljama. Eto i Putin malo pa malo sa popovima, a naki komunista bio cojk...
2
2
1990 110.000 članova SKH prelazi doslovno za noć u HDZDuh je napisao/la: ↑04 jan 2025, 08:49 Savez komunista Jugoslavije krajem 1981. imao je 2.117.083 clana.
Što je moglo poći krivo?
0
Tehnokratija.storm je napisao/la: ↑04 jan 2025, 09:481990 110.000 članova SKH prelazi doslovno za noć u HDZDuh je napisao/la: ↑04 jan 2025, 08:49 Savez komunista Jugoslavije krajem 1981. imao je 2.117.083 clana.
Što je moglo poći krivo?
Isti ljudi, samo promijenili simbole.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Čuj nije bilo organizovanog kriminala u SFRJ

Arkan 1983 upuca dvojicu milicionera što su došli da ga hapse, jednog napravio nepokretnog i ni dana ne odleža u zatvoru zbog toga.
Arkan 1983 upuca dvojicu milicionera što su došli da ga hapse, jednog napravio nepokretnog i ni dana ne odleža u zatvoru zbog toga.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Da. Upravo sam ti objasnio da ih je u sfrj bilo najvise medju komunistima.Šabović Adis je napisao/la: ↑04 jan 2025, 10:30
Apropo fejk ljudi, fejk komunista i fejk Jugoslovena...nadolaziš polako na "parazite".Duh je napisao/la: ↑04 jan 2025, 08:49 Savez komunista Jugoslavije krajem 1981. imao je 2.117.083 clana.
Neobicno mi je drago da se slazemo u misljenju ove nove godine...
Po bilo kojem kalendaru
0
Zovi je kako hoćeš, Sloveniji je čist solidno uspjelo...Šabović Adis je napisao/la: ↑04 jan 2025, 10:30Naravno da nisam, ja sam imun na to.
Apropo "novonastalih država", bil mi ti znao na smislen način objasnit kako se to od crknutog organa jednog crknutog organizma pravi živ organizam?
To neka Frankenštajn metoda?
Apropo fejk ljudi, fejk komunista i fejk Jugoslovena...nadolaziš polako na "parazite".Duh je napisao/la: ↑04 jan 2025, 08:49 Savez komunista Jugoslavije krajem 1981. imao je 2.117.083 clana.
Ovdje su čak i okorjeli komunisti poprilično shvatili demokraciju...
Imamo janšinu sektu (gle čuda komunistički kadar primarno u početku političkog puta) ali nemaju nikakve kad dovoljnu većinu... ostalo se mijenja prema zaslugama i radu/ neradu
Uglavnom...svi su shvatili, samo tebi nikako u gornje katove da stigne
0
Odraz sociopate i psihopate je vrlo očit kod tebe nakon ove izjave.Šabović Adis je napisao/la: ↑04 jan 2025, 10:31Hbo drotove na koje jedan Arakn smije pripucat...i bolje da nisu živi.
Mi smo o takvim slučajevima učili na predmetu “Osnove psihologije 2”.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Tebe Adise najvise. Tebe.Šabović Adis je napisao/la: ↑04 jan 2025, 13:14I, šta ti misliš, Duše, koga su oni lagali i varali pretvarajući se da su komunisti - sebe ili nas. Možda boga?![]()
1
1
Takve kao ti uvijek lažuŠabović Adis je napisao/la: ↑04 jan 2025, 13:36Aha. A kako da znam da su lagali onda a danas ne? Jesu li onda lagali da su komunisti ili danas lažu da nisu? Mnijem da lažovu nije vjerovat.
Šta ti misliš?![]()
0