Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")

WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9943

Re: Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")

Post Postao/la WhiskeyPete »

Fatih je napisao/la: 16 aug 2020, 13:26
Trafalgar Law je napisao/la: 16 aug 2020, 13:21

Ali logistike ima svudgjde, pa onomad su marširali bijelci sa bradama, naoružani do zuba. Kao, hajde da Twampu pružimo podrušku, white power i ta nazi shits.
Ma vjeruj, ti nisu mogli biti naoruzani "do zuba" jer vecina inema zubi. To su najveci Trumpovi fanovi. :D
Čekaj.... :D

America fuck yeaaaaaaaaaaaah.................. :ooo

slika
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Spinerka
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 567

Post Postao/la Spinerka »

Mehaning je napisao/la: 16 aug 2020, 13:33
Spinerka je napisao/la: 16 aug 2020, 13:22 Ne volim rijec -oruzje--ali, treba ga imati u kuci--- i da znas gdje je.....

..pa, necu se 'torbicom' braniti- od manijaka.. :DDD
Nema opasnijeg oružja do ženskog jezika... :djed
Tacno.. al' u po noci--nisu horne.. :DDD
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Trafalgar Law je napisao/la: 16 aug 2020, 13:34
Fatih je napisao/la: 16 aug 2020, 13:26

Ma vjeruj, ti nisu mogli biti naoruzani "do zuba" jer vecina inema zubi. To su najveci Trumpovi fanovi. :D

slika
Mnogo ovakvih je zavrsilo u zatvoru zbog neshvatanja 2. amandmana na Ustav, koji daje za pravo gradjanima da mogu imati oruzje. Mnoge drzave unutrar SAD su donijele neke uredbe, koje se ne kose sa ovim amandmanom, ali neki inisistraju da imaju pravo da jedu u otmjenom hotelu sa AR-15 na ledjima. :valja
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Spinerka je napisao/la: 16 aug 2020, 13:35
Mehaning je napisao/la: 16 aug 2020, 13:33

Nema opasnijeg oružja do ženskog jezika... :djed
Tacno.. al' u po noci--nisu horne.. :DDD

Off-topicari.... :kez
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Mehaning
Proleter
Reactions: 6464

Post Postao/la Mehaning »

Fatih je napisao/la: 16 aug 2020, 13:41
Trafalgar Law je napisao/la: 16 aug 2020, 13:34

slika
Mnogo ovakvih je zavrsilo u zatvoru zbog neshvatanja 2. amandmana na Ustav, koji daje za pravo gradjanima da mogu imati oruzje. Mnoge drzave unutrar SAD su donijele neke uredbe, koje se ne kose sa ovim amandmanom, ali neki inisistraju da imaju pravo da jedu u otmjenom hotelu sa AR-15 na ledjima. :valja
Koliko sam imao posla sa Amerikancima, često mi se činilo, da su udareni mokrom krpom kao mali... :ovaj
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Zavisi odakle su Mehaning, to je najveci faktor obicno.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9943

Post Postao/la WhiskeyPete »

Nije do toliko do amerikanaca već sistema koji indoktrinira generacije za generacijom. Mi evropljani smo skloni nešto drugačijim životnim navikama, iako su mnoge europske kulture u zadnjih dvije decenije uveliko usvojile taj zapadnjački "culprit" ponašanja, uglavnom izražen kod aktuelne generacije omladinaca. Nećemo reći da je tome samo doprinjela digitalna revolucija, već ponajviše način kućnog odgoja koji se izmjenio u velikoj mjeri, gdje dostatan broj modernih roditelja prepušta odgoj ulici, i to u najranjivijem period, adolescenciji. Da li zbog preopterćenosti poslom ili jednostavno neznanju kako biti dobar roditelj/odgajatelj, vjerovatno će psiholozi najbolje ući u trag pravom uzoku.
2
2 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Trafalgar Law je napisao/la: 16 aug 2020, 13:56 Nije do toliko do amerikanaca već sistema koji indoktrinira generacije za generacijom. Mi evropljani smo skloni nešto drugačijim životnim navikama, iako su mnoge europske kulture u zadnjih dvije decenije uveliko usvojile taj zapadnjački "culprit" ponašanja, uglavnom izražen kod aktuelne generacije omladinaca. Nećemo reći da je tome samo doprinjela digitalna revolucija, već ponajviše način kućnog odgoja koji se izmjenio u velikoj mjeri, gdje dostatan broj modernih roditelja prepušta odgoj ulici, i to u najranjivijem period, adolescenciji. Da li zbog preopterćenosti poslom ili jednostavno neznanju kako biti dobar roditelj/odgajatelj, vjerovatno će psiholozi najbolje ući u trag pravom uzoku.
Slazem se. Ipak ako vec govorimo o sistemima, kod njih se ta indoktrinacija (zelja i ponos sto imaju pravo na oruzje), prenosi najcesce od samih roditelja. Kod nas je upravo suprotno. I onaj ko ima pistolj recimo, skriva ga kao TNT od 15-ogodisnjeg sina, sto moze dovesti do kontra-efekta, u slucaju da ga ovaj ipak nadje (posto nista ne zna o oruzju, interesovanje kada ga nadje, moze dovesti do smrtnog slucaja).

Moj sin je sa 13 godina gadjao mete na 30m kao i odrasli. Sa puskom i na 300m. I sto bi nas narod rekao, "odovoljio". Ali je itekako naucio sve one "no-no", uz dodatni bonus sto ga vec kao momka od 16 godina vise nije toliko ni privlacilo. To je upravo ono sto sam htio da postignem.

Ako se ikada odluci da ima oruzje, miran sam jer je on svjestan za sta ono sluzi i sta moze uciniti.
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17186

Post Postao/la Ommadawn »

Jedne prilike moj prijatelj se malo zajebavao sa air-soft oružjem napolju, vidjele ga komšije i za 5 minuta su ga momci u plavom ispitivali. On pokazao šta i kako, ima i dozvole ali su mu rekli da imaju dojavu da posjeduje i pravo oružje. On se pozvao na to da moraju imati napismeno dozvolu da mu urade pretres u stanu. Oni se pokupili i otišli, kad eto njega meni svoj pištolj koji je kupio na crno i veli “sakrij!”.
Do pretresa ipak nije došlo, sva se ta uzbuna nekako smirila ali on nije došao po svoj pištolj. Par puta ga podsjetim i on “doći ću po njega”. Kako si ga donio, tako ga odnesi.
U međuvremenu upozna on curu, njoj se ta njegova opsesija oružjem nije svidjela, tako je on meni rekao da ja taj pištolj zadržim.
I ja jedan dan strpam pištolj u ruksak, odem na jezero, iznajmim kanot, odvezem se na sredinu jezera i tu taj pištolj ispustim.
Jebat ga, nije ni oružje za svakog.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ommadawn je napisao/la: 16 aug 2020, 21:44 Jedne prilike moj prijatelj se malo zajebavao sa air-soft oružjem napolju, vidjele ga komšije i za 5 minuta su ga momci u plavom ispitivali. On pokazao šta i kako, ima i dozvole ali su mu rekli da imaju dojavu da posjeduje i pravo oružje. On se pozvao na to da moraju imati napismeno dozvolu da mu urade pretres u stanu. Oni se pokupili i otišli, kad eto njega meni svoj pištolj koji je kupio na crno i veli “sakrij!”.
Do pretresa ipak nije došlo, sva se ta uzbuna nekako smirila ali on nije došao po svoj pištolj. Par puta ga podsjetim i on “doći ću po njega”. Kako si ga donio, tako ga odnesi.
U međuvremenu upozna on curu, njoj se ta njegova opsesija oružjem nije svidjela, tako je on meni rekao da ja taj pištolj zadržim.
I ja jedan dan strpam pištolj u ruksak, odem na jezero, iznajmim kanot, odvezem se na sredinu jezera i tu taj pištolj ispustim.
Jebat ga, nije ni oružje za svakog.
Nadam se ga neci kakav nadrdani ribar izvuci...
0
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 220

Post Postao/la Insomnia »

Imaju oni sto “pecaju” magnetima
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

BTW, nikada sebe ne treba stavljati u tu poziciju. Ako je vec sumnjao da ce biti pretres, sam ga se trebao rijesiti.

I NAJVAZNIJE, ako imas pistolj nelegalno, ne treba ni da ga imas. (O dugim cijevima se moze pricati sa drugoga aspekta).
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Insomnia je napisao/la: 16 aug 2020, 22:10 Imaju oni sto “pecaju” magnetima
Mi obično pecamo blizu obale ili sa nekog mosta. Rijetko ko da ide čamcem na sredinu jezera i traži nešto jer je manja vjerovatnoća da ćeš tu nešto naći.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

Ja sam vise puta isla na gađanje s profesionalcima i kazu da imam "žicu", al ne bi imala vremena da svaki vikend posvetim tom sportu, iako su žene bas tražene.
Na prve mete su se ibretili i neki muški koji 5/10 nisu ni table pogodili :blabla
Nemam ovdje slike meta. I ova slika je poprilicno čvrstog držanja, kasnije sve ide bolje.
Fin osjećaj, treba probati.
Snajper formu i položaj sam probala al nisam pucala. Jos bolji filing :stid
3
1 slika 1 slika 1 slika
Zadnja izmjena: Miss Y., dana/u 17 aug 2020, 08:20, ukupno mijenjano 1 put.
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ja se povremeno bavim streljaštvom, više radi male jer ima dijete osjećaj za metu samo tako. Pucamo iz zračne puške, sjedeći i stojeći u jednom streljačkom klubu.
I vatrenim oružjem znam baratati. Da u Bosni živim, imao bih Kalaša, za svaki slučaj, poučen iskustvom iz zadnjeg rata.
2
2 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
blinkonce
Reactions:

Post Postao/la blinkonce »

Ja nisam nikad drzala vatreno oruzje u ruci a kamol i pucala iz njega :stid

Moj tata ima neki pistolj i zracnu pusku ali nije nikad koristio
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Pucala sam, brat me naučio, znam i to mi je dovoljno da znam da znam. Oruzje ne volim, ne nalazim u tome Ništa privlačno, naprotiv . Mislim da bih ga upotrijebila u slučaju nužde vjerovatno , jer sam od " run or fight" ovaj drugi tip. Inače sam pod pritiskom apsolutno hladna i jako racionalna, tako da mislim da bih mogla da razlucim pravilno da li upotrijebiti oružje ili ne.
3
3 slika
Odgovori

Natrag na “Oružje, oruđe, naoružanje...”