Jedna od zanimljivijih tema na koju sam naisao, od kako obitavam po forumima.
Sto se mene licno tice, postoje stvari o kojima nisam toliko upucen i tu bih zaista nesto volio nauciti. Mada, i tu znam postaviti pitanje, ako to sto se iznosi, nije potpuno dokazano, pa onda trazim jos dokaza (npr.ono sto cesto
@Trafalgar Law pise, a sto mi je zaista interesantno, iako sam i dalje pomalo skeptican oko nekih stvari).
Drugi primjer je historija. Ona neumoljiva, ne "tvoja, moja, nasa, vasa". Prilicno dobro znam istoriju nekih razdoblja, ali, ne i mnogih drugih, o kojima se na moju zalost, i ne pise nesto mnogo. Tu cu zasigurno da korigujem svoj stav, pred svima, ako mi neko donese daleko bolji izvor od onoga iz kog sam je ja ucio.
Eh, religija. Tu sam "kineski zid". Posto nisam poceo da praktikujem islam, zato sto su moji (porodica prijatelji, itd.) isti praktikovali i to na mene prenosili, nego je tu bilo mnogo, mnogo citanja, tu priznajem da cu slabo prihvatiti argument, bez da pokusam da ga pobijem (sada ne pricam o ateizmu, to je nesto drugo - i tu imam stav, ali sam svjestan da ateisti ne mogu dokazati da nema Boga [sto ateisti u principu i ne rade], kao sto ni ja ne mogu dokazati suprotno). Islam sam prihvatio, nakon sto sam prvo povjerovao u Kreatora, a zatim ucio sta religije kazu o tome. Znaci, tu sam cvrst kao
@Mehaning u svom nevjerovanju.
Kako god, tema je super.

Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.