Preokrenite zavist u akciju
Re: Preokrenite zavist u akciju
svi smo mi nekad zavidni, ljubomorni itd. Normala.
3
2
1
1
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
Ma nije momentalno kad to stalno osjecam. Nego sam dala konkretne primjere jer mi ne vjerujete da imam problem sa tim. Ali necu vise nista pisati da uvjeravam nekoga. Znam samu sebe. Ima i svijet van foruma. Ovdje sam samo navela primjere na forumu.Sarajka je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:53Pa nije to zavist u nekom lošem smislu. To je momentalno. Za momka, se moraš sama potruditi. I naići će Kad se najmanje nadaš. A @smajlic kakva je i @Russki takodjer, „nametni“ im se da ideš s njima. Ako zelis. Vjerujem da te neće odbiti.Ariel je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
Ili bilo ko drugi o svojim vezama.. Evo jucer citam @smajlic i @Russki se dogovaraju da se nadji na kafu i meni krivo sto mene niko tako ne zove. Eto samo neke stvari...
I da osjecam se manje vrijednom zbog tih tako nekih stvari.
0
Prava zavist @Ariel ti je osjećaj dugoročan u velikoj većini slučajeva. Ruzan i ponozavajući. To moze prerasti u zelju za osvetom i biti destruktivno i za tebe i za okolinu. Ovo što ti navodiš više je zelja da se uklopiš. A ne zavist. Malo socijalne vještine usavrši. I opusti se. Vjeruj mi biće mnogo bolje.
5
5
A sad adio 
ne budi nesigurna toliko...Ariel je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
Ili bilo ko drugi o svojim vezama.. Evo jucer citam @smajlic i @Russki se dogovaraju da se nadji na kafu i meni krivo sto mene niko tako ne zove. Eto samo neke stvari...
Svi mi žudimo za nekim stvarima, koji drugi imaju a mi ne to je ljudski, da nije tako ne bi pune društvene mreže bile ljudi koji se naprđavaju sa materijalnim, reklame ne bi postojale, exkluzivni brandovi mi mogli staviti ključ u bravu. To je u ljudskoj naravi da se takmiče između sebe u uspješnosti, imovini trofejima, sportu, snazi itd itd... To je nešto što nas izdvaja od ostatka bića na planeti.
Ali svi ovi uspješni su imali jednu stvar, bili su sigurni u sebe...
To sa jedne strane.
Sa druge strane dosta njih je zapravo tužno i zavide ljudima na nekim drugim stvarima koje oni nemaju...
...
Ne znam da li sam ti imalo dočarao način na koji ja razmišljam o tome svemu...
2
2
I say what I think, I think what I say
Ja one ljubavne filmove ne volim gledati, a ni one ljubavne romane citati upravo zbog toga sto uzmem sebe zamisljati tako u nekoj vezi, nekom romanticnom scenariju i bude mi krivo sto se to vjerovatno nikad nece desiti.. 
0
Pa sredi nos ako ti smeta. Mada ja ne vidim ništa loše na tvom nosu. Ali eto. Plastična hirurgija je danas dostupna svima. Usta takodjer. U čemu je problem?
1
1
A sad adio 
ja se sje..o kada sam cuo koliko je Chandler iz Prijatelja imao problema sa alkoholom i drogom.
Svi mi vodimo neke svoje bitke, sto sa spoljasnim svijetom sto sami sa sobom.
1
1
Until I die!
Until I die!
Lik se osramotio u nekom interviju. Izgleda neprepoznatljivo. Što kazeš svi mi imamo svoje „unutarnje demone“. Samo ih neki bolje, a neki lošije kontroliramo.
3
3
A sad adio 
svima nama treba redovno
0
Until I die!
Until I die!
nisi ti zavidna nego bi voljela da imas takvo nesto i to je sasvim normalan osjecajAriel je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
sa zaviscu ide i zelja da nekome bude lose a ti nisi takva
a ja te volim bgm i pit cemo kafu aBd
ali slobodno ti mene zovi prije jer sam ja tako malo cudna, ne volim se nametati nikome a i trebam sve imati isplanirano pa mi je draze kad me neko "natjera"
2
1
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2314
@Ariel istinska sreca zaista dolazi iznutra i ne ovisi o nekome ili necemu.
Kad to shvatis, a shvatit ces, kad tad, sve ovo ce za tebe biti beznacajne tricarije, sto zapravo i jesu.
Kad to shvatis, a shvatit ces, kad tad, sve ovo ce za tebe biti beznacajne tricarije, sto zapravo i jesu.
4
3
1
1
Ovdje hoce da ti kaze da joj das vremena da se otrijezni.smajlic je napisao/la: ↑26 maj 2021, 13:22nisi ti zavidna nego bi voljela da imas takvo nesto i to je sasvim normalan osjecajAriel je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
a ja te volim bgm i pit cemo kafu aBd![]()
ali slobodno ti mene zovi prije jer sam ja tako malo cudna, ne volim se nametati nikome a i trebam sve imati isplanirano pa mi je draze kad me neko "natjera"![]()
2
2
Znacajno bogatstvo, sportski automobili, glamurozna gardaroba, jahte, luksuzni posjedi, privatni avioni.
Koja korist od svega toga ako imas rak pluca u trecoj fazi ili si budala.
Koja korist od svega toga ako imas rak pluca u trecoj fazi ili si budala.
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?
Uzgred, ni mene nisi zvala na kafu, a dva mjeseca si bila (ovaj zadnji put) u Beču. Dobro. Oprostenosmajlic je napisao/la: ↑26 maj 2021, 13:22nisi ti zavidna nego bi voljela da imas takvo nesto i to je sasvim normalan osjecajAriel je napisao/la: ↑26 maj 2021, 12:49 Ne znam sta je problem toliki. Rekla sam da zavidim ljudima na stvarima koje oni imaju a ja nemam. Nemam prijatelje i nemam momka. Kad npr. @Evelyn prica o svom momku bude mi krivo, nekad i toliko da zaplacem. Da se razumijemo i na drugom forumu kad je pricala, mozda na ovom nije toliko
a ja te volim bgm i pit cemo kafu aBd![]()
ali slobodno ti mene zovi prije jer sam ja tako malo cudna, ne volim se nametati nikome a i trebam sve imati isplanirano pa mi je draze kad me neko "natjera"![]()
U Sarajevo cemo.
1
1
A sad adio