Ovih dana odmora zaljubila sam se u jednog Nika. Ne znam jeste čuli za njega i vidjeli nešto od njegovih radova? Ako niste… evo:
0F9CB9EF-63F4-4489-8667-99B703ADCD1D.jpeg
A “moj” Nik je sve ovo dolje navedeno i više. Koga vi volite od ovih umjetnika posebno?
Umejetnici karikaturisti svoje karikature temelje na komičnom. To su likovni humoristi. Karikatura je uglavnom vezana za motiv ljudskog lika i na njemu pronalazi smiješno. Kao i u smijehu, tako i u karikaturi postoji niz gradacija: od blage dvosmislenosti, ismijavanja, ironije, sarkazma, groteske, cinizma i dr. Sredstva likovnog izraza karikaturista su linija, potez i oblik. Karikaturisti su često odlični crtači, dobri portretisti i uopšte skladni u osmišljavanju kompozije, dobri koloristi. Oni imaju istančan smisao za percepciju stvari i pojava koji u ljudima izazivaju osećaj smiješnog sa „ žaokom” .
4
121
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Sarajka je napisao/la: ↑27 aug 2021, 21:28
Ovih dana odmora zaljubila sam se u jednog Nika. Ne znam jeste čuli za njega i vidjeli nešto od njegovih radova? Ako niste… evo:
A “moj” Nik je sve ovo dolje navedeno i više. Koga vi volite od ovih umjetnika posebno?
Umejetnici karikaturisti svoje karikature temelje na komičnom. To su likovni humoristi. Karikatura je uglavnom vezana za motiv ljudskog lika i na njemu pronalazi smiješno. Kao i u smijehu, tako i u karikaturi postoji niz gradacija: od blage dvosmislenosti, ismijavanja, ironije, sarkazma, groteske, cinizma i dr. Sredstva likovnog izraza karikaturista su linija, potez i oblik. Karikaturisti su često odlični crtači, dobri portretisti i uopšte skladni u osmišljavanju kompozije, dobri koloristi. Oni imaju istančan smisao za percepciju stvari i pojava koji u ljudima izazivaju osećaj smiješnog sa „ žaokom” .
Nik je legenda... Uvijek ubode u sridu, trenutnih zbivanja...
Bilo je i otvorenih kritika, i pritisaka s političke scene...
Ovdje jedino spomena vrijedan list MLADINA
Koji se često sa naslovnicama poigra
m12.jpg
mladina22_nas.jpg
A u sadržaju mini strip pod nazivom "dijareja"
prenos.png
prenos (1).png
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Sarajka je napisao/la: ↑27 aug 2021, 21:28
m12.jpg
mladina22_nas.jpg
prenos.png
prenos (1).png
Maltretiraju Nika trenutno zbog ove karikature o Severini. Kako mozes, izvini se, šta da tvoja žena … kaže lik “ja sam uvjek imao ukusa sto se žena tiče”
Petar Pismestrović pripada među najcjenjenije političke karikaturiste u Austriji. I ne samo u Austriji, cijenjeno je ime u svom fahu u cijeloj Europi, priznato širom svijeta. Na meti su mu i tema brojni znani i neznani, ipak ponajprije oni iz javnog života, sportaši, glumci, novinari, političari naročito, oni su definitivno najčešća 'roba'. Ovaj Hrvat rodom iz Srijema, političare, kaže i često ponavlja, nikada nije mazio, tako da...
-O sebi mogu reći da sam karikaturist koji već više od 50 godina crta karikature, surađivao sam s preko stotinu listova, magazina, televizijskih kuća, online magazina, izdavačkih kuća, a naravno s nekima još surađujem - kazuje nam. Mladolik. Uskoro puni sedam desetljeća života.
-Rođen sam u Sremskoj Mitrovici 1951. godine, prvu karikaturu objavio sa 17 godina u sportskom magazinu Tempo iz Beograda. Premda mi je želja nakon osnovne škole bila pohađati neku umjetničku školu, zbog obiteljske situacije to nije bilo moguće pa sam u Mitrovici završio strojobravarski zanat. Nakon vojske preselio sam u Zagreb, završio gimnaziju i studirao Političke nauke, a objavivši prvu karikaturu 1968. moj cilj je postao jasan. Biti novinski karikaturist i tom sam cilju sve podredio- uopznaje nas. Prvi uzori bili su, ističe ne bez ponosa, Paja Stanković iz Beograda i Rudi Stipković-Stip iz Zagreba.
m12.jpg
mladina22_nas.jpg
prenos.png
prenos (1).png
Maltretiraju Nika trenutno zbog ove karikature o Severini. Kako mozes, izvini se, šta da tvoja žena … kaže lik “ja sam uvjek imao ukusa sto se žena tiče”
Ono, ajmo se praviti da je Severina svetica
Javna osoba mora znati, da je popularnost uz sve blagodati, i nekad malo teška... Pogotovo način kako ona živi.
Od kralja bakra, do sakupljača bakra... Eeeee
Ono, ajmo se praviti da je Severina svetica
Javna osoba mora znati, da je popularnost uz sve blagodati, i nekad malo teška... Pogotovo način kako ona živi.
Pa naravno. Sama je svoj privatni život izofirala javno i sad se digla kuka i motika zbog jedne karikature. Lik ju nacrtao nakon razvoda sa Igorom. A Plenkija pogodi tako da očekujem da lik progovori iz monitora. Živ ono.
A jesi vidio “obnova Banije 2091” nakon potresa dolaze kao ljudima za Donacije. Unuci izlaze od ovih koji su proživjeli razaranje. Stari i oni.
Mislim, da će tako i biti. Kaže da vrlo slabo pomoći upućuju u te krajeve. Kako će ljudi zimu dočekati Bog zna.
Pa naravno. Sama je svoj privatni život izofirala javno i sad se digla kuka i motika zbog jedne karikature. Lik ju nacrtao nakon razvoda sa Igorom. A Plenkija pogodi tako da očekujem da lik progovori iz monitora. Živ ono.
A jesi vidio “obnova Banije 2091” nakon potresa dolaze kao ljudima za Donacije. Unuci izlaze od ovih koji su proživjeli razaranje. Stari i oni.
Mislim, da će tako i biti. Kaže da vrlo slabo pomoći upućuju u te krajeve. Kako će ljudi zimu dočekati Bog zna.
Pa da... Međutim ima se 450.000€ za neku kapelicu u Jeruzalemu...
Ali prestao sam žaliti narod.
Kad ste glupi, eto vam hdz...
Pa da... Međutim ima se 450.000€ za neku kapelicu u Jeruzalemu...
Ali prestao sam žaliti narod.
Kad ste glupi, eto vam hdz...
Da. Ima i ta karikatura sa kapelicom. I Plenki interviju daje. U srž pogadja HR političku scenu lik. Vrh.