Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:11
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:04

Nije bitno gdje vec sto se ne vodi kampanja kao za koronu.
Ma vodi se, kako se ne vodi. Samo sto ne primjecujes nesto takvo kada ti je sve potaman. Sada kada moramo masku staviti brinemo se o tudjim problemima.
Ne laje pas radi sela vec radi sebe..
Svjet je svakako licemjeran..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17326

Post Postao/la Arslan_11 »

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:12 Ljidi zavoravljaju na moc naseg tjela, koje je u stanju za par dana proizvesti antitjela za koronu, na sta ljudi potrose grdne pare i mjesece...

Pitanje je dal pustiti prirodnim putem da se tjelo izbori ili se vakcinisati valacinama ne znajuci sta je sve u njima i kakve sve posljedice mogu prouzrokovati.
Ne znam ja nista o tome. Sta i kako to zna iskra mozda jer je vec dio svog zivota posvetila medicini i ucit ce o tome jos dugo dugo, a na kraju mozda opet nece znati sve.
O nepravdi na svijetu koja je evidentna i postoji otkako je svijeta ne treba ovdje razglabati.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:10
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:03

Koga ja to ugrozavam ako sam zdrav ili ako sam prebolovao?

A za tvoju informaciju sale su pune kod nas mrse.
evo navest cu ti konkretan primjer. Ja nosim masku kada ulazim kod kolegice u kancelariju, ne sjedim sa njom u istoj od maja. Sjedili smo skupa 10godina u istoj kanc. Muz joj se bori sa rakom pluca. Jel ja znam da nemam koronu? ne znam, mozda nemam sipmtopme, mozda se jos nisu pojavili.
Jel ja trebam sada da glumim strucnjaka i da nedaj boze prenesem njoj koronu, a ona svom muzu? Neka hvala ne zelim to niti da zamisli.

Znam za mrsu. Pune su koliko vec!
Pa ok postujes kolegicu..
I kod mene je nedavno umrla rodica od istoga al nije imala koronu na kraju od ugruska
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:28
Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:10

evo navest cu ti konkretan primjer. Ja nosim masku kada ulazim kod kolegice u kancelariju, ne sjedim sa njom u istoj od maja. Sjedili smo skupa 10godina u istoj kanc. Muz joj se bori sa rakom pluca. Jel ja znam da nemam koronu? ne znam, mozda nemam sipmtopme, mozda se jos nisu pojavili.
Jel ja trebam sada da glumim strucnjaka i da nedaj boze prenesem njoj koronu, a ona svom muzu? Neka hvala ne zelim to niti da zamisli.

Znam za mrsu. Pune su koliko vec!
I kod mene je nedavno umrla rodica od istoga al nije imala koronu na kraju od ugruska
Zao mi je zbog toga drug. :tugi
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:26
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:12 Ljidi zavoravljaju na moc naseg tjela, koje je u stanju za par dana proizvesti antitjela za koronu, na sta ljudi potrose grdne pare i mjesece...

Pitanje je dal pustiti prirodnim putem da se tjelo izbori ili se vakcinisati valacinama ne znajuci sta je sve u njima i kakve sve posljedice mogu prouzrokovati.
Ne znam ja nista o tome. Sta i kako to zna iskra mozda jer je vec dio svog zivota posvetila medicini i ucit ce o tome jos dugo dugo, a na kraju mozda opet nece znati sve.
O nepravdi na svijetu koja je evidentna i postoji otkako je svijeta ne treba ovdje razglabati.
Pa dobro arslo majku mu necemo se klati :D
Ti imas svoje misljenje i ja svoje i tu smo da ga iznesemo sta mislimo.. ne da ja tebe ubjedjujem ni ti mene, nit covjeka mozes ubjediti u nesto dok sam ne poslozi kockice u svojoj glavi...

Ja ne zelim biti manipuliran strahom da bi odustao od svoje slobode :zbunj

Mislim da je sve prenapuhano,da je vise tu politike, i da se nesto krije iza ovoga vece a vrijeme ce pokazati sta..

Al ne zelim biti dio ovoga panicnoga krda jer nema neke logike..
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:30
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:28

Zao mi je zbog toga drug. :tugi
Zao je i meni, bila genije, bavila se sportom vodila zdrav zivot uvjek gledala sta jede da je zdravo ,nikad nije pusila cigare, ispratila dvoje djece na prestiznom koldzu triniti,imala fin zivot, otisla poprilicno mlada..

A sa druge strane rodjak koji se ubijao picem alkoholm,cigarama,drogama.. opstaje.. ne umanjujem ga ,nek je ziv i zdrav al hocu da kazem sta je zivot nema tu pravila nekih kad je to u pitanju.. mozes se ti cuvati al kad ti je propisano odlazis...
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

U svakoj teoriji s kojom se susrecemo ima pretjerivanja. I u jednoj i u drugoj krajnosti. Jedni tvrde da je to obicna bezopasna gripa, drugi da je preopasno i da se siri munjevitom brzinom. Moglo bi biti (a vjerovatno i jeste) da je istina negdje izmedju.

Vec sam pisao da ne treba zivjeti u nekoj panici, strahu. Ne treba ni pratiti puno medije na ovu temu jer njima je cilj povecati gledanost/broj pregleda, klikova... cega vec. Mene cifre uopste ne zanimaju. Vjerovatno su prenapuhane i vjerovatno se pod COVID podvodi svasta nesto sto nema veze s njim. Ali bez obzira, to ne znaci da on ne postoji. Treba biti oprezan, drzati do higijene i paziti sta diramo, ne dirati se po ustima, nosu... ne samo zbog korone vec i zbog obicnih infekcija. Herpesi, bradavice, kraste... ne treba nam to a nije ni neka mudrost sve to izbjeci. Treba drzati do higijene i sa coronom i bez nje i to je to.

Maske nikome nisu drage. Ali to ne treba gledati samo iz svog ugla. Ako udjem npr. u prodavnicu bez maske gdje se nalaze starije osobe, isprepadane medijima, zasto bih ja bio razlog za njihov dodatni strah i paniku? Iako sam zdrav, kako oni to mogu znati? Pise li mi na licu?

Ne volim je ali tu mi je pri ruci stalno, pogotovo ako udjem u zatvoreni prostor gdje se nalazi vise ljudi. Nisam jedini. Svima nam je isto. Da je prijatno, nije. Ali da je s druge strane toliko strasno da puknem zbog toga, nije vala ni to.

A to kako je virus nastao, ciljano ili slucajno, meni je licno manje vazno.

Sta imam od te informacije? Hocu li ja sad sjest u avion, odletit u Kinu, Ameriku ili bilo gdje, naci te likove koji su to pokrenuli i kazniti ih za to?
5
5 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

Ma zato ne dumaj previse. Puno toga covjek mora da svari u zivotu. Sad se posveti moon, pusti mene i coronu
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:53 Ma zato ne dumaj previse. Puno toga covjek mora da svari u zivotu. Sad se posveti moon, pusti mene i coronu
Pa upravo to ne treba se zatvarati :oo
Kad smo kod nje, sad ce ona gundjati :fiju
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 14:04
Socrates je napisao/la: 19 okt 2020, 10:27 Da vidimo I to cuveno bogacenje.

Dakle, u Kanadi, kao i u vecini zapadnih zemalja, postoji zdravstveno osiguranje, koje ce za svo svoje stanovnistvo pokriti sve troskove vakcinacije. Kao sto pokriva I troskove lijecenja od korone.

Ovo, naravno, podrazumijeva da ce drzava platiti sve ovo farmaceutskim kompanijama, doktorima, itd. Ovo ce proizvesti udar na drzavne budzete.

I ne samo ovo. Samo zbog korone I posljedica, Kanada uskoro uvodi sistem drzavnih obdanista za svu djecu, bas kao u nekoj socijalistickoj zemlji.

Bas kao sto uvodi i pokrivanje troskova svih lijekova koje doktori prepisu. Za sve stanovnike Kanade.

Bas kao sto ce uvesti I puno kvalitetnije usluge u domovima gdje se zbrinjavaju stariji, sve o drzavnom trosku.

Sve zbog korone.
A odakle drzavi pare nego od naroda kroz poreze :oo
I kako se neko nece obogatiti ako kazes da drzava placa ,kome na kraju idu pare za ljekove..

9C7A49A6-0CA3-4B1D-8E38-D7803F216EBD.jpeg
Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.

Naravno da ce se neko obogatiti. Ali, ovoliki deficit prijeti da urusi drzavu, na vise nacina, a upravo drzava je ta koja stiti ove sto se bogate.

I kao sto Arslan rece, oni se svejedno bogate, sa koronom i bez. Glupo bi bilo da namjerno urusavaju upravo one institucije koje ih stite.

Na stranu sad to sto stvarno treba procitati vise o virusima prije nego sto uletimo u teorije zavjere.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:56
Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 16:53 Ma zato ne dumaj previse. Puno toga covjek mora da svari u zivotu. Sad se posveti moon, pusti mene i coronu
Ma ko se zatvara drug. Nikad vise novozarazenih a glaj penzica sto su se okupili oko zicare.
S pravom gunjda :malagani
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 16:58
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 14:04

A odakle drzavi pare nego od naroda kroz poreze :oo
I kako se neko nece obogatiti ako kazes da drzava placa ,kome na kraju idu pare za ljekove..

9C7A49A6-0CA3-4B1D-8E38-D7803F216EBD.jpeg
Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.

Naravno da ce se neko obogatiti. Ali, ovoliki deficit prijeti da urusi drzavu, na vise nacina, a upravo drzava je ta koja stiti ove sto se bogate.

I kao sto Arslan rece, oni se svejedno bogate, sa koronom i bez. Glupo bi bilo da namjerno urusavaju upravo one institucije koje ih stite.

Na stranu sad to sto stvarno treba procitati vise o virusima prije nego sto uletimo u teorije zavjere.
Eto vidis vec nadolazis :oo

Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u toj drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?

A gle cuda rijesili su i malo ekonomski balon :keke
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 17:00
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 16:56

Ma ko se zatvara drug. Nikad vise novozarazenih a glaj penzica sto su se okupili oko zicare.
S pravom gunjda :malagani
Pa ovo nije nesto sto je samo ovo godine i proce, ovo ce biti svake godine ovako samo drugi naziv.. sto prije shvatis lakse ce ti biti prilagoditi se..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:02

Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u toj drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?

A sto je sporan porez?
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslo

I da dodam kad sam spomenuo poreze mislio sam u vidu raznih pravila, jer kad nekoga bacis u duznicko ropstvo ti mozes raditi sta hoces i nametati svoja pravila. , tj kontrolisati.. kao sto sam rekao sve se svodi na kontrolu na kraju.
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Socrates
PRO behar
PRO behar

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:02

Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u tok drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?

Drzava se zaduzuje trenutno pod nevjerovatno dobrim uslovima. Skoro nikakve kamate. Ako mislis na bankare, bankovni sistem u Kanadi nije kao u Americi, i to nas je spasilo od recesije 2008. I da, vracace se dugovi, naravno, ali to i jeste poenta drzave I drustva, da svi zajedno povuku kad moraju.

Ono sto je bitno je da se o povecavanju poreza ne govori. Dakle, porez ce ostati slican kao i prije korone. Obicnom covjeku se nece nista promjeniti. A obican covjek ce dobiti I besplatno obdaniste za dijete i besplatne lijekove.

Razlog zasto se drzava ovoliko zaduzuje je taj sto bi sve krahiralo jer ljudi ostaju bez poslova I bilo bi gladnih da drzava nije uletila da pomogne. Zaduzivanje drzave je uobicajena stvar. Zaduzivala bi se i bez korone, istina ne ovoliko, ali pod daleko nepovoljnijim uslovima.
2
2 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:15 Arslo

I da dodam kad sam spomenuo poreze mislio sam u vidu raznih pravila, jer kad nekoga bacis u duznicko ropstvo ti mozes raditi sta hoces i nametati svoja pravila. , tj kontrolisati.. kao sto sam rekao sve se svodi na kontrolu na kraju.
Kakvo duznicko ropstvo?

Da drzava nije intervenirala, masa gradjana (pojedinaca) bi se morala privatno zaduzivati pod veoma nepovoljnim uslovima, ako bi uopste bio neko voljan da im da kredite.

Ili bi pocrkali od gladi.
3
3 slika
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”