Ne laje pas radi sela vec radi sebe..
Svjet je svakako licemjeran..
Ne laje pas radi sela vec radi sebe..
Ne znam ja nista o tome. Sta i kako to zna iskra mozda jer je vec dio svog zivota posvetila medicini i ucit ce o tome jos dugo dugo, a na kraju mozda opet nece znati sve.R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:12 Ljidi zavoravljaju na moc naseg tjela, koje je u stanju za par dana proizvesti antitjela za koronu, na sta ljudi potrose grdne pare i mjesece...
Pitanje je dal pustiti prirodnim putem da se tjelo izbori ili se vakcinisati valacinama ne znajuci sta je sve u njima i kakve sve posljedice mogu prouzrokovati.
Pa ok postujes kolegicu..Arslan_11 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:10evo navest cu ti konkretan primjer. Ja nosim masku kada ulazim kod kolegice u kancelariju, ne sjedim sa njom u istoj od maja. Sjedili smo skupa 10godina u istoj kanc. Muz joj se bori sa rakom pluca. Jel ja znam da nemam koronu? ne znam, mozda nemam sipmtopme, mozda se jos nisu pojavili.
Jel ja trebam sada da glumim strucnjaka i da nedaj boze prenesem njoj koronu, a ona svom muzu? Neka hvala ne zelim to niti da zamisli.
Znam za mrsu. Pune su koliko vec!
Zao mi je zbog toga drug.R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:28Pa ok postujes kolegicu..Arslan_11 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:10
evo navest cu ti konkretan primjer. Ja nosim masku kada ulazim kod kolegice u kancelariju, ne sjedim sa njom u istoj od maja. Sjedili smo skupa 10godina u istoj kanc. Muz joj se bori sa rakom pluca. Jel ja znam da nemam koronu? ne znam, mozda nemam sipmtopme, mozda se jos nisu pojavili.
Jel ja trebam sada da glumim strucnjaka i da nedaj boze prenesem njoj koronu, a ona svom muzu? Neka hvala ne zelim to niti da zamisli.
Znam za mrsu. Pune su koliko vec!
I kod mene je nedavno umrla rodica od istoga al nije imala koronu na kraju od ugruska
Pa dobro arslo majku mu necemo se klatiArslan_11 je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:26Ne znam ja nista o tome. Sta i kako to zna iskra mozda jer je vec dio svog zivota posvetila medicini i ucit ce o tome jos dugo dugo, a na kraju mozda opet nece znati sve.R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:12 Ljidi zavoravljaju na moc naseg tjela, koje je u stanju za par dana proizvesti antitjela za koronu, na sta ljudi potrose grdne pare i mjesece...
Pitanje je dal pustiti prirodnim putem da se tjelo izbori ili se vakcinisati valacinama ne znajuci sta je sve u njima i kakve sve posljedice mogu prouzrokovati.
O nepravdi na svijetu koja je evidentna i postoji otkako je svijeta ne treba ovdje razglabati.
Zao je i meni, bila genije, bavila se sportom vodila zdrav zivot uvjek gledala sta jede da je zdravo ,nikad nije pusila cigare, ispratila dvoje djece na prestiznom koldzu triniti,imala fin zivot, otisla poprilicno mlada..

Pa upravo to ne treba se zatvarati
Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 14:04A odakle drzavi pare nego od naroda kroz porezeSocrates je napisao/la: ↑19 okt 2020, 10:27 Da vidimo I to cuveno bogacenje.
Dakle, u Kanadi, kao i u vecini zapadnih zemalja, postoji zdravstveno osiguranje, koje ce za svo svoje stanovnistvo pokriti sve troskove vakcinacije. Kao sto pokriva I troskove lijecenja od korone.
Ovo, naravno, podrazumijeva da ce drzava platiti sve ovo farmaceutskim kompanijama, doktorima, itd. Ovo ce proizvesti udar na drzavne budzete.
I ne samo ovo. Samo zbog korone I posljedica, Kanada uskoro uvodi sistem drzavnih obdanista za svu djecu, bas kao u nekoj socijalistickoj zemlji.
Bas kao sto uvodi i pokrivanje troskova svih lijekova koje doktori prepisu. Za sve stanovnike Kanade.
Bas kao sto ce uvesti I puno kvalitetnije usluge u domovima gdje se zbrinjavaju stariji, sve o drzavnom trosku.
Sve zbog korone.![]()
I kako se neko nece obogatiti ako kazes da drzava placa ,kome na kraju idu pare za ljekove..
9C7A49A6-0CA3-4B1D-8E38-D7803F216EBD.jpeg
Ma ko se zatvara drug. Nikad vise novozarazenih a glaj penzica sto su se okupili oko zicare.
Eto vidis vec nadolazisSocrates je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:58Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.
Naravno da ce se neko obogatiti. Ali, ovoliki deficit prijeti da urusi drzavu, na vise nacina, a upravo drzava je ta koja stiti ove sto se bogate.
I kao sto Arslan rece, oni se svejedno bogate, sa koronom i bez. Glupo bi bilo da namjerno urusavaju upravo one institucije koje ih stite.
Na stranu sad to sto stvarno treba procitati vise o virusima prije nego sto uletimo u teorije zavjere.
Pa ovo nije nesto sto je samo ovo godine i proce, ovo ce biti svake godine ovako samo drugi naziv.. sto prije shvatis lakse ce ti biti prilagoditi se..
A sto je sporan porez?R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 17:02Eto vidis vec nadolazisSocrates je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:58
Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.
Naravno da ce se neko obogatiti. Ali, ovoliki deficit prijeti da urusi drzavu, na vise nacina, a upravo drzava je ta koja stiti ove sto se bogate.
I kao sto Arslan rece, oni se svejedno bogate, sa koronom i bez. Glupo bi bilo da namjerno urusavaju upravo one institucije koje ih stite.
Na stranu sad to sto stvarno treba procitati vise o virusima prije nego sto uletimo u teorije zavjere.![]()
Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u toj drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?
A gle cuda rijesili su i malo ekonomski balon![]()
Drzava se zaduzuje trenutno pod nevjerovatno dobrim uslovima. Skoro nikakve kamate. Ako mislis na bankare, bankovni sistem u Kanadi nije kao u Americi, i to nas je spasilo od recesije 2008. I da, vracace se dugovi, naravno, ali to i jeste poenta drzave I drustva, da svi zajedno povuku kad moraju.R4IN je napisao/la: ↑23 okt 2020, 17:02Eto vidis vec nadolazisSocrates je napisao/la: ↑23 okt 2020, 16:58
Kanadski deficit za ovu fiskalnu godinu ce zbog korone biti 343 milijarde dolara. Znaci, nista porez od naroda, ovo je zaduzivanje. I deficiti, naravno manji, ce potrajati jos nekoliko godina.
Na stranu sad to sto stvarno treba procitati vise o virusima prije nego sto uletimo u teorije zavjere.![]()
Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u tok drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?
A gle cuda rijesili su i malo ekonomski balon![]()
Kakvo duznicko ropstvo?