Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 17:22
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:15 Arslo

I da dodam kad sam spomenuo poreze mislio sam u vidu raznih pravila, jer kad nekoga bacis u duznicko ropstvo ti mozes raditi sta hoces i nametati svoja pravila. , tj kontrolisati.. kao sto sam rekao sve se svodi na kontrolu na kraju.
Kakvo duznicko ropstvo?

Da drzava nije intervenirala, masa gradjana (pojedinaca) bi se morala privatno zaduzivati pod veoma nepovoljnim uslovima, ako bi uopste bio neko voljan da im da kredite.

Ili bi pocrkali od gladi.
slika
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 17:16
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:02

Eto vidis vec nadolazis :oo

Naravno da ce deficit vratiti ljudi koji zive u tok drzavi kroz poreze.. e sad jos mi reci od koga ce se drzava zaduziti da to pokrije , pa ce ti jos malo jasnije biti?

A gle cuda rijesili su i malo ekonomski balon :keke
Drzava se zaduzuje trenutno pod nevjerovatno dobrim uslovima. Skoro nikakve kamate. Ako mislis na bankare, bankovni sistem u Kanadi nije kao u Americi, i to nas je spasilo od recesije 2008. I da, vracace se dugovi, naravno, ali to i jeste poenta drzave I drustva, da svi zajedno povuku kad moraju.

Ono sto je bitno je da se o povecavanju poreza ne govori. Dakle, porez ce ostati slican kao i prije korone. Obicnom covjeku se nece nista promjeniti. A obican covjek ce dobiti I besplatno obdaniste za dijete i besplatne lijekove.

Razlog zasto se drzava ovoliko zaduzuje je taj sto bi sve krahiralo jer ljudi ostaju bez poslova I bilo bi gladnih da drzava nije uletila da pomogne. Zaduzivanje drzave je uobicajena stvar. Zaduzivala bi se i bez korone, istina ne ovoliko, ali pod daleko nepovoljnijim uslovima.
Znas sta je rekao erdogan mi smo sretni jer nismo duzni nikome misleci na mmf..

Nema poviljnih dugova, dug je dug i dok tako stoji mogu svoju volju nametati kroz razne agende.. i svako novo zaduzenje stize nova agenda.. sta zeli jedan mocnik nego jos moci njima pare vise nista ne znace vec se igraju kao monopol...

Kakvo besplatno skolovanje sve se placa il parama il slobodom,ima porez i na to, skolstvo,obrazovanje itd..
Jedino sto mozes dobiti besplatno je to da te uce da ce jedan dan doci vanzemaljci koji ce nas porobiti sviju, a vec smo ko robovi.. ako me razumijes..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17323

Post Postao/la Arslan_11 »

Ma moras biti potkovan znanjem da bi mogao biti 100% siguran u ono sto govoris. Ne mozes znati i o virusima i o ekonomiji i politici. Mozes ali povrsno a tada opetne znas nista ili jako malo.
Ako znas napravit sve samo na golfu ti ne mozes reci da si automehanicar al ce reci da to jesi onaj ko ne zna ni golfa popraviti.
Evo ja tvrdim da su bogovi religije izmisljeni da bi se kontrolisali ljudi.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 17:50 Ma moras biti potkovan znanjem da bi mogao biti 100% siguran u ono sto govoris. Ne mozes znati i o virusima i o ekonomiji i politici. Mozes ali povrsno a tada opetne znas nista ili jako malo.
Ako znas napravit sve samo na golfu ti ne mozes reci da si automehanicar al ce reci da to jesi onaj ko ne zna ni golfa popraviti.
Evo ja tvrdim da su bogovi religije izmisljeni da bi se kontrolisali ljudi.
Al opet ima neka logika i osjetis kad nesto nije ok, naravno ako nisi izapran sistemom dobro.. pa zamisli da sad svi skontaju da su prevareni svi bi se digli .. vec postoje razni mehanizmi koji vode ka jednom.. ljidi se bude polako vidi da nesto nije ok...

Ma i boga su privatizovali ,iskrivili sve..
Postoji al ne kako se predstavlja, gldaj kroz vjekove uvjek je bio prisutan neki bog mi smo u vjeku trenutno kako se predstavljaju religije a sta da si rodjen u vrujeme piramida u kakve su oni bogove vjerovali.. daleko smo mi od istine.. al jedno je sigurno da smo izmanipulisani i pod kontrolom..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

94B6DDF4-DF84-4538-8338-1E688BB57610.jpeg
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA🔥
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:49
Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 17:16

Drzava se zaduzuje trenutno pod nevjerovatno dobrim uslovima. Skoro nikakve kamate. Ako mislis na bankare, bankovni sistem u Kanadi nije kao u Americi, i to nas je spasilo od recesije 2008. I da, vracace se dugovi, naravno, ali to i jeste poenta drzave I drustva, da svi zajedno povuku kad moraju.

Ono sto je bitno je da se o povecavanju poreza ne govori. Dakle, porez ce ostati slican kao i prije korone. Obicnom covjeku se nece nista promjeniti. A obican covjek ce dobiti I besplatno obdaniste za dijete i besplatne lijekove.

Razlog zasto se drzava ovoliko zaduzuje je taj sto bi sve krahiralo jer ljudi ostaju bez poslova I bilo bi gladnih da drzava nije uletila da pomogne. Zaduzivanje drzave je uobicajena stvar. Zaduzivala bi se i bez korone, istina ne ovoliko, ali pod daleko nepovoljnijim uslovima.

Nema poviljnih dugova, dug je dug i dok tako stoji mogu svoju volju nametati kroz razne agende.. i svako novo zaduzenje stize nova agenda.. sta zeli jedan mocnik nego jos moci njima pare vise nista ne znace vec se igraju kao monopol...

Kakvo besplatno skolovanje sve se placa il parama il slobodom,ima porez i na to, skolstvo,obrazovanje itd..
Jedino sto mozes dobiti besplatno je to da te uce da ce jedan dan doci vanzemaljci koji ce nas porobiti sviju, a vec smo ko robovi.. ako me razumijes..
To sto Turska nije duzna MMF-u ne znaci da nije duzna.

I oni imaju znacajne dugove, ali i bankovni sistem u kojem mogu "sakriti" drugove. To vec sad prelazi u sferu razlicite vrste vladavine. Diktatori "mogu" sakriti sve, u demokraciji bogami tesko.

Svejedno, doci ce na naplatu.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

Hebes ti nas @rfourin. :crni

Lakse je prihvatiti teoriju da nas neko handri nego da se pojavio virus. Iako i jedno i drugo postoji hiljadama godina.

Suti sreca je pa ovdje mozemo prixati sta hocemo. U kini bi bilo vec zik.
0
Until I die!
Socrates
PRO behar
PRO behar

I jos se zalimo da nam otimaju slobodu. :valja
1
1 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

I prodje maloprije na Dobrinji patrola pored mene oni imaju maske ja ne i ne bi nista.
Odjavljujem se sa teme, odoh se zezatiz a mozda i prilegnem malo. :oo
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 18:10
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 17:49

I oni imaju znacajne dugove, ali i bankovni sistem u kojem mogu "sakriti" drugove. To vec sad prelazi u sferu razlicite vrste vladavine. Diktatori mogu sakriti sve, u demokraciji bogami tesko.
Sve ti je to ista piramida..
slika
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 18:16 Hebes ti nas @rfourin. :crni

Lakse je prihvatiti teoriju da nas neko handri nego da se pojavio virus. Iako i jedno i drugo postoji hiljadama godina.

Suti sreca je pa ovdje mozemo prixati sta hocemo. U kini bi bilo vec zik.
Sjasi murto, uzjasi kurto..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Socrates
PRO behar
PRO behar

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 18:21
Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 18:10

I oni imaju znacajne dugove, ali i bankovni sistem u kojem mogu "sakriti" drugove. To vec sad prelazi u sferu razlicite vrste vladavine. Diktatori mogu sakriti sve, u demokraciji bogami tesko.
slika

Malo teze ti mogu kod mene proci te izguglane dosjetke.

Erdogan, recimo, sakrivanjem dugova u turskim bankama polako ali sigurno rusi i turski bankovni sistem.

I onda prica suplje narodu da nije zaduzen.
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 18:19 I jos se zalimo da nam otimaju slobodu. :valja
Da se prisjetimo da je Giordano Bruno, izmedju ostalog, spaljen jer je tvrdio da Zemlja nije centar kosmosa.
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 18:27
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 18:21

slika

Malo teze ti mogu kod mene proci te izguglane dosjetke.

Erdogan, recimo, sakrivanjem dugova u turskim bankama polako ali sigurno rusi i turski bankovni sistem.

I onda prica suplje narodu da nije zaduzen.
To cemo jos vjdjeti mada nisu turci od jucer..

A sta cemo mi da nam nije njemacke kao garancije nigdje nas nebi bilo..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 18:34
Socrates je napisao/la: 23 okt 2020, 18:19 I jos se zalimo da nam otimaju slobodu. :valja
Da se prisjetimo da je Giordano Bruno, izmedju ostalog, spaljen jer je tvrdio da Zemlja nije centar kosmosa.
A mi bi sada da spalimo dr. nauka koji tvrde da virus stvarno postoji i da pomazemo ako drzimo distancu i nosimo maske. :zbunj
0
Until I die!
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 18:38
R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 18:34

A mi bi sada da spalimo dr. nauka koji tvrde da virus stvarno postoji i da pomazemo ako drzimo distancu i nosimo maske. :zbunj
Sta kazu doktori mimo mas medija?
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Arslan_11
Čupavo
Čupavo

R4IN je napisao/la: 23 okt 2020, 18:40
Arslan_11 je napisao/la: 23 okt 2020, 18:38

Sta kazu doktori mimo mas medija?
Drug koristis terminologiju teoreticara. Mani se corava posla.
0
Until I die!
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”