De, ostavi to za temu, evo sad cu otvoriti. Pa cemo malo i o tome.
Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
Re: Vatreno oruzje u samoodbrani?
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Bila je prica za jednog, sad vec pokojnog komsiju, da je u mladosti odrobijao covjeka. kazu, taj lik ispucao u njega okvir iz 6.35, on bio u koznoj bundi, bila zima. kad je ovaj zavrsio, on izvadio TT i u celo ga pogodio, jednim metkom. Ne znam je li tacna prica,... a i ne vjerujem bas, uglavnom, posto kupio po to i prodo
0
Fol je da Niko I ne zna da imaš...sa sobom.. :hadmr je napisao/la: ↑15 aug 2020, 17:36Bila je prica za jednog, sad vec pokojnog komsiju, da je u mladosti odrobijao covjeka. kazu, taj lik ispucao u njega okvir iz 6.35, on bio u koznoj bundi, bila zima. kad je ovaj zavrsio, on izvadio TT i u celo ga pogodio, jednim metkom. Ne znam je li tacna prica,... a i ne vjerujem bas, uglavnom, posto kupio po to i prodo![]()
Moze i 6.35 u celo
1
1
test 
Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
Mislio sam da napravim i anketu sa poznatijim oruzjem koje se koristi za zastitu pa da vidimo koje oruzje ko preferira. Ali ipak, zelim da ovo bude "prava tema", gdje cemo iznositi svoja misljenja ("pro", anti", zasto neko odredjeno oruzje itd.).
Da, slozicu se svima koji kazu, da je situacija na nasim prostorima generalno i relativno sigurna, te time i ne postoji potreba za oruzjem. Ipak, aposlutno sigurno mjesto ne postoji (bar ne ovdje). I zato sam ja veliki zagovornik, da svaki odgovoran gradjanin treba da ima nacina da se zastiti u slucaju "ne daj Boze". Bolje ga imati cijeli zivot a da nikad ne zatreba, nego da nekome zatreba da zastiti sebe ili svoju porodicu, a desi se da nema cime.
Kako god, molio bih vas zaista, da date svoje iskreno misljenje (hvala Bogu, nisam neko ko misli da zna sve, ili vise od drugih), te me zaista zanima zasto ljudi imaju averziju prema oruzju. Ja to zaista zelim da razumijem. Jasno mi je, vecina to vidi kao stvar koja ubija, sto je tacno. Ali, po meni, iako se slazem sa tom konstatacijom, u rukama savjesnog covjeka to je stvar koja ubija nekoga ko zeli da ubije njega ili njegovo dijete, recimo.
Pa eto, volio bih cuti od vas, zaista.
Da, slozicu se svima koji kazu, da je situacija na nasim prostorima generalno i relativno sigurna, te time i ne postoji potreba za oruzjem. Ipak, aposlutno sigurno mjesto ne postoji (bar ne ovdje). I zato sam ja veliki zagovornik, da svaki odgovoran gradjanin treba da ima nacina da se zastiti u slucaju "ne daj Boze". Bolje ga imati cijeli zivot a da nikad ne zatreba, nego da nekome zatreba da zastiti sebe ili svoju porodicu, a desi se da nema cime.
Kako god, molio bih vas zaista, da date svoje iskreno misljenje (hvala Bogu, nisam neko ko misli da zna sve, ili vise od drugih), te me zaista zanima zasto ljudi imaju averziju prema oruzju. Ja to zaista zelim da razumijem. Jasno mi je, vecina to vidi kao stvar koja ubija, sto je tacno. Ali, po meni, iako se slazem sa tom konstatacijom, u rukama savjesnog covjeka to je stvar koja ubija nekoga ko zeli da ubije njega ili njegovo dijete, recimo.
Pa eto, volio bih cuti od vas, zaista.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
A ja znam da je covjek tim pistoljem prije rata, braneci sebe, ubio dvojicu. Nije isao ni dan u zatvor (da, sada je malo drugacije, no to nije tema).Rajvosa je napisao/la: ↑15 aug 2020, 17:43Fol je da Niko I ne zna da imaš...sa sobom.. :hadmr je napisao/la: ↑15 aug 2020, 17:36
Bila je prica za jednog, sad vec pokojnog komsiju, da je u mladosti odrobijao covjeka. kazu, taj lik ispucao u njega okvir iz 6.35, on bio u koznoj bundi, bila zima. kad je ovaj zavrsio, on izvadio TT i u celo ga pogodio, jednim metkom. Ne znam je li tacna prica,... a i ne vjerujem bas, uglavnom, posto kupio po to i prodo![]()
Moze i 6.35 u celo![]()
2
2
Re: Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
Eto, ja iskreno, ako bih se osjećao ugroženim, da mirise na nadolazeći rat, sukobe...
Nabavio bi neku jurisnu pušku ili naški assault rifle
Utoka mi nako
Nabavio bi neku jurisnu pušku ili naški assault rifle
Utoka mi nako
1
1
Legit. Ali ipak, to je neka prirodna reakcija za nas dvojicu.
2
2
(Prenio sam komentare sa ankete jer je tema skoro identicna)
3
3
Znao sam :ha
1
1
Ti ces meni drzati redenik kada budemo u timu sa M84.
0
Ja ću se napušiti u nekom rovu...
1
1
Ozbiljno... Volio sam vidjeti HS2000
Ako može malo o toj u... Tj pištolju...
Čuo sam da je jako popularan bio u podzemlju...
Ako može malo o toj u... Tj pištolju...
Čuo sam da je jako popularan bio u podzemlju...
1
1
Nego da se otvori tema "Da li ste ikada imali problema sa zakonom ?" :ha
3
1
2
2
test 
Rajvosa, ti rece da imas CZ u kalibru 6,35mm? Kazes da su oni pominjani veliki za tvoje ruke. Eh, posto mi zivimo u zemlji gdje je sve naopako, tako je i tu.
Imas daleko boljih alternativa. Npr. prva koju bih ti preporucioje Walther PPS 9mm. Nije mnogo veci (vjerujem ni da je mnogo tezi bez metaka), ali daleko jaca zaustavna moc.
Ali, to ovdje sigurno nema. Ali ono sto ima, jeste Smith&Wesson MP "Shield", 9mm. Malih dimenzija, sjajan obarac (cak bolji i od PPS-a), precizan kao grom... Ima ga kod nas u prodavnicama, nesto preko ili 1000 KM
Imas daleko boljih alternativa. Npr. prva koju bih ti preporucioje Walther PPS 9mm. Nije mnogo veci (vjerujem ni da je mnogo tezi bez metaka), ali daleko jaca zaustavna moc.
Ali, to ovdje sigurno nema. Ali ono sto ima, jeste Smith&Wesson MP "Shield", 9mm. Malih dimenzija, sjajan obarac (cak bolji i od PPS-a), precizan kao grom... Ima ga kod nas u prodavnicama, nesto preko ili 1000 KM
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.