Ali stvarno neznam, koji će mi qurac...
Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
Re: Oruzje - samoodbrana (afinitet - averzija, "pros" - "cons")
Onako bez veze razmišljam, ali doma imam opremu i znanje, da sam sebi napravim nekakav pištolj... 
1
1
Zadnja izmjena: Mehaning, dana/u 15 aug 2020, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste. Sta god da rekao o tom pistolju, cini mi se da bi bilo malo. Dosao je na market "iznenada". Njegove performanse su brzo odjeknule u USA, te zato je to sada "Springfield Armory". ali na pistolju pise "Made in Croatia".
Ispocetka mi je mnogo licio na Glock (kojeg sam u pocetku izbjegavao). Tada sam poceo da ih uporedjujem. HS "ubija" Glock u svakom segmentu. Jedini (ali to je pomalo subjektivan kriterij) mali plus Glock moze dobiti u odnosu na HS , jeste "lower bore axis", sto znaci, da mu pri drzanju, cijev lezi blize ruci, te bi time trebao (u teoriji), da ima manji trzaj. Zasto sam rekao subjektivni? Pa zato sto se u mojoj praksi pokazalo obratno!
Definitivno medju 10 TOP pistolja u svijetu (bar u 9mm), kada se u obzir uzmu performance, cijena i kvalitet.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Raznijeces sebi facu bolan...
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
AhaFatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 18:48 Rajvosa, ti rece da imas CZ u kalibru 6,35mm? Kazes da su oni pominjani veliki za tvoje ruke. Eh, posto mi zivimo u zemlji gdje je sve naopako, tako je i tu.
Imas daleko boljih alternativa. Npr. prva koju bih ti preporucioje Walther PPS 9mm. Nije mnogo veci (vjerujem ni da je mnogo tezi bez metaka), ali daleko jaca zaustavna moc.
Ali, to ovdje sigurno nema. Ali ono sto ima, jeste Smith&Wesson MP "Shield", 9mm. Malih dimenzija, sjajan obarac (cak bolji i od PPS-a), precizan kao grom... Ima ga kod nas u prodavnicama, nesto preko ili 1000 KM
Odlican pistolj, samo stariji...U saku mi stane...
Mislio sam ima godinu-dvije, da ovaj prodam ili zamijenim uz doplatu za nesto novije, ali da nije glomazno...
0
test 
Imam i ja iz Ukrajine i iz Kine
0
test 
svašta...od igle do lokomotive :hohoho :ha
0
test 
Ma ne...
Ja izrađuje strojeve...
Sve je to kako mora biti...
0
Ma jasno. Ali ja sam poznavao jednog starijeg covjeka, koji je imaomasinu za punjenje metaka (sasvim legalno gdje sam zivio). Jedan dan, kao u crtanom filmu, cijev mu se pretvorila u ljiljan. Udaranjem u kapislu se dogadja "eksplozija" baruta, sagorijevanje kako neki misle. Zato, dobro razmisli o celiku koji namjeravas upotrebljavati ( ja bih toplo preporucio molibden, ali, ovo NIJE PRAVNI SAVJET
0
Imao je moj amidza tu masinu za punjenje municije za sacmu...Imao je i detonatorskih kapisla...Prije rata pravili cestu dole u Hercegovini...i ostalo kad su minirali stijene kuda je put prosao...Fatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 19:14Ma jasno. Ali ja sam poznavao jednog starijeg covjeka, koji je imaomasinu za punjenje metaka (sasvim legalno gdje sam zivio). Jedan dan, kao u crtanom filmu, cijev mu se pretvorila u ljiljan. Udaranjem u kapislu se dogadja "eksplozija" baruta, sagorijevanje kako neki misle. Zato, dobro razmisli o celiku koji namjeravas upotrebljavati ( ja bih toplo preporucio molibden, ali, ovo NIJE PRAVNI SAVJET)
0
test 
Mislim da prema nasem zakonu nije dozvoljeno punjenje municije...U Hrvatskoj je dozvoljeno, ali samo sacma...
0
test 
Imas prodavnicu "Danial S". Vrse zamjenu pistolja. Prodaju ne bih preporucio, jer ces sve morati ispocetka, od potvrde o nekaznjavanju, preko ljekarskog, do pregleda oruzja od strane oruzara (nova zafrkancija, bezze, sjednes 2 minute, 20 km i kuci)Rajvosa je napisao/la: ↑15 aug 2020, 19:00AhaFatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 18:48 Rajvosa, ti rece da imas CZ u kalibru 6,35mm? Kazes da su oni pominjani veliki za tvoje ruke. Eh, posto mi zivimo u zemlji gdje je sve naopako, tako je i tu.
Imas daleko boljih alternativa. Npr. prva koju bih ti preporucioje Walther PPS 9mm. Nije mnogo veci (vjerujem ni da je mnogo tezi bez metaka), ali daleko jaca zaustavna moc.
Ali, to ovdje sigurno nema. Ali ono sto ima, jeste Smith&Wesson MP "Shield", 9mm. Malih dimenzija, sjajan obarac (cak bolji i od PPS-a), precizan kao grom... Ima ga kod nas u prodavnicama, nesto preko ili 1000 KM
![]()
Odlican pistolj, samo stariji...U saku mi stane...
Mislio sam ima godinu-dvije, da ovaj prodam ili zamijenim uz doplatu za nesto novije, ali da nije glomazno...
1
1
e dok taj izbusi ima da se napatiFatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 19:14
Ma jasno. Ali ja sam poznavao jednog starijeg covjeka, koji je imaomasinu za punjenje metaka (sasvim legalno gdje sam zivio). Jedan dan, kao u crtanom filmu, cijev mu se pretvorila u ljiljan. Udaranjem u kapislu se dogadja "eksplozija" baruta, sagorijevanje kako neki misle. Zato, dobro razmisli o celiku koji namjeravas upotrebljavati ( ja bih toplo preporucio molibden, ali, ovo NIJE PRAVNI SAVJET)
0
test 
Naprintat ću pištolj... :tadaFatih je napisao/la: ↑15 aug 2020, 19:14Ma jasno. Ali ja sam poznavao jednog starijeg covjeka, koji je imaomasinu za punjenje metaka (sasvim legalno gdje sam zivio). Jedan dan, kao u crtanom filmu, cijev mu se pretvorila u ljiljan. Udaranjem u kapislu se dogadja "eksplozija" baruta, sagorijevanje kako neki misle. Zato, dobro razmisli o celiku koji namjeravas upotrebljavati ( ja bih toplo preporucio molibden, ali, ovo NIJE PRAVNI SAVJET)
1
1
Auuu....Jel ovo provjereno ?
Imam remecenja javnog reda i mira
2
1
1
1
test