United States of America
Re: USA, Donald Trump
Biden govori o jucerasnjoj katastrofi i Trumpu.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Chuck Schumer poziva Trumpov kabinet da ukloni Trumpa. To je pozivanje na 25-i amandman. Ukoliko ne skupe hrabrost;
"If the vice-president and the cabinet refuse to stand up, Congress should reconvene to impeach the president."
"If the vice-president and the cabinet refuse to stand up, Congress should reconvene to impeach the president."
0
Re: Najteži napad na SAD još od 11.septembra
Mene je iznenadilo da su uopšte dozvolili da stvari odu tako daleko... Mislim, nije da dotični i njegove pristalice nisu i ranije pozivali na isto... Razočarana sam reakcijom sigurnosnih službi i svih onih koji su zaduženi za sigurnost..., mislim, pustiti ih onako, u gomili :cudi
Jel samo meni nevjerovatno to što su uopšte dozvolili da dođe do pucnjave i žrtava?!
Trump je samo još više dobio popularnosti, i priliku da glumi moralnog pobjednika, mislim, bukvalno ginu zbog njega :face
I to će visiti nad glavom Bidenu tokom cijelog mandata...
Najmanje što mogu učinniti je iskoristiti dato stanje kako bi u budućnosti spriječili budalu da bude izabran za bilo šta... nekim pravnim putem zabraniti mu da se kandiduje i bavi politikom, ako je to ikako moguće?!
Jel samo meni nevjerovatno to što su uopšte dozvolili da dođe do pucnjave i žrtava?!
Trump je samo još više dobio popularnosti, i priliku da glumi moralnog pobjednika, mislim, bukvalno ginu zbog njega :face
Najmanje što mogu učinniti je iskoristiti dato stanje kako bi u budućnosti spriječili budalu da bude izabran za bilo šta... nekim pravnim putem zabraniti mu da se kandiduje i bavi politikom, ako je to ikako moguće?!
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Naime, procurili su navodno snimci gdje policija pusta demonstrante da udju. O tome ce se sprovesti istraga narednih dana. Kako god, sigurnost je zakazala ondje gdje nije smjela. Dobro osmisljen plan, koji, ako nista dobro spotice demokratsku sliku i sljedeceg predsjednika.Fatih je napisao/la: ↑07 jan 2021, 11:45Nema brige. Svi ce doci na red. Bilo je potrebno da se zavrsi sa ovom "ceremonijom". Jer da nije, to bi izgledalo kao da su ovi zaista nesto postigli. Neki su vec uhapseni, i ostali ce brzo. Ali, sada se mora vidjeti ko ce odgovorati za (najmanje) ubistvo iz nehata, za ova 4 smrtna slucaja. Jer, zakon je takav. Ukoliko neko svojim akcijama, ucini da neko strada u cinjenju krivicnog djela (pa makar to bio i jedan od krivaca), isti ce odgovarati za ubistvo. Ostaje samo da se vidi kome ce se to prikaciti.Sleepy Joe je napisao/la: ↑07 jan 2021, 01:07 Koliko se blago reagovlo na ovu situaciju, prosto nevjerovatno, pustili su ih da se iz Capitola išetaju kao da su krenuli u neku obližnju biblioteku po knjige, umjesto da se krenulo sa masovnim hapšenjem svih učensika koji su se zadeili na licu mjesta.
Ipak, najvise paznje se trentno pridaje tome, ko je odgovoran za postavljanje "pipe" bombi, koje srecom nisu aktvirane.
Nesto ne vjerujem u sprovedbu 25. amandmana. Prije mislim da ce se ici na istek mandata.
Ovo je generaalno gledajuci, relativno mali skup ljudi. Ali, dobro pokazuje da narandzasti ima pristalice i pokazuje da ce ih imati i dalje, ne gusi se dolaskom novog predsjednika citav ovaj kult. Nije uradio nista dobroga, ali jeste uspostavio dobru bazu pristalica i sljedbenika rezima.
Ako i ne bude vise ovakvih ekscesa biti ce sigurno stihijskog djelovanja u naredne cetiri godine. Ovakav egomanijak jednostavno nije u stanju pustiti i odstupiti jednom kada je osjetio ukus vlasti.
Prema nekim analiticarima, nije iskljuceno ni da se na naredne izbore kandiduje i kao nezavisni kandidat, sto bi bio prvi slucaj u historiji USA.
Jer, njegovi sljedbenici su prije svega zagovornici citavog njegovog diskursa, pa tek onda Republikanske stranke, a ima ih dovoljno da se ne okarakterisu kao zanemarivi.
0
Speaker of the House Nancy Pelosi:
"I join the Senate Democratic leader in calling on the vice president to remove this president by immediately invoking the 25th amendment. If the vice president and cabinet do not act, the Congress may be prepared to move forward with impeachment."
"I join the Senate Democratic leader in calling on the vice president to remove this president by immediately invoking the 25th amendment. If the vice president and cabinet do not act, the Congress may be prepared to move forward with impeachment."
1
1
Ma treba mu nasuti drogu u sok.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Zato i trebaju ići do kraja sa svim raspoloživim sredstvima, prvo da ga trajno maknu iz politike, a poslije i optuže, i osude za njegove postupke...i opet neće tek tako nestati taj pokret, ali barem obezglavljen na neki period, i jasna poruka eventualnim nasljednicima...jer ne sumnjam, da će se ubrzo naći netko da to preuzme, jer kako si rekao, nisu zanemarivi.Xeno je napisao/la: ↑07 jan 2021, 20:20Naime, procurili su navodno snimci gdje policija pusta demonstrante da udju. O tome ce se sprovesti istraga narednih dana. Kako god, sigurnost je zakazala ondje gdje nije smjela. Dobro osmisljen plan, koji, ako nista dobro spotice demokratsku sliku i sljedeceg predsjednika.Fatih je napisao/la: ↑07 jan 2021, 11:45
Nema brige. Svi ce doci na red. Bilo je potrebno da se zavrsi sa ovom "ceremonijom". Jer da nije, to bi izgledalo kao da su ovi zaista nesto postigli. Neki su vec uhapseni, i ostali ce brzo. Ali, sada se mora vidjeti ko ce odgovorati za (najmanje) ubistvo iz nehata, za ova 4 smrtna slucaja. Jer, zakon je takav. Ukoliko neko svojim akcijama, ucini da neko strada u cinjenju krivicnog djela (pa makar to bio i jedan od krivaca), isti ce odgovarati za ubistvo. Ostaje samo da se vidi kome ce se to prikaciti.
Ipak, najvise paznje se trentno pridaje tome, ko je odgovoran za postavljanje "pipe" bombi, koje srecom nisu aktvirane.
Nesto ne vjerujem u sprovedbu 25. amandmana. Prije mislim da ce se ici na istek mandata.
Ovo je generaalno gledajuci, relativno mali skup ljudi. Ali, dobro pokazuje da narandzasti ima pristalice i pokazuje da ce ih imati i dalje, ne gusi se dolaskom novog predsjednika citav ovaj kult. Nije uradio nista dobroga, ali jeste uspostavio dobru bazu pristalica i sljedbenika rezima.
Ako i ne bude vise ovakvih ekscesa biti ce sigurno stihijskog djelovanja u naredne cetiri godine. Ovakav egomanijak jednostavno nije u stanju pustiti i odstupiti jednom kada je osjetio ukus vlasti.
Prema nekim analiticarima, nije iskljuceno ni da se na naredne izbore kandiduje i kao nezavisni kandidat, sto bi bio prvi slucaj u historiji USA.
Jer, njegovi sljedbenici su prije svega zagovornici citavog njegovog diskursa, pa tek onda Republikanske stranke, a ima ih dovoljno da se ne okarakterisu kao zanemarivi.
1
1
Ovakvi pokreti su postojali i postojace.
Trump ih je samo doveo u mainstream politiku, I cetiri godine aktivno, na podrsci tog pokreta, urusavao sve americke institucije i ustavni poredak drzave.
Juce je kulminiralo otvorenim pozivom za napad na Kongres. Danas, mnogi republikanci se slazu da mora snositi posljedice za to. Njegov kabinet aktivno raspravlja sta da se uradi, iskkjucujuci njega samog iz bilo kakve konverzacije. On je danas usamljen covjek.
Mnogi ljudi iz njegove administracije podnose ili razmisljaju o podnosenju ostavke, jer ono sto se juce desilo ih cini saucesnicima u aktivnom pokusaju drzavnog udara.
Trump ih je samo doveo u mainstream politiku, I cetiri godine aktivno, na podrsci tog pokreta, urusavao sve americke institucije i ustavni poredak drzave.
Juce je kulminiralo otvorenim pozivom za napad na Kongres. Danas, mnogi republikanci se slazu da mora snositi posljedice za to. Njegov kabinet aktivno raspravlja sta da se uradi, iskkjucujuci njega samog iz bilo kakve konverzacije. On je danas usamljen covjek.
Mnogi ljudi iz njegove administracije podnose ili razmisljaju o podnosenju ostavke, jer ono sto se juce desilo ih cini saucesnicima u aktivnom pokusaju drzavnog udara.
1
1
Ljudi generalno imaju prenapuhano misljenje o americi..
1
1
ALPHA ET OMEGA
Manijak nece odustati. Cak i u onom obracanju, kad je pozivao protestante da odstupe i povuku se, nije mogao zavrsiti izlaganje, a da suptilno ne provuce potkradenost, samo dodatno potpaljujuci masu u njihovim glavama.Dina je napisao/la: ↑07 jan 2021, 20:12 Mene je iznenadilo da su uopšte dozvolili da stvari odu tako daleko... Mislim, nije da dotični i njegove pristalice nisu i ranije pozivali na isto... Razočarana sam reakcijom sigurnosnih službi i svih onih koji su zaduženi za sigurnost..., mislim, pustiti ih onako, u gomili :cudi
1
1
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Jel ovako
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Ma ameriku vode bankarski sinovi..
a sve ostalo su marionete za sire mase...
0
ALPHA ET OMEGA
Ja bjezim od ovih na ulici,necu se brukati.Ko ce znati sta ce pitati
0
"
Teroristu predsjednika je neko dobro isamarao, da barem procita ovo. Svi smo vidjeli sto smo vidjeli.
Njegove lazi na stranu. Samo budala moze povjerovati da je on iskren ovdje i da ovo radi zbog nekog kajanja. Jedan policajac je podlegao od rana zadobijenih tokom napada. Ovo sve je sad mnogo ozbiljnije.
Teroristu predsjednika je neko dobro isamarao, da barem procita ovo. Svi smo vidjeli sto smo vidjeli.
Njegove lazi na stranu. Samo budala moze povjerovati da je on iskren ovdje i da ovo radi zbog nekog kajanja. Jedan policajac je podlegao od rana zadobijenih tokom napada. Ovo sve je sad mnogo ozbiljnije.
1
1
Trump je odradio svoj dio posla, ostalo je lako.
U pobjedu nad trumpizmom najvise vjeruju oni koji znaju da je to nemoguce…LGBT populacija, Afroamerikanci, Latino i Azijski Amerikanci, zene mladje od 30 godina, i emigracijski sluzbenik iz Kanade.
U pobjedu nad trumpizmom najvise vjeruju oni koji znaju da je to nemoguce…LGBT populacija, Afroamerikanci, Latino i Azijski Amerikanci, zene mladje od 30 godina, i emigracijski sluzbenik iz Kanade.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Pa dobro..
Svatko po svom, i to je demokracija... Nije da će trumpizam samo nestati
Svatko po svom, i to je demokracija... Nije da će trumpizam samo nestati
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Koga da sad pošaljemo, da ih izbombardira, kako bi vratio demokraciju...Socrates je napisao/la: ↑08 jan 2021, 03:05 "
0