United States of America

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Re: USA, Donald Trump

Post Postao/la Socrates »

Biden govori o jucerasnjoj katastrofi i Trumpu.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

Chuck Schumer poziva Trumpov kabinet da ukloni Trumpa. To je pozivanje na 25-i amandman. Ukoliko ne skupe hrabrost;

"If the vice-president and the cabinet refuse to stand up, Congress should reconvene to impeach the president."
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Re: Najteži napad na SAD još od 11.septembra

Post Postao/la Dina »

Mene je iznenadilo da su uopšte dozvolili da stvari odu tako daleko... Mislim, nije da dotični i njegove pristalice nisu i ranije pozivali na isto... Razočarana sam reakcijom sigurnosnih službi i svih onih koji su zaduženi za sigurnost..., mislim, pustiti ih onako, u gomili :cudi
Jel samo meni nevjerovatno to što su uopšte dozvolili da dođe do pucnjave i žrtava?!

Trump je samo još više dobio popularnosti, i priliku da glumi moralnog pobjednika, mislim, bukvalno ginu zbog njega :face
I to će visiti nad glavom Bidenu tokom cijelog mandata...

Najmanje što mogu učinniti je iskoristiti dato stanje kako bi u budućnosti spriječili budalu da bude izabran za bilo šta... nekim pravnim putem zabraniti mu da se kandiduje i bavi politikom, ako je to ikako moguće?!
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Fatih je napisao/la: 07 jan 2021, 11:45
Sleepy Joe je napisao/la: 07 jan 2021, 01:07 Koliko se blago reagovlo na ovu situaciju, prosto nevjerovatno, pustili su ih da se iz Capitola išetaju kao da su krenuli u neku obližnju biblioteku po knjige, umjesto da se krenulo sa masovnim hapšenjem svih učensika koji su se zadeili na licu mjesta.
Nema brige. Svi ce doci na red. Bilo je potrebno da se zavrsi sa ovom "ceremonijom". Jer da nije, to bi izgledalo kao da su ovi zaista nesto postigli. Neki su vec uhapseni, i ostali ce brzo. Ali, sada se mora vidjeti ko ce odgovorati za (najmanje) ubistvo iz nehata, za ova 4 smrtna slucaja. Jer, zakon je takav. Ukoliko neko svojim akcijama, ucini da neko strada u cinjenju krivicnog djela (pa makar to bio i jedan od krivaca), isti ce odgovarati za ubistvo. Ostaje samo da se vidi kome ce se to prikaciti.

Ipak, najvise paznje se trentno pridaje tome, ko je odgovoran za postavljanje "pipe" bombi, koje srecom nisu aktvirane.
Naime, procurili su navodno snimci gdje policija pusta demonstrante da udju. O tome ce se sprovesti istraga narednih dana. Kako god, sigurnost je zakazala ondje gdje nije smjela. Dobro osmisljen plan, koji, ako nista dobro spotice demokratsku sliku i sljedeceg predsjednika.
Nesto ne vjerujem u sprovedbu 25. amandmana. Prije mislim da ce se ici na istek mandata.

Ovo je generaalno gledajuci, relativno mali skup ljudi. Ali, dobro pokazuje da narandzasti ima pristalice i pokazuje da ce ih imati i dalje, ne gusi se dolaskom novog predsjednika citav ovaj kult. Nije uradio nista dobroga, ali jeste uspostavio dobru bazu pristalica i sljedbenika rezima.

Ako i ne bude vise ovakvih ekscesa biti ce sigurno stihijskog djelovanja u naredne cetiri godine. Ovakav egomanijak jednostavno nije u stanju pustiti i odstupiti jednom kada je osjetio ukus vlasti.

Prema nekim analiticarima, nije iskljuceno ni da se na naredne izbore kandiduje i kao nezavisni kandidat, sto bi bio prvi slucaj u historiji USA.
Jer, njegovi sljedbenici su prije svega zagovornici citavog njegovog diskursa, pa tek onda Republikanske stranke, a ima ih dovoljno da se ne okarakterisu kao zanemarivi.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Speaker of the House Nancy Pelosi:

"I join the Senate Democratic leader in calling on the vice president to remove this president by immediately invoking the 25th amendment. If the vice president and cabinet do not act, the Congress may be prepared to move forward with impeachment."
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Ma treba mu nasuti drogu u sok.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Xeno je napisao/la: 07 jan 2021, 20:20
Fatih je napisao/la: 07 jan 2021, 11:45

Nema brige. Svi ce doci na red. Bilo je potrebno da se zavrsi sa ovom "ceremonijom". Jer da nije, to bi izgledalo kao da su ovi zaista nesto postigli. Neki su vec uhapseni, i ostali ce brzo. Ali, sada se mora vidjeti ko ce odgovorati za (najmanje) ubistvo iz nehata, za ova 4 smrtna slucaja. Jer, zakon je takav. Ukoliko neko svojim akcijama, ucini da neko strada u cinjenju krivicnog djela (pa makar to bio i jedan od krivaca), isti ce odgovarati za ubistvo. Ostaje samo da se vidi kome ce se to prikaciti.

Ipak, najvise paznje se trentno pridaje tome, ko je odgovoran za postavljanje "pipe" bombi, koje srecom nisu aktvirane.
Naime, procurili su navodno snimci gdje policija pusta demonstrante da udju. O tome ce se sprovesti istraga narednih dana. Kako god, sigurnost je zakazala ondje gdje nije smjela. Dobro osmisljen plan, koji, ako nista dobro spotice demokratsku sliku i sljedeceg predsjednika.
Nesto ne vjerujem u sprovedbu 25. amandmana. Prije mislim da ce se ici na istek mandata.

Ovo je generaalno gledajuci, relativno mali skup ljudi. Ali, dobro pokazuje da narandzasti ima pristalice i pokazuje da ce ih imati i dalje, ne gusi se dolaskom novog predsjednika citav ovaj kult. Nije uradio nista dobroga, ali jeste uspostavio dobru bazu pristalica i sljedbenika rezima.

Ako i ne bude vise ovakvih ekscesa biti ce sigurno stihijskog djelovanja u naredne cetiri godine. Ovakav egomanijak jednostavno nije u stanju pustiti i odstupiti jednom kada je osjetio ukus vlasti.

Prema nekim analiticarima, nije iskljuceno ni da se na naredne izbore kandiduje i kao nezavisni kandidat, sto bi bio prvi slucaj u historiji USA.
Jer, njegovi sljedbenici su prije svega zagovornici citavog njegovog diskursa, pa tek onda Republikanske stranke, a ima ih dovoljno da se ne okarakterisu kao zanemarivi.
Zato i trebaju ići do kraja sa svim raspoloživim sredstvima, prvo da ga trajno maknu iz politike, a poslije i optuže, i osude za njegove postupke...i opet neće tek tako nestati taj pokret, ali barem obezglavljen na neki period, i jasna poruka eventualnim nasljednicima...jer ne sumnjam, da će se ubrzo naći netko da to preuzme, jer kako si rekao, nisu zanemarivi.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ovakvi pokreti su postojali i postojace.

Trump ih je samo doveo u mainstream politiku, I cetiri godine aktivno, na podrsci tog pokreta, urusavao sve americke institucije i ustavni poredak drzave.

Juce je kulminiralo otvorenim pozivom za napad na Kongres. Danas, mnogi republikanci se slazu da mora snositi posljedice za to. Njegov kabinet aktivno raspravlja sta da se uradi, iskkjucujuci njega samog iz bilo kakve konverzacije. On je danas usamljen covjek.

Mnogi ljudi iz njegove administracije podnose ili razmisljaju o podnosenju ostavke, jer ono sto se juce desilo ih cini saucesnicima u aktivnom pokusaju drzavnog udara.
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Ljudi generalno imaju prenapuhano misljenje o americi..
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Dina je napisao/la: 07 jan 2021, 20:12 Mene je iznenadilo da su uopšte dozvolili da stvari odu tako daleko... Mislim, nije da dotični i njegove pristalice nisu i ranije pozivali na isto... Razočarana sam reakcijom sigurnosnih službi i svih onih koji su zaduženi za sigurnost..., mislim, pustiti ih onako, u gomili :cudi
Jel samo meni nevjerovatno to što su uopšte dozvolili da dođe do pucnjave i žrtava?!

Trump je samo još više dobio popularnosti, i priliku da glumi moralnog pobjednika, mislim, bukvalno ginu zbog njega :face
I to će visiti nad glavom Bidenu tokom cijelog mandata...

Najmanje što mogu učinniti je iskoristiti dato stanje kako bi u budućnosti spriječili budalu da bude izabran za bilo šta... nekim pravnim putem zabraniti mu da se kandiduje i bavi politikom, ako je to ikako moguće?!
Manijak nece odustati. Cak i u onom obracanju, kad je pozivao protestante da odstupe i povuku se, nije mogao zavrsiti izlaganje, a da suptilno ne provuce potkradenost, samo dodatno potpaljujuci masu u njihovim glavama.
1
1 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Post Postao/la Moonlight »

R4IN je napisao/la: 07 jan 2021, 21:19 Ljudi generalno imaju prenapuhano misljenje o americi..
Jel ovako :keke

0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Moonlight je napisao/la: 07 jan 2021, 22:10
R4IN je napisao/la: 07 jan 2021, 21:19 Ljudi generalno imaju prenapuhano misljenje o americi..

Ma ameriku vode bankarski sinovi..
a sve ostalo su marionete za sire mase...
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Moonlight je napisao/la: 07 jan 2021, 22:10

Ja bjezim od ovih na ulici,necu se brukati.Ko ce znati sta ce pitati :d
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

"

Teroristu predsjednika je neko dobro isamarao, da barem procita ovo. Svi smo vidjeli sto smo vidjeli.

Njegove lazi na stranu. Samo budala moze povjerovati da je on iskren ovdje i da ovo radi zbog nekog kajanja. Jedan policajac je podlegao od rana zadobijenih tokom napada. Ovo sve je sad mnogo ozbiljnije.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Trump je odradio svoj dio posla, ostalo je lako.

U pobjedu nad trumpizmom najvise vjeruju oni koji znaju da je to nemoguce…LGBT populacija, Afroamerikanci, Latino i Azijski Amerikanci, zene mladje od 30 godina, i emigracijski sluzbenik iz Kanade.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Pa dobro..
Svatko po svom, i to je demokracija... Nije da će trumpizam samo nestati
9786001.jpg
ekNpAS9.jpg
fat-woman-1999-shutterstock-editorial-308827i.jpg
images (3) (3).jpeg
3612.jpg
3
3 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mehaning
Proleter
Reactions: 6510

Post Postao/la Mehaning »

Socrates je napisao/la: 08 jan 2021, 03:05 "

Teroristu predsjednika je neko dobro isamarao, da barem procita ovo. Svi smo vidjeli sto smo vidjeli.

Njegove lazi na stranu. Samo budala moze povjerovati da je on iskren ovdje i da ovo radi zbog nekog kajanja. Jedan policajac je podlegao od rana zadobijenih tokom napada. Ovo sve je sad mnogo ozbiljnije.
Koga da sad pošaljemo, da ih izbombardira, kako bi vratio demokraciju... :ovaj
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”