Bravoooooooo
Pusenje , najrasprostranjenija ovisnost
Re: Pusenje , najrasprostranjenija ovisnost
"Oko 95% umrlih od raka pluća bili su pušači." Kaze dr mr. Ankica Džono-Boban, dr. med., spec. javnog zdravstva
0
ZATOMITE ŽELJU ZA PUŠENJEM
1. Popijte čašu vode ili voćnog soka.
2. Udahnite duboko pet puta (polagano).
3. Prošetajte.
4. Primijenite vježbe opuštanja.
5. Brojite unazad, počevši od 100.
6. Prihvatite se nekog zanimljivog hobija.
7. Operite zube pastom od peperminta.
8. Tuširajte se naizmjence toplom i hladnom vodom.
9. Grickajte mrkvu ili celer.
10. Grickajte koštice suncokreta ili buće.
11. Poslužite se gumom za žvakanje (bez šećera).
12. Nazovite prijatelja da Vam pomogne.
13. Popijte šalicu mlijeka.
14. Ponovite odluku: "Želim se osloboditi pušenja!"
15. Pogledajte na sat i odgodite uzimanje cigarete najmanje za jednu minutu zatim još jednu minutu, pa još jednu minutu... i tako najmanje pet minuta
3. Prošetajte.
15. Pogledajte na sat i odgodite uzimanje cigarete najmanje za jednu minutu zatim još jednu minutu, pa još jednu minutu... i tako najmanje pet minuta
0
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Bjezi ba doktorice, lakse zapalitIskra je napisao/la: ↑14 jan 2021, 20:46 ZATOMITE ŽELJU ZA PUŠENJEM
3. Prošetajte.
5
5
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Moji ujak i ujna su godinama bili strastveni pušači. Oboje. Jednom prije 5/6 godina preračunali su izdatke, te skontali koliko mjesečno bace tako novca.
I odlučili da u srednjim pedesetim (nakon 25/30 godina)promjene navike. Od tada više ujna nikad nije zapalila. Ujak za Novu Godinu uz čašicu više jeste. Ali taj dan i mjesecima ne. Kad Ode na sastanak u vatrogasno drustvo opet ponekad..Ali ne vise od jednom mjesecno.
No u kući im se ne puši. Sad su u penziji. Našli su razonodu u voznji bicikla i setnjama. Drago mi je da su uspjeli.
Znači Samo volja.
Ja nikad nisam imala volju. Nekako mi i nakon izlaska prije (zabrane) sopstvena kosa po dolasku kuci je znala imati taj odvratan miris. Prala bi ju bukvalno pred jutro. Nisam mogla zaspati. I Hvala Bogu da nisam usvojila nikad tu naviku.
I odlučili da u srednjim pedesetim (nakon 25/30 godina)promjene navike. Od tada više ujna nikad nije zapalila. Ujak za Novu Godinu uz čašicu više jeste. Ali taj dan i mjesecima ne. Kad Ode na sastanak u vatrogasno drustvo opet ponekad..Ali ne vise od jednom mjesecno.
No u kući im se ne puši. Sad su u penziji. Našli su razonodu u voznji bicikla i setnjama. Drago mi je da su uspjeli.
Znači Samo volja.
Ja nikad nisam imala volju. Nekako mi i nakon izlaska prije (zabrane) sopstvena kosa po dolasku kuci je znala imati taj odvratan miris. Prala bi ju bukvalno pred jutro. Nisam mogla zaspati. I Hvala Bogu da nisam usvojila nikad tu naviku.
2
2
A sad adio 
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
Samo da naglasim, ne vjerujte o mitovima da ćete imati više para kad prestanete pušiti....ako se vodite tom računicom nikad nećete prestati pušiti.
Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušio
uglavnom te pare odu negdje drugo niko ne zna kako.
Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti
Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušio
Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti
0
Pa ovdje u AT su cigarete skuplje. Ujak je recimo preracunao da bi im jedno manje auto za ujnu bilo super. I uzeli su joj ga, Tako da je sad neovisna za kupovine i odlaske rodbini i prijateljicama.pink floydd je napisao/la: ↑14 jan 2021, 23:41 Samo da naglasim, ne vjerujte o mitovima da ćete imati više para kad prestanete pušiti....ako se vodite tom računicom nikad nećete prestati pušiti.
Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušiouglavnom te pare odu negdje drugo niko ne zna kako.
Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti![]()
On inače ima dzipa, i zeni je to smorno bilo voziti i parkirati. Pogotovo u gradu.
Znaci ujna je dobila nagradu. Nista luksuzno, Ali za njene potrebe Odlicno.
0
A sad adio 
Moze zemo,tako sam ja napravio drugi racun i svaki mjesec mi prebacivalo po 100 KM,nakon par godina se skupila lijepa cifra.pink floydd je napisao/la: ↑14 jan 2021, 23:41 Samo da naglasim, ne vjerujte o mitovima da ćete imati više para kad prestanete pušiti....ako se vodite tom računicom nikad nećete prestati pušiti.
Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušiouglavnom te pare odu negdje drugo niko ne zna kako.
Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti![]()
2
2
Kutija cigara (ono jedno pakovanje od 20) u Australiji kosta oko 44 KM

1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
ja sam ovdje jednom naso kokajin za 40 maraka. poslije sam skonto da mi je frajer prodo ostruganu fasadu ☹
2
2
1811
25 pack of Marlboro Gold cigarettes will cost $48.50(60.71 KM)
0
Hani hajmo im prodavati sandzacki malboro.. u pola cjene.. ariel ce svercati..
1
1
ALPHA ET OMEGA
- hani_jong_un
- Pjur seks

- hani_jong_un
- Pjur seks

meni je amidza lezo zbog cigara i to malo falilo da i mene uhvate. bijo ja s njim u kamionu kad je vozio zadnju turu i vracamo se mi ka kosovu po novu turu a mene zove stari kaze izadji u rasku, pokupicu te ja moramo nesto do tutina, i ne odem s amidzom po sljedecu turu. navece zove amidza, uhapsili ga 
2
2
1811
Taj ti amidza vise po zatvoru nego kuci..Hannibal je napisao/la: ↑15 jan 2021, 00:58 meni je amidza lezo zbog cigara i to malo falilo da i mene uhvate. bijo ja s njim u kamionu kad je vozio zadnju turu i vracamo se mi ka kosovu po novu turu a mene zove stari kaze izadji u rasku, pokupicu te ja moramo nesto do tutina, i ne odem s amidzom po sljedecu turu. navece zove amidza, uhapsili ga![]()
Jel mu neobicno kad dodje kuci..
2
2
ALPHA ET OMEGA