United States of America

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Re: USA, Donald Trump

Post Postao/la Socrates »

New York City will terminate business contracts with President Donald Trump after last week’s insurrection at the U.S. Capitol, Mayor Bill de Blasio announced Wednesday.

“I’m here to announce that the city of New York is severing all contracts with the Trump Organization,” de Blasio said in an interview on MSNBC.
Ovo je samo jedna od mnogih posljedica po Trumpa. Kad te se golferi odreknu, jeb'o si jeza u ledja.

Bill Belichick odbio Presidential Medal of Freedom.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10052

Post Postao/la WhiskeyPete »

I Dojč banka traži raskid partnerstva sa njegovom organizacijom koja im je dužna 280 m dolara.

Losing BIG.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Iako mu je zabranjen pristup Twitteru, Trump je video obraćanja ipak uspio objaviti na toj društvenoj mreži i to na profilu Bijele kuće 🔻 🔻
Probio se lik. Lol

A gardisti spavaju na podovima, zbog jake kiše. I njegove bolesti da digne dio budala na noge i ugrozi ustavotvorni poredak.
1
1 slika
A sad adio :sara
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Olimpijac, i osvajač 2 zlatne medalje Klete Keller optužen za (navodno) sudjelovanje u neredima u Capitolu.
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: Najteži napad na SAD još od 11.septembra

Post Postao/la Fatih »

R4IN je napisao/la: 13 jan 2021, 21:36
Fatih je napisao/la: 13 jan 2021, 14:35

Neki podrzaju. Ali, kakve to ima veze? I u BiH je pocinjen genocid, pa ga mnogi i danas podrzaju. Ali, ovo je USA, nije ovo BiH bolan... Zna se kojim putem se izrazava svoje nezadovoljstvo. Ovo nije taj put. Usput receno, ja sam u USA registrovan kao Demokrata, ali, podrzavam 2. amandman. Ipak, ovo je obicna zloupotreba istog, te i krsenje zakona D.C-a.

Ali, od Trumpovih pristalica nije ni za ocekivati da razumiju i znaju odvojiti 2. amandman i regulacije na raznim nivoima vlasti.
Ipak porediti genocid i proteste nezadovoljnih ljudi sa vlastima malo previse...

Nikad ne znas u kojem ce smjeru ici protesti, vidjeli smo zadnji put u francuskoj sta se desilo..
Pripremljeno je sve za svaku mogucu vrstu scenarija. I, znas vrlo dobro da nisam "poredio" genocid i ovo, ovako kako si ti jednostavno zamislio. Francuska je druga prica. Ovdje pricamo o Americi. Evo, neka sada krenu da prodju preko dozvoljene zone, pa ces vidjeti razliku.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Ako krenu pucati na protestante jos ce gore napraviti samo, jos ce vise ljudi izaci..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Atomic je napisao/la: 13 jan 2021, 21:49 Ameri su laki na obaracu,kad je bilo ono paljenje u Tuzli mislio sam da ce policija pucati,ali nisu.
Ovi hoce.
U Americi na obaracu, a kod nas na pendrecima. Moj drug u Tz se vracao od cure pjeske a kako je bilo hladno, duks preko glave i imao ruksak. Sacekali ga tamo na Sjenjaku, blizu Jupiterove zgrade.
U b i l i p u r u u nj e m u.
Reko eto prika, sad Molotljev koktel i na zgradu zvekni, bar sad imas razlog.
Par godina kasnije, lik u Njemackoj.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Fatih je napisao/la: 13 jan 2021, 14:35
R4IN je napisao/la: 13 jan 2021, 14:25

Pa jel narod podrzava ove protestante?
Neki podrzaju. Ali, kakve to ima veze? I u BiH je pocinjen genocid, pa ga mnogi i danas podrzaju. Ali, ovo je USA, nije ovo BiH bolan... Zna se kojim putem se izrazava svoje nezadovoljstvo. Ovo nije taj put. Usput receno, ja sam u USA registrovan kao Demokrata, ali, podrzavam 2. amandman. Ipak, ovo je obicna zloupotreba istog, te i krsenje zakona D.C-a.

Ali, od Trumpovih pristalica nije ni za ocekivati da razumiju i znaju odvojiti 2. amandman i regulacije na raznim nivoima vlasti.
White trash u Bosni, white trash u USA - razlike nema.
2
2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Ommadawn je napisao/la: 14 jan 2021, 14:05
Atomic je napisao/la: 13 jan 2021, 21:49 Ameri su laki na obaracu,kad je bilo ono paljenje u Tuzli mislio sam da ce policija pucati,ali nisu.
Ovi hoce.
U Americi na obaracu, a kod nas na pendrecima. Moj drug u Tz se vracao od cure pjeske a kako je bilo hladno, duks preko glave i imao ruksak. Sacekali ga tamo na Sjenjaku, blizu Jupiterove zgrade.
U b i l i p u r u u nj e m u.
Reko eto prika, sad Molotljev koktel i na zgradu zvekni, bar sad imas razlog.
Par godina kasnije, lik u Njemackoj.
Daleko je nasa policija od idealnog,to ne znaci da bi ih mlatio.Dobro je i uradio,bolje otici odavde nego se hvatat s njima u kostac.
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Socrates je napisao/la: 12 jan 2021, 00:16 Ne bih sad da ponavljam milion puta ponovljene stvari. Ameri su prepustili Evropi da rjesava BIH, jer su Evropljani sami to insistirali.

Za rat koji se desio, sa takvim odnosom snaga i evropskom sutnjom, najvise mozete kriviti Tita i komuniste koji su od Bosnjaka napravili narod bez identiteta, bez medjunarodnog glasa, bez snazne dijaspore, bez ikakve moci i glasa u toj drzavi, Evropi i svijetu.

A vidim, na drugoj temi ga hvalite.
Ne bih ni ja da se ponavljam ali da ponovim da Tita nije bilo Bosna bi nestala poslije WW2 jer su tako htjeli srpski nacionalisti, odnosno cetnici koji su presli u partizane.
Malo se bolje informisi o razlozima odrzavanja ZAVNOBiH-a ...

A za ostalo smo sami krivi, previse smo postali jugoslavenima a manje bosancima, zaboravili vlastitu istoriju a i sad nas hodze uce da nema istorije prije osmanlija i zato smo krvavo platili ...
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

Buki je napisao/la: 15 jan 2021, 03:14
Socrates je napisao/la: 12 jan 2021, 00:16 Ne bih sad da ponavljam milion puta ponovljene stvari. Ameri su prepustili Evropi da rjesava BIH, jer su Evropljani sami to insistirali.

Za rat koji se desio, sa takvim odnosom snaga i evropskom sutnjom, najvise mozete kriviti Tita i komuniste koji su od Bosnjaka napravili narod bez identiteta, bez medjunarodnog glasa, bez snazne dijaspore, bez ikakve moci i glasa u toj drzavi, Evropi i svijetu.

A vidim, na drugoj temi ga hvalite.
Ne bih ni ja da se ponavljam ali da ponovim da Tita nije bilo Bosna bi nestala poslije WW2 jer su tako htjeli srpski nacionalisti, odnosno cetnici koji su presli u partizane.
Malo se bolje informisi o razlozima odrzavanja ZAVNOBiH-a ...

A za ostalo smo sami krivi, previse smo postali jugoslavenima a manje bosancima, zaboravili vlastitu istoriju a i sad nas hodze uce da nema istorije prije osmanlija i zato smo krvavo platili ...
Tito nije uradio nista da te cetnike ukloni. Vratili se devedesetih. Dakle, samo je odlozio njihov plan. Da sad ne spominjem da je osvjedocene ratne zlocince preveo na svoju stranu, nije ih kaznio, i cak ih pustio da postanu bitan faktor u poslijeratnoj Bosni i Jugoslaviji.

A imao je manje-vise apsolutnu vlast. Mogao je raditi na promociji bosnjackog naroda, ozbiljno raditi na nacionalnim problemima, i u BIH i u Jugoslaviji. Ako kazes da nije mogao zbog srpskih nacionalista, onda ustvari potvrdjujes moj argument.

Uostalom, ugusio je liberalnu struju u Srbiji 70-tih i time direktno bio kriv za kasniji dolazak Milosevica na vlast. Zbog cega? Samo zato sto je bio apsolutno nezainteresiran za sve poslije njegove smrti. Takvu drzavu moze napraviti svaki idiot. "Kad ja umrem, onda vi to rjesavajte" A svu vlast i moc stavio u ruke onih kojima opstanak BIH nije bio vazan.

Kao sto se vidjelo devededetih, problem koji ne rijesis nece se rijesiti sam od sebe.
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Socrates je napisao/la: 15 jan 2021, 03:28
Tito nije uradio nista ...
Ma jebat' ga, uopce mi se ne razglaba o njemu. Jest' mog'o - nije mog'o ... trebao ovo trebao ono, davno umro, davno bilo, posljedice znamo, daj da sta smislimo kako dalje da ne ponavljamo greske. A opet ih ponavljamo ... :malagani
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Mi smo dozvolili da nam svakakva g...na oko nas kradu vlastitu istoriju ... mi smo dozvolili da nas vode nepismeni, mi smo dozvolili da nam je draze kad padne uspjesan covjek nego vlastiti, a kamoli tudji uspjeh. Mi se moramo mijenjati.
Samo se budale mogu odreci svoje srednjovijekovne istorije koja je korijen nacionalnog identiteta, a to nas upravo hodzice uce, a taj nauk im je poturen od komunista u sklopu dobro osmisljene velikosrpske ideje o preuzimanju bosanskih teritorija putem zatiranja i negiranja bosnjastva kao nacije. Preuzmi bosansku istoriju, a bosance nauci da nikad nisu postojali, da su nekakav ostatak od osmanlija. A polupismenim hodzama drago srat o izmisljenoj muslimanskoj naciji, nit' znaju o cemu pricaju ... a i hrvati samo uskocili, prekopirali pa odjednom Tvrtko posta hrvat, sve brojanicu nije pust'o iz ruke i slicne gluposti ... a mi sutimo osim par bosnjackih i srecom pra hrvatskih i srpskih nezavisnih istoricara kojima je ipak istina profesionalna opredjeljenost. Mi se moramo mijenjati ...

Nije tema al' j... ga ... :zbunj
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Buki je napisao/la: 15 jan 2021, 08:23 Mi smo dozvolili da nam svakakva g...na oko nas kradu vlastitu istoriju ... mi smo dozvolili da nas vode nepismeni, mi smo dozvolili da nam je draze kad padne uspjesan covjek nego vlastiti, a kamoli tudji uspjeh. Mi se moramo mijenjati.
Samo se budale mogu odreci svoje srednjovijekovne istorije koja je korijen nacionalnog identiteta, a to nas upravo hodzice uce, a taj nauk im je poturen od komunista u sklopu dobro osmisljene velikosrpske ideje o preuzimanju bosanskih teritorija putem zatiranja i negiranja bosnjastva kao nacije. Preuzmi bosansku istoriju, a bosance nauci da nikad nisu postojali, da su nekakav ostatak od osmanlija. A polupismenim hodzama drago srat o izmisljenoj muslimanskoj naciji, nit' znaju o cemu pricaju ... a i hrvati samo uskocili, prekopirali pa odjednom Tvrtko posta hrvat, sve brojanicu nije pust'o iz ruke i slicne gluposti ... a mi sutimo osim par bosnjackih i srecom pra hrvatskih i srpskih nezavisnih istoricara kojima je ipak istina profesionalna opredjeljenost. Mi se moramo mijenjati ...

Nije tema al' j... ga ... :zbunj
Klopka religija-nacija.
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Sleepy Joe je napisao/la: 14 jan 2021, 06:34 Olimpijac, i osvajač 2 zlatne medalje Klete Keller optužen za (navodno) sudjelovanje u neredima u Capitolu.
Pa dobro...sportaši često, i nisu nešto bistri suviše...
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 15 jan 2021, 16:18
Sleepy Joe je napisao/la: 14 jan 2021, 06:34 Olimpijac, i osvajač 2 zlatne medalje Klete Keller optužen za (navodno) sudjelovanje u neredima u Capitolu.
Pa dobro...sportaši često, i nisu nešto bistri suviše...
Da... Gore ti je kad par policajaca, sa Capitol Hill-a, koji su za vrijeme NAPADA (necu da to zovem nered), bili u tome, nego svi sportasi, aktivisti, itd. zajedno.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Odgovori

Natrag na “Svijet”