Pusenje , najrasprostranjenija ovisnost

Medicinska dostignuća, iskustva, preporuke, kultura tijela, bolesti... Google dijagnostika zabranjena...

Da li ste pusac?

Možeš izabrati: 1 opciju.

Rezultati

hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Re: Pusenje , najrasprostranjenija ovisnost

Post Postao/la hani_jong_un »

R4IN je napisao/la: 15 jan 2021, 01:02
Hannibal je napisao/la: 15 jan 2021, 00:58 meni je amidza lezo zbog cigara i to malo falilo da i mene uhvate. bijo ja s njim u kamionu kad je vozio zadnju turu i vracamo se mi ka kosovu po novu turu a mene zove stari kaze izadji u rasku, pokupicu te ja moramo nesto do tutina, i ne odem s amidzom po sljedecu turu. navece zove amidza, uhapsili ga 😂
Taj ti amidza vise po zatvoru nego kuci.. :ovaj

Jel mu neobicno kad dodje kuci.. :D
ne znam brt, nije bio odavno 😂
1
1 slika
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Iskra je napisao/la: 14 jan 2021, 18:03
Nice try je napisao/la: 14 jan 2021, 18:00 Uzalud ti je trud. Ali eto, pokaži mu da ti nije svejedno.
Kaze mama ako ga iko nagovori da baci cigarete to cu biti ja Uglavnom danas sam rijesila.da se ozbiljno pozabavim njime, ja ne popustam dok.ne istjeram sta sam naumila. Sreca je pa.sam mu miljenica , iskoristit cu to protiv njega. :ddk
Iskoristi ... i mene su kcerke natjerale da prestanem pusiti. :cool
2
2 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

pink floydd je napisao/la: 14 jan 2021, 23:41 Samo da naglasim, ne vjerujte o mitovima da ćete imati više para kad prestanete pušiti....ako se vodite tom računicom nikad nećete prestati pušiti.

Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušio :ccc uglavnom te pare odu negdje drugo niko ne zna kako.

Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti :sunja
Ja sam se kladio sa kcerkicom ako ne prestanem pusit dodjem joj milju maraka ... i evo upalilo je ... :zbunj
2
2 slika
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Buki je napisao/la: 15 jan 2021, 03:54
pink floydd je napisao/la: 14 jan 2021, 23:41 Samo da naglasim, ne vjerujte o mitovima da ćete imati više para kad prestanete pušiti....ako se vodite tom računicom nikad nećete prestati pušiti.

Tako mi skoro jedan prijatelj počeo pametovati, i povuče to finansijsko pitanje i jednačinu postavi....na kraju astronomska cifra od 36 000 KM za 10 godina koliko on ne puši. Pa đe ti je reko tih 36 hiljada :face vozi golfa 2 još od kad je pušio :ccc uglavnom te pare odu negdje drugo niko ne zna kako.

Ja osjećam na kondiciji da mi duhan šteti i smeta, i namjeravam prrestati. Ne znam samo koju ću metodu koristiti :sunja
Ja sam se kladio sa kcerkicom ako ne prestanem pusit dodjem joj milju maraka ... i evo upalilo je ... :zbunj
Motivira nekoga dobitak, nekoga gubitak :D
1
1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

storm je napisao/la: 15 jan 2021, 05:52
Buki je napisao/la: 15 jan 2021, 03:54

Motivira nekoga dobitak, nekoga gubitak :D
Ali fakat istina ... ja nikada nisam mnogo pusio, prosjek kutija na dva-tri dana osim ako se zapijem, onda ode kutija uz pivu, i stalno pokusavao prestati i uvijek ono - ma ne pusim mnogo sta ima veze i po starom. A zatim sam smislio ovo spasonosno rjesenje - kladim se sa kcerkom - ako ja izgubim njoj milja maraka, ako pobijedim - pa nagrada mi je sto sam prestao pusiti ... gdje cu kcerki uzimati pare ... mislim i tako su moje pa cu joj poslije opet vratiti ili cu joj pozajmiti da mi isplati opkladu - nema logike. :zbunj
3
2 slika 1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Dijete koje provede 1 sat u zadimljenoj prostoriji s nekoliko pušača ili u zatvorenom automobilu s jednim pušačem udahne toliko štetnih kemikalija kao kad pušač sam popuši 10 ili više cigareta.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Iskra je napisao/la: 14 jan 2021, 19:08
lejlamo je napisao/la: 14 jan 2021, 18:12 @Socrates je...
Za Novu Godinu je opet poceo. Nadam se da je opet prestao
Persona(osoba) broj 4 je strastveni pusac, on i ostala dvojica ne puse.
1
1 slika
Kako se pise "Ti si idiot"?
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

grunf je napisao/la: 15 jan 2021, 11:51
Iskra je napisao/la: 14 jan 2021, 19:08
Za Novu Godinu je opet poceo. Nadam se da je opet prestao
Persona(osoba) broj 4 je strastveni pusac, on i ostala dvojica ne puse.
Izjasni se. Da te ceo svet razume!
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Oko dvije kutije dnevno ovih dana. Inace, nesto malo vise od kutije dnevno. I, da, znam da je "nezdravo, opasno", sve znam. Gledam jedino da druge ne izlazem dimu. A vi koji ne pusite radi zdravlja, umrijecete i vi. Trazite i "second opinion" ako hocete. Vidjecete da je tako. :fiju
4
1 slika 1 slika 1 slika 1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

Fatih je napisao/la: 15 jan 2021, 19:04 Oko dvije kutije dnevno ovih dana. Inace, nesto malo vise od kutije dnevno. I, da, znam da je "nezdravo, opasno", sve znam. Gledam jedino da druge ne izlazem dimu. A vi koji ne pusite radi zdravlja, umrijecete i vi. Trazite i "second opinion" ako hocete. Vidjecete da je tako. :fiju
ja kad sam s nepusacima gledam da im namjerno dim ide u oci
2
1 slika 1 slika
1811
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

Fatih je napisao/la: 15 jan 2021, 19:04 Oko dvije kutije dnevno ovih dana. Inace, nesto malo vise od kutije dnevno. I, da, znam da je "nezdravo, opasno", sve znam. Gledam jedino da druge ne izlazem dimu. A vi koji ne pusite radi zdravlja, umrijecete i vi. Trazite i "second opinion" ako hocete. Vidjecete da je tako. :fiju
jes, hocemo.
AL
kako god da sraćunam nije isto
zivjet 60 i, elhamdulila, 94 slika
:ddk
0
moja cura slusa narodnjake slika
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

bagra je napisao/la: 15 jan 2021, 19:34
jes, hocemo.
AL
kako god da sraćunam nije isto
zivjet 60 i, elhamdulila, 94 slika
:ddk
Aha, to ono kada ti pelene pocnu opet stavljatti. Bjez' ba. :meha3
2
1 slika 1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

1. Čak oko 70 posto pušača kaže da bi najradije prestalo kad bi moglo.

2. Tinejdžeri koji puše kašlju i imaju problema s disanjem tri puta više nego tinejdžeri koji nisu ovisni o nikotinu.

3. Pušenje uzrokuje rak, bolesti srca i pluća te indirektno može izazvati srčani udar.

4. Istraživanja su pokazala da su kod nekih pušača već u dobi od 18 godina otkriveni neki simptomi bolesti srca.

5. Oko 70 posto tinejdžera kaže da bi voljelo da nikad nisu ni počeli pušiti.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

.
6. Ako pušite kutiju cigareta dnevno, prema nekim izračunima na kraju godine biste za tu svotu novca mogli kupiti kompjutor.

7. Prema nekim istraživanjima, oko 43 posto pušača koji svaki dan zapale tri ili više cigareta postane ovisno o nikotinu.

8. Više od 434 tisuće Amerikanaca umre svake godine od bolesti povezanih s posljedicama pušenja.

9. Trećina svih pušača umrijet će od posljedica pušenja.

10. Nikotin stvara ovisnost poput heroina ili kokaina.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

11. Nikotin je otrov.

12. Pušači se brže zamaraju i osjećaju se slabije.

13. Pušenje slabi čulo mirisa i okusa.

14. Osim što uništavate sami sebe, stradavaju i oni oko vas - svake godine oko 53 tisuće ljudi umire od posljedica pasivnog pušenja.

15. Cigarete sadržavaju mnoge štetne sastojke poput amonijaka, arsena i ugljičnog monoksida
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

16. Prestati pušiti jedna je od najboljih stvari koje možete napraviti za svoje zdravlje.

17. Samo nekoliko dana nakon prestanka pušenja čulo okusa i mirisa se vraćaju u normalu.

18. Deset godina nakon što neka osoba prestane pušiti rizik od raka pluća i bolesti srca jednak je onom kod nepušača.

19. Tinejdžeri pušači skloniji su uporabi alkohola i droga.

20. Oko 70 posto američkih tinejdžera ne puši, a ako u toj dobi ne počnete pušiti, postoji velika šansa da nikad ni nećete postati ovisnici o cigaretama.
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Iskra je napisao/la: 15 jan 2021, 20:05 16. Prestati pušiti jedna je od najboljih stvari koje možete napraviti za svoje zdravlje.

17. Samo nekoliko dana nakon prestanka pušenja čulo okusa i mirisa se vraćaju u normalu.

18. Deset godina nakon što neka osoba prestane pušiti rizik od raka pluća i bolesti srca jednak je onom kod nepušača.

19. Tinejdžeri pušači skloniji su uporabi alkohola i droga.

20. Oko 70 posto američkih tinejdžera ne puši, a ako u toj dobi ne počnete pušiti, postoji velika šansa da nikad ni nećete postati ovisnici o cigaretama.
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
I say what I think, I think what I say
Odgovori

Natrag na “Zdravlje, medicina, bolesti...”