Rani znakovi upozorenja
Osjećaj slabosti
Umor
Vrtoglavica
Razdražljivost
Tjeskoba
Glavobolja
Znojenje

Mjerila sam u apoteci, doduše uvijek ujutro, na tašte, i inače je okIskra je napisao/la: ↑13 nov 2020, 13:46
Postoji mogucnost da i zdrava osoba povremeno.pati od hipoglikemije ukoliko npr postis, ili se izlazes vecim naporima a da nisi jela. Ili da su u pitannu neke hormonalne promjene.
U velikom broju slucajeva to je ipak znak poremecaja nekog.
Mozes mjeriti u apoteci par dana, nataste i dva sata nakon obroka pa da vidis.
Meni se desilo jer sam.popila.tabletu a pojela.npr pola.jabuke...i to dva obroka takva. Osjecaj je grozan.
Dina je napisao/la: ↑13 nov 2020, 13:55Mjerila sam u apoteci, doduše uvijek ujutro, na tašte, i inače je okIskra je napisao/la: ↑13 nov 2020, 13:46
Postoji mogucnost da i zdrava osoba povremeno.pati od hipoglikemije ukoliko npr postis, ili se izlazes vecim naporima a da nisi jela. Ili da su u pitannu neke hormonalne promjene.
U velikom broju slucajeva to je ipak znak poremecaja nekog.
Mozes mjeriti u apoteci par dana, nataste i dva sata nakon obroka pa da vidis.
Meni se desilo jer sam.popila.tabletu a pojela.npr pola.jabuke...i to dva obroka takva. Osjecaj je grozan.![]()
Samo kada mi se desi da padne, iz nekog razloga, bude baš ispod normale... Zadnji put 2, nešto...
Čak sam radila i hormone štitne zbog toga, i oni su ok...
Ali, kada se to desi, koljena mi klecaju, klonem, oblije me leden znoj, i pozderem sve cokoladno u okruzenju, mada ne pomogne puno
Možda jedem premalo slatka![]()

I kod mene su dedo i nana sa mamine strane bili dijebeticari.Jimmy McNulty je napisao/la: ↑13 nov 2020, 13:59 Ja sam nedavno isto mjerio, 2 sata poslije jela. U granicama normale 5.4, a valjda je sve preko 6.3 znak za uzbunu.
Inače dedo i majka sa mamine strane isto bili dijabetičari.
Pa naravno, mediteranska.ishrana je vec nekoliko godina uzastopno.proglasavana kao najzdravija .
Maslinovo ulje je nazivano i "tekuće zlato"...i znali su za njegove benefite i prije konkretnog razvoja nauke i medicine.
Nisam ljubitelj maslina bas...ulje koristim, odrasla.sam na tome sto se kaze.storm je napisao/la: ↑21 jan 2021, 20:42Maslinovo ulje je nazivano i "tekuće zlato"...i znali su za njegove benefite i prije konkretnog razvoja nauke i medicine.
Nažalost ono kvalitetno je i jako skupo, ali vrijedi svaka kap...ja sam pomalo fanatik tog ulja ...masline i sve sa njima povezano općenito![]()

vjesticanametli je napisao/la: ↑21 jan 2021, 20:55upozorenja za sta
molim te malo vise o ovim znacima
hvala